Πως Μπορείς να Στηρίξεις το Έργο του Συνδέσμου
La Leche League International
Ενημέρωση Συμβούλων
Ενημέρωση Υποψηφίων Συμβούλων

Facebook

  YouTube Channel  https://gr.pinterest.com/lalecheleaguegr/  https://www.instagram.com/lllgreece/?hl=el
 Copyright (c) 2017 Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος – La Leche League Greece 

Το σύνολο του περιεχομένου και των φυλλαδίων της ιστοσελίδας www.lllgreece.org διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται οποιαδήποτε άλλη χρήση σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος-La Leche league Greece. Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε παραπομπή στην ιστοσελίδα μας.

Όροι Χρήσης Ιστοσελίδας


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ-LA LECHE LEAGUE GREECE


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΤΟΥΣ 2021

Πρόσκληση Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών του Σωματείου με την επωνυμία «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - (La Leche League Greece)»

Σύμφωνα με το Νόμο και το Καταστατικό του Σωματείου, το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί όλα τα μέλη (επίτιμα, τακτικά και αρωγά) του Σωματείου με την επωνυμία «Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος (La Leche League Greece)» στην Ετήσια Γενική Συνέλευση, την Κυριακή, 4 Απριλίου 2021 στις 16:00 μ.μ.. Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Γενική Συνέλευση θα γίνει το Σάββατο 10 Απριλίου 2021 στις 16:00 μ.μ..
Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης. 

Τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης είναι:

1. Έγκριση Ισολογισμού οικονομικού έτους 2020.

2. Απολογισμός των δραστηριοτήτων του προηγούμενου έτους (2020).

3. Απόφαση για τον αριθμό των μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Νέας  Εξελεγκτικής Επιτροπής θητείας (2022-2024) καθώς και του αριθμού των σταυρών για τα ψηφοδέλτια.

4. Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

5. Εκλογές για την ανάδειξη νέας Εξελεγκτικής Επιτροπής.

6. Διάφορα

7. Ψήφιση Επίτιμων Μελών έπειτα από πρόταση που κατέθεσε το Δ.Σ.

8. Σχέδια για το τρέχον έτος (2021).


Σύμφωνα με το Καταστατικό, δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο τα τακτικά μέλη, δηλαδή οι Σύμβουλοι. Στην Ετήσια Γενική Συνέλευση έχουν δικαίωμα να παρασταθούν όλα τα μέλη που είναι οικονομικώς τακτοποιημένα.

Μέλη που δεν έχουν ανανεώσει συνδρομή το τρέχον έτος, θα μπορούν να την ανανεώσουν μέσω του τραπεζικού λογαριασμού του ΣΘΕ, Alpha Bank IBAN: GR71 0140 3600 1450 0200 2003 261.  Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ταμία του ΣΘΕ, Κωνσταντάτου Ουρανία (τηλ. 6974887369, constantatou@hotmail.com )

Τα τακτικά μέλη που δικαιούνται να ψηφίσουν στη Συνέλευση μπορούν σε περίπτωση κωλύματος να εξουσιοδοτήσουν εγγράφως άλλο τακτικό μέλος να παραστεί και να ψηφίσει για λογαριασμό τους. Στην περίπτωση αυτή, παρακαλούμε όπως ενημερωθεί προς τούτο πριν τη Συνέλευση, η Γραμματέας του Δ.Σ. Ελένη Οικονόμου (τηλ. 6936092797, elenioikonomoy@yahoo.gr ) και να χορηγηθεί έγγραφη εξουσιοδότηση (δείτε συνημμένο έντυπο) στην εκπρόσωπο, η οποία και θα πρέπει να προσκομισθεί κατά τη Γενική Συνέλευση.

 Το Διοικητικό Συμβούλιο

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΤΟΥΣ 2020


Ηράκλειο | Διαδικτυακή Γιορτή Θηλασμού 2020: http://bit.ly/wbw2020-her

«Υποστηρίζουμε τον θηλασμό για έναν πιο υγιή πλανήτη!»


Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού*, η εθελοντική ομάδα διαδικτυακής υποστήριξης «Ηράκλειο: Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας»(https://www.facebook.com/groups/Irakleio.bfm/), σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece ( www.lllgreece.org ), διοργανώνει την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020 από τις 11:00 π.μ. έως τις 2:00 μ.μ. στην πλατφόρμα Κοινωνικής Δικτύωσης Facebook, μια εκδήλωση-γιορτή για τον μητρικό θηλασμό και την οικογένεια!

To 2020 είναι μια χρονιά με πολλές αλλαγές στην καθημερινότητά μας. Σε συμμόρφωση με τα ισχύοντα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, που αφορούν δράσεις για τον περιορισμό της πιθανότητας της εξάπλωσης της επιδημίας κορωνοϊού στην πατρίδα μας και έχοντας ως κύριο στόχο την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, δίνουμε άλλη μορφή στη γιορτή μας. Η δια ζώσης γιορτή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί όπως επί σειρά ετών γνωρίζαμε. Όμως μπορούμε να αλληλεπιδράσουμε, να μιλήσουμε, να μοιραστούμε εικόνες και εμπειρίες κάνοντας χρήση των σύγχρονων τεχνολογιών και να βρεθούμε διαδικτυακά «κοντά».

Το σλόγκαν της #ΠΕΘ2020 / #WBW2020 «Υποστηρίζουμε τον θηλασμό για έναν πιο υγιή πλανήτη!» αντιπροσωπεύει τη φετινή στόχευση για την υποστήριξη του θηλασμού για έναν πιο υγιή πλανήτη. Η τριάδα του λογότυπου Καμπάνιας της WBW/ΠΕΘ για τους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης (ΣΑΑ) υποστηρίζεται από απλωμένα χέρια, υποδεικνύοντας τη σημασία της συνεργασίας για την υποστήριξη του θηλασμού. Η καμπύλη γραμμή που πλαισιώνει την τριάδα του λογότυπου Καμπάνιας της WBW/ΠΕΘ για τους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης (ΣΑΑ) αντιπροσωπεύει τον πλανήτη μας και την επίδραση της βρεφικής διατροφής στην περιβαλλοντική/κλιματική αλλαγή. Το πράσινο χρώμα αντιπροσωπεύει τη θεματική ενότητα 3 της Καμπάνιας της WBW/ΠΕΘ για τους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης (ΣΑΑ), η οποία τονίζει τη σύνδεση ανάμεσα στον θηλασμό και το περιβάλλον.

Η #ΠΕΘ2020 / #WBW2020 επικεντρώνεται στην επίδραση της βρεφικής διατροφής στην περιβαλλοντική/κλιματική αλλαγή και την επιτακτική ανάγκη να προστατέψουμε, προωθήσουμε και υποστηρίξουμε τον θηλασμό για την υγεία του πλανήτη και των κατοίκων του. Το θέμα συνάδει με τη Θεματική Ενότητα 3 της Καμπάνιας της WBW/ΠΕΘ 2030 για τους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης (ΣΑΑ) η οποία τονίζει τη σχέση ανάμεσα στον θηλασμό και την περιβαλλοντική/κλιματική αλλαγή:

Περιβάλλον: Το μητρικό γάλα είναι μία φυσική, ανανεώσιμη τροφή η οποία είναι περιβαλλοντικά ασφαλής, παράγεται και παρέχεται χωρίς να προκαλεί μόλυνση στο περιβάλλον, χωρίς να χρειάζεται συσκευασία ή να προκαλεί απόβλητα.

Κλιματική αλλαγή: Η παραγωγή υποκατάστατων μητρικού γάλακτος και η κατανάλωσή  τους προκαλούν εκπομπή αερίων του θερμοκηπίου (GHG) τα οποία επιταχύνουν το παγκόσμιο φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Η Παγκόσμια Συμμαχία Δράσης για τον Μητρικό Θηλασμό (WABA) εφαρμόζει την προσέγγιση της θερμής αλυσίδας για συνεργασία μεταξύ τομέων και βαθμίδων για να δημιουργήσει ένα κοινό σκοπό με ομάδες που ασχολούνται με περιβαλλοντικά ζητήματα. Μαζί, χρειάζεται να τονίσουμε τη σχέση μεταξύ του θηλασμού και του περιβάλλοντος. Μπορούμε όλοι να υποστηρίξουμε αυτή τη διαδικασία, καθώς ο θηλασμός αποτελεί συλλογική προσπάθεια. Για να διευκολύνουμε τον θηλασμό, χρειάζεται όλοι να τον προστατεύσουμε, να τον προωθήσουμε και να τον υποστηρίξουμε.

Στη φετινή μας γιορτή, μας δίνεται η ευκαιρία μητέρες της πόλης μας ή και από άλλα μέρη της χώρας, να ενθαρρύνουν, να μοιραστούν εμπειρίες και να υποστηρίξουν άλλες οικογένειες που προσφέρουν μητρικό γάλα στα παιδιά τους, είτε θηλάζοντας είτε αντλώντας. Στόχος μας είναι να ενδυναμωθούν και να αγκαλιαστούν όλες οι οικογένειες ώστε να κατακτήσουν τους στόχους τους. Και όταν οι εμπειρίες μοιράζονται, οι γονείς ενδυναμώνονται, ο θηλασμός βελτιώνεται και το περιβάλλον ωφελείται!

Σας περιμένουμε λοιπόν, φέτος διαδικτυακά, θηλάζουσες ή μη, μέλλοντες ή υπό σκέψη γονείς, πρώην θηλάζουσες, φίλοι και λοιποί συγγενείς, ΟΛΟΥΣ εσάς που στηρίζετε τον μητρικό θηλασμό ή θέλετε να ενημερωθείτε. Συνδεθείτε στη σελίδα εκδήλωσης μας, να γιορτάσουμε μαζί την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού 2020  ακόμη και υπό συνθήκες κοινωνικής αποστασιοποίησης!

 

Οι συντονίστριες διοργάνωσης της Εκδήλωσης:

Οι Διαχειρίστριες της Ομάδας «Ηράκλειο: Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας»

Οι Σύμβουλοι Θηλασμού της La Leche League International, Ομάδα Ηρακλείου Κρήτης

Ιστοσελίδα Εκδήλωσης: http://bit.ly/wbw2020-her

* Η Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού-World Breastfeeding Week (WBW) της Παγκόσμιας Συμμαχίας Δράσης για τον Μητρικό Θηλασμό (WABA) γιορτάζεται κάθε 1-7 Αυγούστου, από το 1992 (στην Ελλάδα κάθε 1-7 Νοεμβρίου, από το 1996) από υποστηρικτές του θηλασμού σε πάνω από 170 χώρες. Εγκρίνεται και υποστηρίζεται από τη UNICEF, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO), τη  Διεθνή Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) και Υπουργεία Υγείας σε πολλές χώρες.

Βασίζεται στη Διακήρυξη Innocenti του 1990 (η οποία επαναϋιοθετήθηκε από την αναθεωρημένη Διακήρυξη Innocenti 2005), στους Δέκα Κρίκους για την Ανατροφή του Μέλλοντος (Ten Links for Nurturing the Future) και στη Στρατηγική για τη Βρεφική και την Παιδική Διατροφή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO) και της UNICEF. Κυριότεροι συνεργάτες της WABA είναι το Διεθνές Δίκτυο Δράσης για την Παιδική Διατροφή  (International Baby Food Action Network - IBFAN), ο Διεθνής Σύνδεσμος Θηλασμού (La Leche League International - LLLI), ο Διεθνής Σύνδεσμος Συμβούλων Θηλασμού (International Lactation Consultant Association - ILCA), η Διεθνής Οργάνωση «Καλή Αρχή» (Wellstart International), η Ιατρική Ακαδημία για τον Θηλασμό (Academy Of Breastfeeding Medicine - ΑΒΜ). Η WABA συμβουλεύει τη UNICEF και ως μη-κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ) αποτελεί ειδικό σύμβουλο του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου του ΟΗΕ (Economic and Social Council of the United Nations - ECOSOC).

(πηγή: http://www.lllgreece.org/waba---pankosmia-ebdomada-metrikou-thelasmou )
Πρόσκληση Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών του Σωματείου με την επωνυμία «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - (La Leche League Greece)»

Σύμφωνα με το Νόμο και το Καταστατικό του Σωματείου, το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί όλα τα μέλη (επίτιμα, τακτικά και αρωγά) του Σωματείου με την επωνυμία «Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος (La Leche League Greece)» στην Ετήσια Γενική Συνέλευση, την Κυριακή, 24 Μαΐου 2020 στις 4:00 μ.μ..
Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Γενική Συνέλευση θα γίνει το Σάββατο 30 Μαΐου 2020 στις 4:00 μ.μ..
Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης.

Τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης είναι:
1.    Έγκριση Ισολογισμού οικονομικού έτους 2019.
2.    Απολογισμός των δραστηριοτήτων του προηγούμενου έτους (2019).
3.    Σχέδια για το τρέχον έτος (2020).
4.    Διάφορα

Σύμφωνα με το Καταστατικό, δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο τα τακτικά μέλη, δηλαδή οι Σύμβουλοι. Στην Ετήσια Γενική Συνέλευση έχουν δικαίωμα να παρασταθούν όλα τα μέλη που είναι οικονομικώς τακτοποιημένα. Μέλη που δεν έχουν ανανεώσει συνδρομή το τρέχον έτος, θα μπορούν να την ανανεώσουν μέσω του τραπεζικού λογαριασμού του ΣΘΕ, Alpha Bank IBAN: GR71 0140 3600 1450 0200 2003 261 .
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ταμία του ΣΘΕ Κωνσταντάτου Ουρανία (τηλ. 6974887369, constantatou@hotmail.com )
Τα τακτικά μέλη που δικαιούνται να ψηφίσουν στη Συνέλευση μπορούν σε περίπτωση κωλύματος να εξουσιοδοτήσουν εγγράφως άλλο τακτικό μέλος να παραστεί και να ψηφίσει για λογαριασμό τους. Στην περίπτωση αυτή, παρακαλούμε όπως ενημερωθεί προς τούτο πριν τη Συνέλευση, η Γραμματέας του Δ.Σ. Ελένη Οικονόμου (τηλ. 6936092797, elenioikonomoy@yahoo.gr ) και να χορηγηθεί έγγραφη εξουσιοδότηση στην εκπρόσωπο, η οποία και θα πρέπει να προσκομισθεί κατά τη Γενική Συνέλευση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο
ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 24/03/2020
ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 09/03/2020
Ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

"Ενθαρρύνουμε όλες τις οικογένειες να αναγνωρίσουν τη σημασία του θηλασμού
στην παροχή ανοσολογικής προστασίας
στο παιδί που θηλάζει."
Δελτίο Τύπου της LLLI, Φεβρουάριος 2020, https://www.llli.org/cornavirus6/

"Λαμβάνοντας υπόψη τα οφέλη του θηλασμού και τον ασήμαντο ρόλο του μητρικού
γάλακτος στη μετάδοση άλλων αναπνευστικών ιών, η μητέρα μπορεί να συνεχίσει τον
θηλασμό, ενώ λαμβάνει όλες τις
απαραίτητες προφυλάξεις."
UNICEF Coronavirus disease (COVID-19): What parents should know, February 2020
https://www.unicef.org/stories/novel-coronavirus-outbreak-what-parents-should-know
Συνάντηση Εμπλουτισμού & Κοπή Πίτας Ομάδας Ζακύνθου


Σας περιμένουμε το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020 στις 5.00 το απόγευμα στο “Πορτοκάλι Πολυχώρος Γεύσεων” στο Αργάσι, σε μια Συνάντηση Εμπλουτισμού με θέμα “Όταν η μητέρα εξαντλείται” και την κοπή πίτας της Ομάδας Ζακύνθου.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Εθελόντρια Σύμβουλο της Ομάδας, Κωνσταντίνα Γιαννιώτη στο 6981171129.

Σχετικά με τον χώρο: Πολυχώρος Πορτοκάλι, Αργάσι Ζακύνθου

Τηλέφωνο: +30 26950 45730, http://portokalion.gr/


Breastfeeding Cafe' & Κοπή Πίτας Ομάδας Ηρακλείου

Σας περιμένουμε το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 στις 11:00 π.μ στον κοινωνικό συνεταιρισμό/καφέ-πολυχώρο «Νεφελαιώνας ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ» (Χώρος Φιλικός Προς Τον Θηλασμό) να μιλήσουμε για τις εμπειρίες μας και τον θηλασμό αλλά και να κόψουμε την πίτα της Ομάδας Ηρακλείου.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τις Συμβούλους της Ομάδας.

Σχετικά με τον χώρο: Κοινωνικός Συνεταιρισμός/καφέ-πολυχώρος «Νεφελαιώνας ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ, Στεργιογιάννη 1, Κομμένο Μπεντένι, Ηράκλειο.

Τηλ.6974179678, www.nefeleonas.gr
Breastfeeding Cafe' & Συνάντηση Γνωριμίας της LLL Ομάδας Κω


Η LLL Ομάδα Κω του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος - La Leche League Greece, σας προσκαλεί στην πρώτη της Συνάντηση, με σκοπό να γνωριστούμε και να συζητήσουμε σχετικά με τον θηλασμό.

Σας περιμένουμε, Κυριακή 02 Φεβρουαρίου 2020, στις 11:00 π.μ. στο Meeting Room του Kos Aktis Art Hotel!
Έκτακτη Συνάντηση στο Ηράκλειο Κρήτης


Παρασκευή 03 Ιανουαρίου 2020, στις 11:00 π.μ., μέσα στο Χριστουγεννιάτικο Κάστρο στην πλατεία Ελευθερίας

Σας περιμένουμε μέσα στο Χριστουγεννιάτικο Κάστρο, σε μία Έκτακτη Συνάντηση με θέμα:
"Ο θηλασμός από το Α ως το Ω"

Η Συνάντηση θα φιλοξενηθεί μέσα στο "Σπίτι των Καλεσμένων".ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΤΟΥΣ 2019Χειμωνιάτικο Breastfeeding Cafe' της LLL Ομάδας Σαντορίνης


Χειμωνιάτικο Breastfeeding Cafe' της LLL Ομάδας Σαντορίνης την 
Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 στις 17:00 στο "L'Albero" στην Περίσσα.

Για πληροφορίες, επικοινωνήστε με τη Σύμβουλο LLL της Ομάδας:
Αμαλία Γιαννοπούλου (
6993995222).

Σας περιμένουμε!

Η Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Χίου συναντά τον Σύνδεσμο Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece

Η Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Χίου συναντά τον Σύνδεσμο Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece και σας
προσκαλούν στη συνάντηση με θέμα: «Θηλασμός-Αποθηλασμός: Προκλήσεις και λύσεις» που θα γίνει στο book καφέ του βιβλιοπωλείου Πυξίδα, την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 18:00 έως 20:00.
Εάν είστε γυναίκα που ενδιαφέρεται για τον θηλασμό, ελάτε να γνωριστούμε, να ενημερωθείτε και να λύσετε τυχόν απορίες.
Μπαμπάδες, μωρά και νήπια είναι ευπρόσδεκτα!

Εκ μέρους του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος-La Leche league Greece θα συμμετέχει η Σύμβουλος της
La Leche League International, Γεωργία Φραγκάκη, η οποία είναι ειδικά εκπαιδευμένη και με εμπειρία στον θηλασμό μητέρα που προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της.
Για πληροφορίες: 
Γεωργία Φραγκάκη, 6978565031 &Μαρία Σεττάκη, 6936927491.
 
Διήμερο Βιωματικών Συναντήσεων στην Ξάνθη.
Δευτέρα 18 και Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019.
Είσοδος Ελεύθερη.
Ηράκλειο: Μητρικός Θηλασμός | Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα Νεογνολογίας
Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019 | 19:00-21:00

Αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου

Ο Σύνδεσμος
Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece, αποδεχόμενος την τιμητική πρόσκληση της Νεογνολογικής Κλινικής & ΜΕΝΝ ΠαΓΝΗ και του Τομέα Μητέρας-Παιδιού της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, θα εκπροσωπηθεί από τη Σύμβουλο της La Leche League στο Ηράκλειο, Βίκυ Μπαζούλα Παπαδάκη, με μία ομιλία σχετικά με το ποιες είμαστε και τι κάνουμε!
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και ανοιχτή στο ευρύ κοινό τόσο των επαγγελματιών όσο και των γονέων.
Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία!


Ηράκλειο: Γιορτή Θηλασμού 2019
«Ενδυναμώνουμε τους Γονείς, Διευκολύνουμε τον Θηλασμό»

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού*, η εθελοντική ομάδα διαδικτυακής υποστήριξης «Ηράκλειο: Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας» ( https://www.facebook.com/groups/Irakleio.bfm/ ), σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece ( www.lllgreece.org ), διοργανώνει την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 από τις 11:00 π.μ. έως τις 2:00 μ.μ. στο αίθριο της Λότζια (Δημαρχείο Ηρακλείου), μια εκδήλωση-γιορτή για τον μητρικό θηλασμό και την οικογένεια!

Το σλόγκαν της #ΠΕΘ2019 / #WBW2019 «Ενδυναμώνουμε τους Γονείς, Διευκολύνουμε τον Θηλασμό» επιλέχθηκε προκειμένου να συμπεριλάβει όλες τις κατηγορίες γονέων του σημερινού κόσμου. Το να στοχεύσουμε στην υποστήριξη και των δύο γονέων ώστε να ενδυναμωθούν αποκτά καθοριστική σημασία προκειμένου εκείνοι να επιτύχουν τους στόχους τους σε σχέση με τον θηλασμό.

Η ενδυνάμωση είναι μια διαδικασία που απαιτεί αντικειμενική πληροφόρηση βασισμένη σε επιστημονικά δεδομένα και υποστήριξη, ώστε να δημιουργηθεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον όπου οι μητέρες θα μπορούν να θηλάζουν με τον καλύτερο τρόπο. Ο θηλασμός ανήκει στην αρμοδιότητα της μητέρας και όταν ο πατέρας, ο σύντροφος, η οικογένεια, το εργασιακό περιβάλλον και η κοινότητα την υποστηρίζουν, τότε ο θηλασμός βελτιώνεται.

Μπορούμε όλοι να υποστηρίξουμε αυτή τη διαδικασία, καθώς ο θηλασμός αποτελεί συλλογική προσπάθεια. Για να διευκολύνουμε τον θηλασμό, χρειάζεται όλοι να τον προστατεύσουμε, να τον προωθήσουμε και να τον υποστηρίξουμε.

Σε αυτή τη γιορτή μας δίνεται η ευκαιρία μητέρες της πόλης μας να ευαισθητοποιήσουν, να αφυπνίσουν και να υποστηρίξουν τις νέες οικογένειες και την ελληνική κοινωνία γενικότερα για τον μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μία ομιλία, αλλά εμπράκτως, ως εικόνα και παρουσία. Στόχος μας είναι να ενδυναμωθούν και να αγκαλιαστούν όλες οι οικογένειες ώστε να κατακτήσουν τους στόχους τους.

Και καθώς ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια, θα καταμετρηθούν όλες οι μητέρες που προσφέρουν το μητρικό τους γάλα στα παιδιά τους, είτε θηλάζοντας είτε αντλώντας και θα βρίσκονται μαζί μας!

Σας περιμένουμε λοιπόν και φέτος, θηλάζουσες ή μη, μέλλοντες ή υπό σκέψη γονείς, πρώην θηλάζουσες, φίλοι και λοιποί συγγενείς, ΟΛΟΥΣ εσάς που στηρίζετε τον μητρικό θηλασμό ή θέλετε να ενημερωθείτε. Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού 2019, στην καρδιά της πόλης, στο Αίθριο της Λότζια (Δημαρχείο Ηρακλείου).

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν διασκεδαστές οι οποίοι θα απασχολήσουν τους μικρούς μας φίλους από τις 11:00 π.μ. έως και τις 2:00 μ.μ. Θα μοιραστεί ενημερωτικό υλικό, θα συζητήσουμε με τις Συμβούλους Θηλασμού της La Leche League International και θα γνωριστούμε από κοντά!

Οι συνεργασίες θα βοηθήσουν να δημιουργήσουμε μια φιλική προς τους γονείς κοινότητα και ελπίζουμε το Ηράκλειο να επιτύχει τον στόχο αυτό!

Οι συντονίστριες διοργάνωσης της Εκδήλωσης: ΗΡΑΚΛΕΙΟ:ΟΜΑΔΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ

Οι Σύμβουλοι Θηλασμού της La Leche League International, Ομάδα Ηρακλείου Κρήτης

Σχετικά με πληροφορίες για την εκδήλωση: https://www.facebook.com/events/1688696397934066/

* Η Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού-World Breastfeeding Week (WBW) γιορτάζεται κάθε 1-7 Αυγούστου από το 1992 (στην Ελλάδα κάθε 1-7 Νοεμβρίου) από υποστηρικτές του θηλασμού σε πάνω από 170 χώρες. Εγκρίνεται και υποστηρίζεται από τη UNICEF, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO), τη Διεθνή Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) και Υπουργεία Υγείας σε πολλές χώρες.

Η Παγκόσμια Συμμαχία Δράσης για τον Μητρικό Θηλασμό (WABA) προβαίνει κάθε χρόνο σε μία σειρά προωθητικών δράσεων με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την αξία του θηλασμού. Το σύνθημα για το 2019 είναι «Ενδυναμώνουμε τους Γονείς, Διευκολύνουμε τον Θηλασμό». Το λογότυπο απεικονίζει την «τριάδα» δύο ενηλίκων και ενός βρέφους από την Καμπάνια της WBW/ΠΕΘ για τους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης (ΣΑΑ), που υπογραμμίζει τη σημασία της συνεργασίας για την προστασία, προώθηση και υποστήριξη του θηλασμού.

Η τριάδα πλαισιώνεται και στις δύο πλευρές από περιγράμματα μορφών, οι οποίες αντιπροσωπεύουν την ευρεία σύμπραξη διαφόρων συμμετόχων, κάτι που απαιτείται για την προστασία της τριάδας.

(πηγή: http://www.lllgreece.org/waba---pankosmia-ebdomada-metrikou-thelasmou )

Ο Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece συναντά τη διαδικτυακή ομάδα "Κοζάνη-Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης Θηλασμού & Μητρότητας" σε μία Έκτακτη Συνάντηση
 


Ο Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece συναντά τη διαδικτυακή ομάδα "Κοζάνη-Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης Θηλασμού & Μητρότητας" και σας προσκαλούν σε μία Έκτακτη Συνάντηση στην Κοζάνη με θέμα: «Μητρικός Θηλασμός: Οι δυσκολίες της αρχής & οι προκλήσεις του τέλους» που θα γίνει στον Παιδικό Σταθμό "Αμπεμπαμπλόμ", το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019 στις 5:30 μ.μ..

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Νόπη Αλεξιάδου, Σύμβουλος της La Leche League International (Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος-La Leche league Greece), η οποία είναι μία ειδικά εκπαιδευμένη και με εμπειρία στον θηλασμό μητέρα, που προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της.

Μπορείτε να έρθετε με τον σύζυγό σας, τη μητέρα/πεθερά σας, την αδελφή ή τη φίλη σας και φυσικά το μωρό ή το νήπιό σας.

Για πληροφορίες: 6944393497

10η Πανθεσσαλική Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας - Βόλος

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019 και ώρες 18:00-20:00, οι Σύμβουλοι της La Leche League International, Mυρτώ Χρονάκη και Μαρία Γεωργακού θα συμμετέχουν στην Πανθεσσαλική Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας  στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου στο Βόλο. Ο Σύνδεσμος θα διαθέτει δικό του περίπτερο με ενημερωτικό υλικό για τον μητρικό θηλασμό και τις δράσεις του.  Οι Σύμβουλοι του Συνδέσμου θα συντονίσουν ενημερωτική Συνάντηση με θέμα "Θηλασμός από το Α έως το Ω"  στην οποία μπορεί να συμμετέχει κάθε ενδιαφερόμενη/ος.
Σας προσκαλούμε να ενημερωθείτε για τον Μητρικό Θηλασμό, την τέχνη και τα οφέλη του για τη
μητέρα, το παιδί, την οικογένεια, αλλά και για όλη την κοινωνία.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με email: myrto.ch@gmail.com, mariageorgakou@yahoo.gr
Φθινοπωρινό Πικ Νικ της LLL Ομάδας Ζακύνθου


H LLL Ομάδα Ζακύνθου καλωσορίζει το φθινόπωρο με ένα οικογενειακό πικ νικ!
Την Κυριακή 01 Σεπτεμβρίου 2019 στις 17:000 στο Daycamp Δημιουργικής Απασχόλησης στο Καλαμάκι Ζακύνθου (στον δρόμο για το Κτήμα Βυζάντιο), ελάτε να γίνουμε μια παρέα,να συζητήσουμε και να διασκεδάσουμε. Μπορείτε να φέρετε μαζί σας μωρά, παιδιά, συντρόφους, συγγενείς και φίλους.
Μην ξεχάσετε φαγητά, παιχνίδια και κάτι να απλώσετε κάτω για να καθίσετε.
Κατά τη διάρκεια του πικ-νικ θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα "Σχέσεις Αδελφών".

Πληροφορίες για τη Συνάντηση: 6981171129 (Κωνσταντίνα)
Πληροφορίες πρόσβασης και χώρου: 6947203593 (Βάνα)
Google map: https://goo.gl/maps/wt53tUmv7G7RpBhW6 

Σας περιμένουμε!

Καλοκαιρινό Breastfeeding Cafe' της LLL Ομάδας Κορινθίας


Καλοκαιρινό Breastfeeding Cafe' της LLL Ομάδας Κορινθίας την Κυριακή 18 Αυγούστου 2019 στις 10:00 π.μ.
στο  "I'm Going Bananas", Ηραίου 200, 20100 Κόρινθος (Παραλία Λεχαίου).

Για πληροφορίες, επικοινωνήστε με τις Συμβούλους LLL της Ομάδας: Παναγιώτα Φίλη (6971619185) & Κωνσταντία Καπετανοπούλου (27410 86321)

Σας περιμένουμε!Η Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Χίου συναντά τον Σύνδεσμο Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece


Η Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Χίου συναντά τον Σύνδεσμο Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece και σας
προσκαλούν στη συνάντηση με θέμα: «Θηλασμός από το Α ως το Ω» που θα γίνει στο καφέ του CITRUS στον Κάμπο Χίου, την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019 και ώρα 18:00 έως 20:00.


Εάν είστε γυναίκα που ενδιαφέρεται για τον θηλασμό, ελάτε να γνωριστούμε, να ενημερωθείτε και να λύσετε τυχόν απορίες.
Μπαμπάδες, μωρά και νήπια είναι ευπρόσδεκτα!

Εκ μέρους του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος-La Leche league Greece θα συμμετέχει η Σύμβουλος της
La Leche League International, Γεωργία Φραγκάκη, η οποία είναι ειδικά εκπαιδευμένη και με εμπειρία στον θηλασμό μητέρα που προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της.

Για πληροφορίες:
Γεωργία Φραγκάκη, 6978565031
Μαρία Σεττάκη, 6936927491
Νικολία Βοϊδονικολοπούλου, 6949517590Συνάντηση Εμπλουτισμού - 
Enrichment meeting από την LLL Ομάδα Ξάνθης

Η LLL Ομάδα Ξάνθης σας προσκαλεί σε μία Συνάντηση Εμπλουτισμού με θέμα "Εργασία & Θηλασμός", τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2019, στις 6 μ.μ. στο Βρεφικό μασάζ - First Touch, Πρωταγόρα 27, Ξάνθη 67100 (στο στενό που είναι το Έβερεστ  με τα αθλητικά ), τηλ.: 25410 24215

Για πληροφορίες για τον Χώρο Συνάντησης, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Τοπική σας Σύμβουλο τηλεφωνικά ή με e-mail. 

Τηλέφωνο μόνο για τις Συναντήσεις: 6982620719. 

Η Συνάντηση είναι μόνο για τα μέλη του ΣΘΕ-LLLGR. Ωστόσο θα υπάρχει δυνατότητας εγγραφής νέου μέλους πριν τη Συνάντηση. Σας περιμένουμε!Χρόνια Πολλά Σε Όλες Τις Μητέρες! Σήμερα και Κάθε Μέρα!
Κυριακή 12 Μαΐου 2019

Η La Leche League γιορτάζει όλες τις μητέρες και τους γονείς σε όλο τον κόσμο. Στην LLLI αναγνωρίζουμε ότι οι λέξεις «μητέρα» και «μητρότητα» συμπεριλαμβάνουν μία μεγάλη ποικιλία συνθηκών και συναισθημάτων. Είναι ταυτόχρονα θαυμάσια και καταπληκτική εμπειρία, καθώς και απαιτητική, ακόμη και λίγο μοναχική για μερικές μητέρες που μπορεί να αισθάνονται απομονωμένες στην προσπάθειά τους να φροντίσουν τα παιδιά τους. Η ύπαρξη διαφόρων μορφών υποστήριξης, προστασίας και προώθησης για όλες τις μητέρες είναι σημαντική.

Η La Leche League γιορτάζει την αξία του μοιράσματος εμπειριών, όταν η ιστορία μιας μητέρας γίνεται η έμπνευση μιας άλλης για να τα καταφέρει μέσα μέσα στις δυσκολίες ενώ ταυτόχρονα και οι δύο μοιράζονται τις χαρές και τις επιτυχίες τους.

Πιστεύουμε ότι η η αγάπη της μητέρας μπορεί να αλλάξει τον κόσμο και γιορτάζουμε τη μητέρα σήμερα και κάθε μέρα. Γιορτάζουμε όλες τις μητέρες...τις βιολογικές και όλες τις υπόλοιπες. Γιορτάζουμε τις μητέρες που περιβάλλουν με την αγάπη της μητρότητας την καθημερινότητα των παιδιών τους, τις μητέρες που φροντίζουν για όλα, τις μητέρες που ανακάλυψαν ότι η εγκυμοσύνη είναι μια μεγάλη πρόκληση, τις μητέρες που τελικά δεν κράτησαν στην αγκαλιά τους κάποιο μωρό αλλά ένιωσαν μητέρες από τη στιγμή που είδαν ένα θετικό τεστ εγκυμοσύνης, τις μητέρες που έγιναν γιαγιάδες, τις μητέρες που υιοθέτησαν παιδιά, όλες εκείνες τις μητέρες η καρδιά τους ξεχειλίζει αγάπη! Χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες!
Συνάντηση Εμπλουτισμού - Enrichment meeting από την LLL Ομάδα Μυτιλήνης 

Η LLL Ομάδα Μυτιλήνης σας προσκαλεί σε μία Συνάντηση Εμπλουτισμού την

Κυριακή 2 Ιουνίου 2019, στις 6 μ.μ. στο Κέντρο Πρόληψης Ν. Λέσβου ΠΝΟΗ 

με θέμα: Πρώτες Βοήθειες για μωρά και βρέφη.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τις Συμβούλους της LLL στη Μυτιλήνη. Σας περιμένουμε!


Έκτακτη Συνάντηση του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece στην Κέρκυρα

Ο Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος - La Leche League Greece και η Ιατροχειρουργική Εταιρεία Κέρκυρας σας προσκαλούν την Τρίτη 30 Απριλίου στις 18:30 το απόγευμα, στη Συνάντηση με θέμα “Τι χρειάζομαι για να θηλάσω”. Η Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στον φιλόξενο χώρο της Ιατροχειρουργικής εταιρείας, Πλ.Σκαραμαγκά 4, Κέρκυρα 491 00.

Σε αυτή την ανοιχτή, φιλική μας συνάντηση, θα συζητήσουμε για τις εμπειρίες μας, τους προβληματισμούς μας αλλά και την ιδιαίτερη σχέση του θηλασμού. Ελάτε να νιώσετε τη χαρά της υποστήριξης μητέρας προς μητέρα, να ενημερωθείτε για τις τρέχουσες πληροφορίες για τα θέματα θηλασμού και να γνωρίσετε μητέρες με κοινά ενδιαφέροντα και φιλοσοφία.

Τη συζήτηση θα συντονίσουν οι Σύμβουλοι Ουρανία Κωνσταντάτου και Βάσια Καλπογιάννη, ειδικά εκπαιδευμένες και με εμπειρία στον θηλασμό μητέρες, που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους.


Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση θα βρείτε εδώ:
https://www.facebook.com/events/330415514224867/


Tηλέφωνα επικοινωνίας: 6974331792 και 6974887369

Έκτακτη Συνάντηση του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece στη Μυτιλήνη

Σας περιμένουμε σε μία Έκτακτη Συνάντηση στη Μυτιλήνη, την Κυριακή 21 Απριλίου 2019 στις 17:30, να μιλήσουμε για "Αποθηλασμό με αγάπη".
Η Συνάντηση θα φιλοξενηθεί στο Κέντρο Πρόληψης Ν. Λέσβου (Μυτιλήνη) «Πνοή», 
Ε. Βοστάνη 3, Μυτιληνη.

Πληροφορίες: 6973230653


Έκτακτη Συνάντηση του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece στην Άρτα


Σας περιμένουμε σε μία Έκτακτη Συνάντηση στην Άρτα, την Τετάρτη 01 Μαΐου 2019 στις 17:30-19:30, να μιλήσουμε για "Θηλασμός: Ερωτήσεις που κάνουν οι μητέρες".
Η Συνάντηση θα φιλοξενηθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Άρτας "Γ. Μόραλης", Νικολάου Πλαστήρα και Τσακάλωφ.

Πληροφορίες: 6936092797Έκτακτη Συνάντηση του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου Κρήτης


Σας περιμένουμε σε μία Έκτακτη Συνάντηση στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου Κρήτης,
το Σάββατο 20 Απριλίου 2019 στις 11 π.μ. έως 1 μ.μ, να μιλήσουμε για Μητρικό Θηλασμό από το Α ως το Ω.

Η Συνάντηση θα φιλοξενηθεί στον ιδιαίτερο χώρο του Δημιουργικού Παιδότοπου "Το παιχνίδι της Χαράς",
Γνώσεως 17, Άγιος Νικόλαος (έναντι εισόδου ΕΠΑΛ Ξηροκάμπου).

Πληροφορίες σχετικά με τον χώρο: 6937749533


Συνάντηση Εμπλουτισμού - Enrichment meeting από την LLL Ομάδα Βόλου

Η LLL Ομάδα Βόλου σας προσκαλεί σε μία Συνάντηση Εμπλουτισμού την

Κυριακή 14 Απριλίου 2019, στις 6 μ.μ. στο Περιφερειακό Τμήμα Ερυθρού Σταυρού στον Βόλο, με θέμα: Πρώτες Βοήθειες για μωρά και βρέφη.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τις Συμβούλους της LLL στον Βόλο. Σας περιμένουμε!

Πρόσκληση Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών του Σωματείου με την επωνυμία «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - La Leche League Greece»

 

Σύμφωνα με το Νόμο και το Καταστατικό του Σωματείου, το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί όλα τα μέλη (επίτιμα, τακτικά και αρωγά) του Σωματείου με την επωνυμία «Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος - La Leche League Greece» στην Ετήσια Γενική Συνέλευση, το Σάββατο 06 Απριλίου 2019, στις 4.00 μ.μ. Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Συλλόγου «Ευτοκία» στην οδό Φλέμινγκ αρ. 50, Μαρούσι - 15123. Για τα μέλη που επιθυμούν θα υπάρχει η δυνατότητα τηλεδιάσκεψης. 

Τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης είναι:

1.    Έγκριση Ισολογισμού οικονομικού έτους 2018

2.    Απολογισμός των δραστηριοτήτων του προηγούμενου έτους (2018)

3.    Σχέδια για το τρέχον έτος (2019)

4.    Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

5.    Εκλογές για την ανάδειξη νέας Εξελεγκτικής Επιτροπής.

 

Σύμφωνα με το Καταστατικό το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι έχουν μόνο τα τακτικά μέλη, δηλαδή οι Σύμβουλοι. Στην Ετήσια Γενική Συνέλευση έχουν δικαίωμα να παρασταθούν όλα τα μέλη που είναι οικονομικώς τακτοποιημένα. Μέλη που δεν έχουν ανανεώσει συνδρομή το τρέχον έτος, θα μπορούν να την ανανεώσουν σε προσεχή τακτική Μηνιαία Συνάντηση ή κατά την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης.

Τα τακτικά μέλη που δικαιούνται να ψηφίσουν στη Συνέλευση μπορούν να εξουσιοδοτήσουν εγγράφως άλλο τακτικό μέλος να παραστεί και να ψηφίσει για λογαριασμό τους. Στην περίπτωση αυτή, παρακαλούμε όπως ενημερωθεί προς τούτο πριν τη Συνέλευση, η Γραμματέας του Δ.Σ. Κάλλη Μαλαμάτου (τηλ. 6951 924271, kalli-apo@hotmail.com) και να χορηγηθεί έγγραφη εξουσιοδότηση (δείτε συνημμένο έντυπο) στην εκπρόσωπο, η οποία και θα πρέπει να προσκομισθεί κατά τη Γενική Συνέλευση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ: Παρακαλείσθε να έχετε μαζί σας το δελτίο της Αστυνομικής σας Ταυτότητας ή Διαβατήριο. Σε περίπτωση ανανέωσης συνδρομής, παρακαλείσθε να προσέλθετε μισή ώρα νωρίτερα.


Πρόσκληση Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης


Breastfeeding Café & Κοπή Πίτας της LLL Ομάδας Κρήτης στο Ηράκλειο

Σας περιμένουμε την Κυριακή 03 Φεβρουαρίου 2019, στις 
11:00 π.μ.-01:00 μ.μ. στον Παιδότοπο του πολυχώρου "Τεχνόπολις", στην Αμμουδάρα Γαζίου, να περάσουμε ένα όμορφο πρωινό και να κόψουμε την πίτα της Ομάδας μας!


Συνάντηση Εμπλουτισμού - Enrichment meeting από την LLL Ομάδα Βόλου
(για γονείς με παιδάκια 0-6 ετών)
Θέμα:  Αttachment parenting - Οι βασικές αρχές
Ομιλήτρια: Θωμαΐς Ντέμκα

Ημερομηνία: Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019
Ώρα προσέλευσης & εγγραφών: 17:30      
Ομιλία: 18:00
Χώρος: Παίδων Έργα, Ρήγα Φεραίου 169, Βόλος
Χάρτης: https://goo.gl/maps/yGUNYYNgfCL2


Η Συνάντηση είναι μόνο για τα μέλη του ΣΘΕ-LLLGR. Ωστόσο θα υπάρχει δυνατότητας εγγραφής νέου μέλους πριν τη Συνάντηση.


Λίγα λόγια για την ομιλήτρια:
Η Θωμαΐς Ντέμκα είναι σύζυγος και μητέρα δύο παιδιών. Κατ’ επάγγελμα εκπαιδευτικός, ασχολείται με παιδιά και γονείς από το 2008 μέσω της ιδιότητάς της ως φιλόλογου. Από το 2015 εμψυχώνει και υποστηρίζει γονείς διοργανώνοντας βιωματικά εργαστήρια γονέων στον Βόλο.
Η ίδια αναφέρει: “Ανέκαθεν αγαπούσα τα παιδιά, μετά τη γέννηση του πρώτου μου παιδιού, αγάπησα και τους γονείς ίσως ή κυρίως διότι και οι ίδιοι ήταν κάποτε παιδιά.”
Επιπλέον, η Θωμαΐς είναι Βοηθός Μητρότητας και Επίσημη συνεργάτιδα της Attachement Parenting Hellas.


Λίγα λόγια για το "Attachment Parenting"
Πρόκειται για μια ολόκληρη φιλοσοφία/τρόπο ανατροφής των παιδιών που βασίζεται στην αρχή ότι ο γονέας δημιουργεί μια σχέση με το παιδί του, στην οποία καλείται να ανταποκριθεί με ευαισθησία και ενσυναίσθηση στις ανάγκες του παιδιού του. Με αυτόν τον τρόπο, το παιδί νιώθει ασφάλεια και εμπιστοσύνη και γίνετε ανεξάρτητο.

Για πληροφορίες: mariageorgakou@yahoo.gr , myrto.ch@gmail.com
Με χαρά σας ανακοινώνουμε τη σύσταση καινούριας Ομάδας του Συνδέσμου 
Θηλασμού Ελλάδος- 

La Leche League Greece στην Καλαμάτα.

Για περισσότερες πληροφορίες για την Ομάδα Καλαμάτας, καλέστε τη Χαρά Πετροπούλου (6908937611).


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΤΟΥΣ 2018

Έκτακτη Συνάντηση στο Ηράκλειο ΚρήτηςΠέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018 στις 11:00 π.μ., μέσα στο Χριστουγεννιάτικο Κάστρο στην πλατεία Ελευθερίας

Σας περιμένουμε μέσα στο Χριστουγεννιάτικο Κάστρο, σε μία έκτακτη Συνάντηση με θέμα:
"Από τις πρώτες στερεές τροφές του μωρού έως τον αποθηλασμό του
και η διατροφή της μητέρας που θηλάζει."

Η Συνάντηση θα φιλοξενηθεί μέσα στο "Σπίτι των Χρωμάτων".

Έκτακτη Συνάντηση του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece στα Ιωάννινα

Σας περιμένουμε σε μία Έκτακτη Συνάντηση στα Ιωάννινα,
την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018 στις 06:00 μ.μ. να μιλήσουμε για ερωτήματα σχετικά με τον θηλασμό πριν και μετά τον τοκετό!Έκτακτη Συνάντηση του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece στην Κομοτηνή


Σας περιμένουμε σε μία Έκτακτη Συνάντηση στην Κομοτηνή,
την Κυριακή 02 Δεκεμβρίου 2018 στις 11:30 π.μ. να μιλήσουμε για μύθους και αλήθειες για τον θηλασμό!


Έκτακτη Συνάντηση του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece στην Κάρπαθο

Σας περιμένουμε σε μία Έκτακτη Συνάντηση στην Κάρπαθο,
τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018 στις 5 μ.μ. να μιλήσουμε για το πιο όμορφο ταξίδι, αυτό του θηλασμού!Θεσσαλονίκη: "Μιλάμε για τον Θηλασμό"


H διαδικτυακή ομάδα "ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Θηλασμού" συναντά τον Σύνδεσμο Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece και στο πλαίσιο της Εβδομάδας Mητρικού Θηλασμού, την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018, στις 11:00 π.μ. στο Φουαγιέ του Ν. Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, "ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ"!
Ηράκλειο: Γιορτή Θηλασμού 2018
"Θηλασμός: Θεμέλιο Ζωής"Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού*, η εθελοντική ομάδα διαδικτυακής υποστήριξης «Ηράκλειο: Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας» ( https://www.facebook.com/groups/Irakleio.bfm/ ), με την υποστήριξη του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece ( www.lllgreece.org ), διοργανώνει την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 11:00 π.μ.- 2:00 μ.μ. στο αίθριο της Λότζια (Δημαρχείο Ηρακλείου), μια εκδήλωση-γιορτή για τον μητρικό θηλασμό!

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν διασκεδαστές οι οποίοι θα απασχολήσουν τους μικρούς μας φίλους από τις 11:00 π.μ. έως και τις 2:00 μ.μ. Θα μοιραστεί ενημερωτικό υλικό, θα συζητήσουμε με τις Συμβούλους Θηλασμού της La Leche League International, Βίκυ Μπαζούλα Παπαδάκη και Ειρήνη Μαρκάκη και θα γνωριστούμε από κοντά!

* Η Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού-World Breastfeeding Week (WBW) γιορτάζεται κάθε 1-7 Αυγούστου από το 1992 (στην Ελλάδα κάθε 1-7 Νοεμβρίου) από υποστηρικτές του θηλασμού σε πάνω από 170 χώρες. Εγκρίνεται και υποστηρίζεται από τη UNICEF, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO), τη Διεθνή Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) και Υπουργεία Υγείας σε πολλές χώρες.
Η Παγκόσμια Συμμαχία Δράσης για τον Μητρικό Θηλασμό (WABA) προβαίνει κάθε χρόνο σε μία σειρά προωθητικών δράσεων με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την αξία του θηλασμού. Το σύνθημα για το 2018 είναι «Θηλασμός: Θεμέλιο Ζωής». Ο θηλασμός αποτρέπει την πείνα και τον υποσιτισμό σε όλες του τις μορφές και εξασφαλίζει επισιτιστική ασφάλεια για τα μωρά, ακόμα και σε περιόδους κρίσης. Χωρίς καμιά επιπλέον επιβάρυνση στο οικογενειακό εισόδημα, ο θηλασμός είναι ένας χαμηλού κόστους τρόπος θρέψης των παιδιών και συμβάλλει στη μείωση της φτώχιας. Η διατροφή, η επισιτιστική ασφάλεια και η μείωση της φτώχιας είναι θεμελιώδη σημεία για την επίτευξη των Στόχων Αειφόρου Ανάπτυξης (ΣΑΑ) των Ηνωμένων Εθνών. (πηγή: http://www.lllgreece.org/waba---pankosmia-ebdomada-metrikou-thelasmou )


Περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://www.facebook.com/events/540289353062210/

Συνάντηση Εμπλουτισμού - - Enrichment meeting

για γονείς με παιδάκια 0-3 ετών  -  for parents of 0-3 year olds

Θέμα:  Γνωρίζω το μικρό τέλειο παιδί μου και προετοιμάζω το περιβάλλον του.

ΟμιλήτριαΜαρία Σιγαλού

Topic: Getting to know my perfect small child and preparing the environment.

SpeakerMaria Sigalou

Η ομιλία θα είναι στα Ελληνικά. The talk will be in Greek. Translation into English will be provided

Λίγα λόγια για τη ΜαρίαΗ Μαρία Σιγαλού είναι μαμά 4 υπέροχων παιδιώναρχιτέκτων μηχανικός, AMI montessori assistant to infancy (0-3 ετών), δημιουργός της ithmos kids και συνδημιουργός της ithmos architecture.

Όραμά της είναι να εργαστεί για ένα καλύτερο αύριοενδυναμώνοντας τη νέα γενιάαπό την στιγμή που «προσγειώνεται» στον κόσμο μας και φροντίζοντας για το περιβάλλον που την περιβάλλει.  Διότι μια ώριμη, χαρούμενη και ευτυχισμένη νέα γενιά, είναι εγγύηση για ένα καλύτερο αύριο. Διότι το περιβάλλον εκτός του ότι το διαμορφώνουμε… μας διαμορφώνει κιόλας!

Μέσα από την ithmos kids και την ithmos architecture, η Μαρία Σιγαλού υπηρετεί ακριβώς αυτό της το όραμα.

Ημερομηνία  - Wednesday, October 24th.

Ώρα – Timeπροσέλευση arrival 17:30        Ομιλία Talk  18:00-19:00

Gymboree, Λεωφ. Τατοίου 102, Νέα Ερυθραία - 102 Tatoiou AvenueNea Erithrea

(1st Floor – just above Mothercare and ELC)

Παρακαλώ δηλώστε συμμετοχή οι θέσεις είναι περιορισμένες - Please RSVP by 22/10

Gabi Canellopoulou: 210 622 9885


Φθινοπωρινό Bazaar LLL Ομάδων Αττικής


Σας προσκαλούμε την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 στις 10:30 το πρωί, στο φθινοπωρινό Bazaar του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greeceπου θα γίνει στον φιλόξενο χώρο "Playgroup", Κυκλάδων 61, Αγία Παρασκευή, ΤΚ 15341. 
Χάρτης: https://goo.gl/yJDq3E


Στο Βazaar μας θα βρείτε υπέροχα δώρα όπως ρούχα, βιβλία, παιχνίδια, βρεφικά και παιδικά είδη καθώς και πολλά ακόμη, ενώ θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε νόστιμες και υγιεινές λιχουδιές από τον μπουφέ μας, ενώ θα έχετε και δυνατότητα για προσωπική συζήτηση για θέματα θηλασμού με τις Συμβούλους. 
Θα γίνει λαχειοφόρος με πλούσια δώρα, ενώ επίσης μπορείτε να φέρετε ένα γλυκό ή αλμυρό σνακ για τον μπουφέ μας και να προσφέρετε ένα σπιτικό γλυκό σας για το γλυκοπάζαρο, μπαίνοντας σε κλήρωση με δώρο ένα γεύμα σε επώνυμο εστιατόριο! 
Μαζί μας θα είναι και η βραζιλιάνικη μπάντα κρουστών BATUCA, γνωστή για τα ακροβατικά της χορευτικά.

Σας περιμένουμε με υπέροχες δραστηριότητες για τα παιδιά, όπως αφήγηση παραμυθιού με ζωγραφική, τραμπολίνο, δημιουργικός πηλός, face painting και φυσική παραδοσιακή
χένα, πινιάτα με δωράκια, εργαστήρι ζωγραφικής για μικρούς & μεγάλους, felting/μικροϋφαντική με μικρό αργαλειό για μαμάδες και πολλές εκπλήξεις!

Όσα προϊόντα δεν διατεθούν την ημέρα εκείνη, θα προωθηθούν σε τοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: 
https://www.facebook.com/events/181931992464198/

...................................................................................................................................

Έκτακτη Συνάντηση του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece στη Ρόδο

Φθινοπωρινό Breastfeeding Cafe' της LLL Ομάδας Σερρών

Φθινοπωρινό Breastfeeding Cafe' της LLL Ομάδας Σερρών την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018 στις 11:00 π.μ. στο καφέ Αλχημείο, Κουντουριώτου 
(πεζόδρομο).
Σας περιμένουμε!
Φθινοπωρινό Breastfeeding Cafe' της LLL Ομάδας Κρήτης-Ηράκλειο

Φθινοπωρινό Breastfeeding Cafe' της LLL Ομάδας Κρήτης στο Ηράκλειο την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018 στις 10:00 π.μ. στον δημιουργικό παιδότοπο & cafe' "μπομπιρούπολη". 
Σας περιμένουμε!
Καλοκαιρινό Breastfeeding Cafe' της LLL Ομάδας Ζακύνθου

Καλοκαιρινό Breastfeeding Cafe' της LLL Ομάδας Ζακύνθου την
Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018 στις 5:30 μ.μ.
στο Piscina Pool Bar, στο Τσιλιβί
(απέναντι από το φούρνο του Δεμέτη).
Σας περιμένουμε!
Έκτακτη Συνάντηση του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece στην Κέρκυρα

Σας περιμένουμε σε μία Έκτακτη Συνάντηση LLL στην Κέρκυρα, τη Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018 στις 18:30 στον φιλόξενο χώρο του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων. Συνάντηση Εμπλουτισμού της LLL Ομάδας Ζακύνθου

Σας περιμένουμε σε μία Συνάντηση Εμπλουτισμού της LLL Ομάδας Ζακύνθου με θέμα "Χτίζοντας αυτοπεποίθηση με αγάπη" την Κυριακή 22 Ιουλίου 2018 στις 18:30, στον Παιδότοπο Luna Fun Park στο Τσιλιβί.

Φθινοπωρινό Bazaar LLL Ομάδων Αττικής

Σας προσκαλούμε την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 στις 10:30 το πρωί, στο φθινοπωρινό Bazaar του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece, που θα γίνει στον φιλόξενο χώρο "Playgroup", Κυκλάδων 61 Αγία Παρασκευή, ΤΚ 15341. Χάρτης: https://goo.gl/yJDq3E

Στο Bazaar μας θα βρείτε υπέροχα δώρα όπως βιβλία, ρούχα, βρεφικά και παιδικά είδη σε συμβολικές τιμές, θα γίνει λαχειοφόρος αγορά με πλούσια δώρα ενώ θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε νόστιμες και υγιεινές λιχουδιές από τον μπουφέ μας.
Σας περιμένουμε με υπέροχες δραστηριότητες για τα παιδιά και πολλές εκπλήξεις!

Αν έχετε μεταχειρισμένα, αλλά σε καλή κατάσταση, παιχνίδια, ρούχα για βρέφη και παιδιά, βιβλία ή άλλα αντικείμενα για μωρά και θέλετε να τα χαρίσετε μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Σύμβουλο της LLL, Λίλια Γκατζόλη στα τηλ. : 2108032821 & 6932335988 και στο email: lilia_ga@otenet.gr
Οποιαδήποτε δωρεά είναι ευπρόσδεκτη!
Συνάντηση Εμπλουτισμού της LLL Ομάδας Ζακύνθου

Σας περιμένουμε σε μία Συνάντηση Εμπλουτισμού της LLL Ομάδας Ζακύνθου με θέμα  " Γονείς, Παιδιά, Όρια & Σεβασμός " την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018 στις 18:00, στον Παιδότοπο Luna Fun Park στο Τσιλιβί.

Τη συζήτηση συντονίζουν οι:
- Κωνσταντίνα Γιαννιώτη, Εθελόντρια Σύμβουλος Θηλασμού La Leche League International &
- Χρύσα Ματσουκατίδου, Κλινική Ψυχολόγος MSc

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη Σύμβουλο της Ομάδας, Κωνσταντίνα Γιαννιώτη.
10 χρόνια Γαλαξίας - 40 χρόνια Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος (La Leche League Greece):
Η επιστήμη συναντά την εμπειρία!

Ρέθυμνο 28 & 29 Απριλίου 2018
Σπίτι του Πολιτισμού (Δήμου Ρεθύμνου)

Ο Σύλλογος Διεθνώς Πιστοποιημένων Συμβούλων Γαλουχίας IBCLC Ελλάδας «Γαλαξίας» σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece διοργανώνει ένα διήμερο Συνέδριο για τον μητρικό θηλασμό. Αποτελεί το 11ο Ετήσιο Συνέδριο για τον μητρικό θηλασμό του συλλόγου «Γαλαξίας» ενώ ταυτόχρονα θα τιμήσει την μακρόχρονη παρουσία και των δύο Μη Κερδοσκοπικών Σωματείων στη χώρα μας. Το επετειακό αυτό Συνέδριο με τίτλο «10 χρόνια Γαλαξίας - 40 χρόνια Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος (La Leche League Greece): Η επιστήμη συναντά την εμπειρία!» θα λάβει χώρα στο Ρέθυμνο στις 28 & 29 Απριλίου 2018, στο Σπίτι του Πολιτισμού, υπό την αιγίδα του Δήμου Ρεθύμνου και της Περιφέρειας Κρήτης - Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, με την επιστημονική συμμετοχή των παιδιάτρων της Παγκρήτιας Παιδιατρικής Εταιρείας.

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα: Ελληνικά / English (Final Schedule)


"Ολόκληρος ο κόσμος μια σταλιά"

Η Ομάδα Φωνές του Νότου με αφορμή το Επετειακό Συνέδριο Θηλασμού θα παρουσιάσουν την παράσταση: "Ολόκληρος ο κόσμος μια σταλιά" στο Ωδείο Ρεθύμνου.

"...επειδή ολόκληρος ο κόσμος μας είναι το μια σταλιά παιδί μας,

επειδή ολόκληρος ο κόσμος κρύβεται σε μια σταλιά μητρικό γάλα,

επειδή ολόκληρος ο κόσμος του θηλασμού βρέθηκε στο μια σταλιά Ρέθυμνο..."

Σας περιμένουμε!

Η Οργανωτική Επιτροπή Επετειακού Συνεδρίου

Περισσότερες Πληροφορίες & Εγγραφές: https://galaxiaslllgr-reth-conf.grΈκτακτη Συνάντηση Απογευματινής Ομάδας Βόρειας Αθήνας


Συνάντηση εμπλουτισμού για το babywearing
Κυριακή 22 Απριλίου, 11:00 π.μ.

Χώρος Συνάντησης:
Playgroup,  Κυκλάδων 61 Αγία Παρασκευή, ΤΚ 15341.
http://playgroup-greece.blogspot.gr/ , Τηλ. 2106090770
Χάρτης: https://goo.gl/yJDq3EΠρόσκληση Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών του Σωματείου με την επωνυμία «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ -
La Leche League Greece»

Σύμφωνα με το Νόμο και το Καταστατικό του Σωματείου, το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί όλα τα μέλη (επίτιμα, τακτικά και αρωγά) του Σωματείου με την επωνυμία «Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος -
La Leche League Greece» στην Ετήσια Γενική Συνέλευση, την Κυριακή, 6 Μαΐου 2018 στις 7:30 μ.μ. Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Γενική Συνέλευση θα γίνει την Κυριακή 13 Μαΐου 2018 στις 7.30 μ.μ. Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στην οικία της Άντας Παλαντζιάν (Σύµβουλος Θηλασµού) στην οδό Ψυχάρη 14, Ν. Ερυθραία - 14671. Για τα μέλη που επιθυμούν θα υπάρχει η δυνατότητα τηλεδιάσκεψης.

Τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης είναι:

1.    Έγκριση Ισολογισμού οικονομικού έτους 2017

2.    Απολογισμός των δραστηριοτήτων του προηγούμενου έτους (2017)

3.    Σχέδια για το τρέχον έτος (2018)

4.    Διάφορα


Σύμφωνα με το Καταστατικό, δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο τα τακτικά μέλη, δηλαδή οι Σύμβουλοι. Στην Ετήσια Γενική Συνέλευση έχουν δικαίωμα να παρασταθούν όλα τα μέλη που είναι οικονομικώς τακτοποιημένα. Μέλη που δεν έχουν ανανεώσει συνδρομή το τρέχον έτος, θα μπορούν να την ανανεώσουν σε προσεχή τακτική Μηνιαία Συνάντηση ή κατά την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης.

Τα τακτικά μέλη που δικαιούνται να ψηφίσουν στη Συνέλευση μπορούν να εξουσιοδοτήσουν εγγράφως άλλο τακτικό μέλος να παραστεί και να ψηφίσει για λογαριασμό τους. Στην περίπτωση αυτή, παρακαλούμε όπως ενημερωθεί προς τούτο πριν τη Συνέλευση, η Γραμματέας του Δ.Σ. Κάλλη Μαλαμάτου (τηλ. 6951 924271,
kalli-apo@hotmail.com) και να χορηγηθεί έγγραφη εξουσιοδότηση (δείτε συνημμένο έντυπο) στην εκπρόσωπο, η οποία και θα πρέπει να προσκομισθεί κατά τη Γενική Συνέλευση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ: Παρακαλείσθε να έχετε μαζί σας το δελτίο της Αστυνομικής σας Ταυτότητας ή Διαβατήριο.

Σε περίπτωση ανανέωσης συνδρομής, παρακαλείσθε να προσέλθετε μισή ώρα νωρίτερα.


Πρόσκληση Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης10 χρόνια Γαλαξίας - 40 χρόνια Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος (La Leche League Greece):
Η επιστήμη συναντά την εμπειρία!

Ρέθυμνο 28 & 29 Απριλίου 2018
Σπίτι του Πολιτισμού (Δήμου Ρεθύμνου)

Ο Σύλλογος Διεθνώς Πιστοποιημένων Συμβούλων Γαλουχίας IBCLC Ελλάδας «Γαλαξίας» σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece διοργανώνει ένα διήμερο Συνέδριο για τον μητρικό θηλασμό. Αποτελεί το 11ο Ετήσιο Συνέδριο για τον μητρικό θηλασμό του συλλόγου «Γαλαξίας» ενώ ταυτόχρονα θα τιμήσει την μακρόχρονη παρουσία και των δύο Μη Κερδοσκοπικών Σωματείων στη χώρα μας. Το επετειακό αυτό Συνέδριο με τίτλο «10 χρόνια Γαλαξίας - 40 χρόνια Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος (La Leche League Greece): Η επιστήμη συναντά την εμπειρία!» θα λάβει χώρα στο Ρέθυμνο στις 28 & 29 Απριλίου 2018, στο Σπίτι του Πολιτισμού, υπό την αιγίδα του Δήμου Ρεθύμνου και της Περιφέρειας Κρήτης - Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, με την επιστημονική συμμετοχή και ηθική στήριξη των παιδιάτρων της Παγκρήτιας Παιδιατρικής Εταιρείας.

Στο συνέδριο θα μιλήσουν οι εξής σπουδαίοι διεθνείς ομιλητές: ο Καναδός παιδίατρος Jack Newman, σύμβουλος για θέματα θηλασμού της UNICEF ( www.ibconline.ca  ) και η Αμερικανίδα ψυχολόγος Kathleen Kendall-Tackett ( www.kathleenkendall-tackett.com ), συγγραφέας παγκοσμίως best-seller βιβλίων για τον θηλασμό και την επίδρασή του στην ψυχολογία της μητέρας. Και οι δύο αποτελούν σημαντικές προσωπικότητες του διεθνούς ιατρικού δυναμικού σχετικές με το εν λόγω αντικείμενο. Στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν επίσης Έλληνες νεογνολόγοι, παιδίατροι, ενδοκρινολόγος,  IBCLCs, La Leche league Leaders αλλά και ειδικοί, υποστηρικτές της προώθησης του μητρικού θηλασμού, ενώ την έναρξή του καθώς και τη βαρύτητα του θα σηματοδοτήσει με χαιρετισμό ο Υπουργός Υγείας, κύριος Ανδρέας Ξανθός. Στόχος μας είναι να καλυφθεί το θέμα του θηλασμού συνολικά και να υποστηριχθούν τόσο οι επαγγελματίες υγείας όσο και οι ενδιαφερόμενοι γονείς μέσα από τις τεκμηριωμένες επιστημονικά ομιλίες των συνέδρων μας.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Συνεδρίου, ενημερωθείτε για το πρόγραμμα και τους ομιλητές και κάνετε την κράτησή σας καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες: https://galaxiaslllgr-reth-conf.gr/

Τέλος θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας λίγα λόγια για τα Σωματεία που εκπροσωπούμε για την διαβεβαίωσή του κοινωνικού, υποστηρικτικού και ενημερωτικού χαρακτήρα της διοργάνωσής μας.

Ο σύλλογος «Γαλαξίας» ιδρύθηκε το 2007 και από τότε έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση ετησίων ημερίδων, την μετάφραση έντυπου υλικού και δίνει το παρών σε εκδηλώσεις για την προαγωγή του μητρικού θηλασμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι Διεθνώς Πιστοποιημένοι Σύμβουλοι Γαλουχίας IBCLC έχουν τις ειδικές γνώσεις, την άριστη δεξιοτεχνία και ορθή επαγγελματική στάση ώστε να παρέχουν ποιοτική, θεωρητική και πρακτική βοήθεια, συμπαράσταση και υποστήριξη στα μωρά και στις μητέρες, για να καταφέρουν να θηλάσουν. Δουλεύουν για την πρόληψη και την επίλυση των προβλημάτων Μητρικού Θηλασμού. Ενθαρρύνουν και υποστηρίζουν την πρωτοβουλία των γονέων και την συμμετοχή τους στις αποφάσεις που αφορούν το παιδί τους πριν και μετά την γέννησή του. Γενικότερα ενθαρρύνουν ένα κοινωνικό περιβάλλον που υποστηρίζει τις θηλάζουσες οικογένειες. (https://galaxiasibclc.gr/ )

Ο Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος - La Leche League Greece (www.lllgreece.org), ιδρύθηκε από μητέρες το 1979 και εκπροσωπεί στην Ελλάδα τον Διεθνή Σύνδεσμο Θηλασμού (τη La Leche League International, www.llli.org), μια ανεξάρτητη μη κερδοσκοπική οργάνωση που προσφέρει πληροφόρηση, ενθάρρυνση και υποστήριξη στις μητέρες που θέλουν να θηλάσουν τα παιδιά τους. Η La Leche League International (LLLI) είναι η παλαιότερη και μεγαλύτερη οργάνωση θηλασμού στον κόσμο (διαθέτει ομάδες σε περισσότερες από 70 χώρες). Θεωρείται παγκόσμια αυθεντία σε θέματα θηλασμού και μ’ αυτό το κύρος συμβουλεύει από το 1979 τον ΟΗΕ σε θέματα θηλασμού και συνεχίζει να εργάζεται προς αυτήν την κατεύθυνση και με άλλους διεθνείς φορείς. Ως Σωματείο είναι εγγεγραμμένο στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Παροχής Κοινωνικής Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Θα είναι μεγάλη μας χαρά να είστε μαζί μας στο Ρέθυμνο!

Η Οργανωτική Επιτροπή,

Παναγιούλα Μέξη-Μπουρνά, Παιδίατρoς-Νεογνολόγος, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC, Δ/ντης ΕΣΥ Γ Παιδιατρικής Κλινικής ΠΓ Νοσοκομείο «Αττικόν», Πρόεδρος Συλλόγου «Γαλαξίας»

Νίκος Βαράκης, Παιδίατρος, Πιστοποιημένος Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC, Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής

Βίκυ Μπαζούλα-Παπαδάκη, Σύμβουλος Θηλασμού της La Leche League International, Υπεύθυνη Επικοινωνίας της WABA για Ελλάδα & Κύπρο, Μέλος Οργανωτικής Επιτροπής


Μηνιαία Συνάντηση & Κοπή Πίτας Ομάδας ΚρήτηςΣας περιμένουμε στην Εορταστική Συνάντηση και Κοπή Πίτας της Ομάδας μας με
κεντρικό θέμα: « Μητρικός Θηλασμός: Από το Α ως το Ω ».
Θα συζητήσουμε για τις εμπειρίες μας, τους προβληματισμούς μας αλλά και την
ιδιαίτερη σχέση του θηλασμού από την εγκυμοσύνη μέχρι και τον αποθηλασμό.
Ελάτε να νιώσετε τη χαρά της υποστήριξης μητέρας προς μητέρα, να ενημερωθείτε
για τις τρέχουσες πληροφορίες για θέματα θηλασμού και να γνωρίσετε μητέρες με
κοινά ενδιαφέροντα και φιλοσοφία. Τη συζήτηση θα συντονίσουν οι Σύμβουλοι
Θηλασμού της LLLI, οι οποίες είναι ειδικά εκπαιδευμένες, στην οικογένεια του
Διεθνούς Συνδέσμου Θηλασμού, μητέρες, που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες
τους.


Έκτακτη Συνάντηση στο Ηράκλειο ΚρήτηςΜέσα στο Χριστουγεννιάτικο Κάστρο 
στην πλατεία ΕλευθερίαςSave the dates!

Ρέθυμνο 28 & 29 Απριλίου 2018

Στηρίζουμε τον θηλασμό - Μαζί!

Γινόμαστε κρίκοι της Θερμής Αλυσίδας για την Υποστήριξη του Θηλασμού διοργανώνοντας 

ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ

“10 χρόνια Γαλαξίας - 40 χρόνια Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος (La Leche League Greece)

Η επιστήμη συναντά την εμπειρία!"

Γιορτάζουμε:

• τα 40 χρόνια του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece και τα 60 χρόνια της

La Leche League International με Ημερίδα Θηλασμού

• τα 10 χρόνια του Συλλόγου Πιστοποιημένων Συμβούλων Γαλουχίας IBCLC Ελλάδος με το

11ο Ετήσιο Σεμινάριο Γαλαξία

Θα δουλέψουμε μαζί για να ενημερώσουμε, προστατέψουμε, προωθήσουμε και υποστηρίξουμε τον θηλασμό μέσω της Θερμής Αλυσίδας. Μιας αλυσίδας που ξεκινά από τον Καναδά με τον Dr.Jack Newman, από την Αμερική με την Kathleen Kendall-Tackett,για να καταλήξει στο Ρέθυμνο με πολλούς Έλληνες ομιλητές και υποστηρικτές της προώθησης του μητρικού θηλασμού!

Η καμπάνια της WABA Θερμή Αλυσίδα για την Υποστήριξη του Θηλασμού επιδιώκει τη σύνδεση διαφορετικών υποστηρικτών του θηλασμού σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να παρέχουν συνεχή φροντίδα στις μητέρες και τα βρέφη για τις πρώτες 1.000 μέρες. Ξεκινά πολύ πριν τη γέννηση του μωρού και συνεχίζει μέχρι τα δύο πρώτα χρόνια του παιδιού και περισσότερο. Η σαφήνεια στα μηνύματα που περνούν και τις πληροφορίες που παρέχονται διά μέσου της θερμής αλυσίδας μπορούν να εξασφαλίσουν ότι η δυάδα μητέρας-παιδιού θα ωφεληθεί από τη συνεχή υποστήριξη και την εξειδικευμένη βοήθεια. Οι γονείς χρειάζονται ενδυνάμωση και προστασία από λανθασμένες πληροφορίες.


Σύντομα περισσότερες πληροφορίες! Σας περιμένουμε!

Συνδιοργάνωση:

Σύλλογος Πιστοποιημένων Συμβούλων Γαλουχίας IBCLC Ελλάδος «Γαλαξίας»

Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΤΟΥΣ 2017


Γιορτή Θηλασμού 2017 στις Σέρρες

«Στηρίζουμε τον θηλασμό-ΜΑΖΙ!»

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού*, η εθελοντική ομάδα
διαδικτυακής υποστήριξης «Σέρρες: Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας»

με την υποστήριξη του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος-LaLeche League Greece, διοργανώνει την 
Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 και ώρες 
11:00 π.μ.- 2:00 μ.μ., στον Πεζόδρομο Κ.Καραμανλή.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν διασκεδαστές, θα μοιραστεί ενημερωτικό υλικό και οι Σύμβουλοι
Θηλασμού της La Leche League International της Ομάδας Σερρών, ενισχύοντας το κομμάτι της
ενημέρωσης του κοινού.

* Η Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού-World Breastfeeding Week (WBW) γιορτάζεται κάθε 1-7 Αυγούστου 
από το 1992 (στην Ελλάδα κάθε 1-7 Νοεμβρίου) από υποστηρικτές του θηλασμού σε πάνω από 170 χώρες. 
Εγκρίνεται και υποστηρίζεται από τη UNICEF, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO), τη Διεθνή Οργάνωση 
Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) και Υπουργεία Υγείας σε πολλές χώρες. 

Η Παγκόσμια Συμμαχία Δράσης για τον Μητρικό Θηλασμό (WABA) προβαίνει κάθε χρόνο σε μία σειρά προωθητικών 
δράσεων με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την αξία του θηλασμού. Το σύνθημα για το 2017 
είναι "Στηρίζουμε τον θηλασμό ΜΑΖΙ".Το 2016 η WABA ξεκίνησε ένα δεκαπενταετές ταξίδι για την επίτευξη των 
Στόχων για Αειφόρο Ανάπτυξη (ΣΑΑ) συνδέοντας κάθε έναν από αυτούς τους στόχους με τον θηλασμό. 
Αλλά, δεν μπορούμε να επιτύχουμε αειφόρο ανάπτυξη χωρίς πολύ-επίπεδες συνεργασίες.

Το 2017 είναι η 25η χρονιά της Παγκόσμιας Εβδομάδας Θηλασμού (ΠΕΘ) και στοχεύει στο να εργαστούμε όλοι μαζί 
για το κοινό καλό. 

Η #ΠΕΘ2017 καλεί όλους τους υποστηρικτές και όσους εργάζονται εθελοντικά για τον θηλασμό, τους φορείς λήψης 
αποφάσεων και όλους όσους συμμετέχουν στη γιορτή, να δημιουργήσουν νέες και στοχευμένες συνεργασίες σε 
οποιοδήποτε επίπεδο δρα ο καθένας. Μαζί μπορούμε να προσελκύσουμε τη δέουσα πολιτική στήριξη, την προσοχή
των μέσων ενημέρωσης, τη συμμετοχή των νέων ανθρώπων και να διευρύνουμε τον κύκλο όσων γιορτάζουν τη 
γιορτή μας και υποστηρίζουν τους στόχους της.
Για την Ελλάδα και την Κύπρο, ο Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος ετοίμασε το προωθητικό υλικό στα Ελληνικά σε
συνεργασία με τη WABA.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://www.facebook.com/events/891600617664781/?fref=ts
Breastfeeding Cafe' στη Ζάκυνθο

«Στηρίζουμε τον θηλασμό-ΜΑΖΙ!»


Γιορτάζουμε στη Ζάκυνθο την Παγκόσμια Εβδομάδα Θηλασμού 2017 με ένα
Breastfeeding Café
την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στις 12.00 μ.μ. στην
Πλατεία Διονυσίου Σολωμού.


Μητέρες θηλάζουσες ή μη, μέλλοντες ή υπό σκέψη γονείς, πρώην
θηλάζουσες,
φίλοι και λοιποί συγγενείς, όλοι όσοι στηρίζετε τον μητρικό θηλασμό και θέλετε
να γιορτάσετε την Παγκόσμια
Εβδομάδα Θηλασμού 2017,είστε ευπρόσδεκτοι.
Θα γνωριστούμε, θα συζητήσουμε, θα ενημερωθούμε σχετικά με τον μητρικό θηλασμό και τις
Συναντήσεις του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος – La Leche League Greece, που ξεκίνησαν φέτος
και στο νησί μας.

Σας περιμένουμε!
Η Ομάδα LLL Ζακύνθου


Γιορτή Θηλασμού 2017-Ηράκλειο Κρήτης
«Στηρίζουμε τον θηλασμό-ΜΑΖΙ!»


Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού*, η εθελοντική ομάδα 
διαδικτυακής υποστήριξης «Ηράκλειο: Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας», με 
την υποστήριξη του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος-LaLeche League Greece, διοργανώνει την Κυριακή 
5 Νοεμβρίου 2017 και ώρες 11:00 π.μ.- 2:00 μ.μ., στην Πλατεία Ελευθερίας (Νομαρχία Ηρακλείου).

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν διασκεδαστές, θα μοιραστεί ενημερωτικό υλικό και η Σύμβουλος 
Θηλασμού της La Leche League International, Βίκυ Μπαζούλα Παπαδάκη θα εκπροσωπήσει τον 
ΣΘΕ-LLLGR ενισχύοντας το κομμάτι της ενημέρωσης του κοινού.

* Η Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού-World Breastfeeding Week (WBW) γιορτάζεται κάθε 1-7 Αυγούστου 
από το 1992 (στην Ελλάδα κάθε 1-7 Νοεμβρίου) από υποστηρικτές του θηλασμού σε πάνω από 170 χώρες. 
Εγκρίνεται και υποστηρίζεται από τη UNICEF, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO), τη Διεθνή Οργάνωση 
Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) και Υπουργεία Υγείας σε πολλές χώρες. 

Η Παγκόσμια Συμμαχία Δράσης για τον Μητρικό Θηλασμό (WABA) προβαίνει κάθε χρόνο σε μία σειρά προωθητικών 
δράσεων με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την αξία του θηλασμού. Το σύνθημα για το 2017 
είναι "Στηρίζουμε τον θηλασμό ΜΑΖΙ".Το 2016 η WABA ξεκίνησε ένα δεκαπενταετές ταξίδι για την επίτευξη των 
Στόχων για Αειφόρο Ανάπτυξη (ΣΑΑ) συνδέοντας κάθε έναν από αυτούς τους στόχους με τον θηλασμό. 
Αλλά, δεν μπορούμε να επιτύχουμε αειφόρο ανάπτυξη χωρίς πολύ-επίπεδες συνεργασίες.

Το 2017 είναι η 25η χρονιά της Παγκόσμιας Εβδομάδας Θηλασμού (ΠΕΘ) και στοχεύει στο να εργαστούμε όλοι μαζί 
για το κοινό καλό. 

Η #ΠΕΘ2017 καλεί όλους τους υποστηρικτές και όσους εργάζονται εθελοντικά για τον θηλασμό, τους φορείς λήψης 
αποφάσεων και όλους όσους συμμετέχουν στη γιορτή, να δημιουργήσουν νέες και στοχευμένες συνεργασίες σε 
οποιοδήποτε επίπεδο δρα ο καθένας. Μαζί μπορούμε να προσελκύσουμε τη δέουσα πολιτική στήριξη, την προσοχή
των μέσων ενημέρωσης, τη συμμετοχή των νέων ανθρώπων και να διευρύνουμε τον κύκλο όσων γιορτάζουν τη 
γιορτή μας και υποστηρίζουν τους στόχους της.
Για την Ελλάδα και την Κύπρο, ο Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος ετοίμασε το προωθητικό υλικό στα Ελληνικά σε
συνεργασία με τη WABA.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ: 
https://www.facebook.com/events/138948533496777/?fref=ts


Συμμετοχή Συμβούλου της LLL σε Ενημερωτική Ημερίδα

Η Σύμβουλος της La Leche League International, Κατερίνα Μιχαηλίδου, 
εκπροσωπεί τον Σύνδεσμο 
Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece με ομιλία, 
το θέμα της οποίας είναι: 
" Ο ρόλος του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος ως αρωγός
του μητρικού θηλασμού στην επίτευξη του 
10ου βήματος για επιτυχή θηλασμό"
Έκτακτες Συναντήσεις Ομάδων Θεσσαλονίκης (Μόνο για μέλη)
                  
 
Έκτακτη Συνάντηση Απογευματινής Ομάδας Βόρειας Αθήνας

Με χαρά σας ανακοινώνουμε τη σύσταση καινούριων Ομάδων του Συνδέσμου 
Θηλασμού Ελλάδος- 

La Leche League Greece στη Ζάκυνθο, τη Χίο και τη Σπάρτη.

 Για περισσότερες πληροφορίες για την Ομάδα Ζακύνθου, καλέστε την Κωνσταντίνα Γιαννιώτη (6981171129). 
 Για περισσότερες πληροφορίες για την Ομάδα Χίου, καλέστε τη Γεωργία Φραγκάκη (22710 61973).
 Για περισσότερες πληροφορίες για την Ομάδα Σπάρτης, καλέστε τη Γεωργία Μπολοβιτσιώτη  (2731300625).


Έκτακτη Συνάντηση του ΣΘΕ-LLLGR στη Ζάκυνθο
 
Οικογενειακό πικ νικ & παρουσίαση πρώτων βοηθειών σε βρέφη και νήπια
LLL Ομάδα Δράμας
Χρόνια Πολλά σε κάθε Μητέρα

και σε κάθε οικογένεια από την La Leche League International και τη WABA 

σε μια κοινή ανακοίνωση με θέμα " Μια καρδιά να μοιραστούμε" 


(Πηγή: http://mailchi.mp/waba/mothers-day-message )

Οικογενειακό Barbeque & Συνάντηση Νηπίων
LLL Ομάδα Σερρών

 Πρόσκληση Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών του Σωματείου 
με 
την επωνυμία 
«ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (La Leche League Greece)»


Σύμφωνα με το Νόμο και το Καταστατικό του Σωματείου, το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί όλα τα μέλη
(επίτιμα, τακτικά και αρωγά) του Σωματείου με την 
επωνυμία «Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος
(La Leche League Greece)» στην Ετήσια 
Γενική Συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί την
Κυριακή 9 Απριλίου 2017 στις 
11:00 π.μ. Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα
Συνεδριάσεων του 
Cincinnati Hall στην Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή στην Πυλαία Θεσσαλονίκης 
(Μαρίνου Αντύπα 54). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το χώρο της Συνέλευσης, μπορείτε να
επικοινωνήσετε με την 
Εύα Δουκάκη (Γραμματέα του ΔΣ) στο τηλέφωνο: 6936 778164.

Τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης είναι:
1. Απόφαση για τον αριθμό των μελών του νέου* Διοικητικού Συμβουλίου, της νέας* Εξελεγκτικής
Επιτροπής (*θητείας 2017-2019) καθώς και του 
αριθμού των σταυρών 
για τα ψηφοδέλτια.
2. Έγκριση Ισολογισμού για το έτος 2016.
3. Απολογισμός των δραστηριοτήτων έτους 2016.
4. Σχέδια για το τρέχον έτος.
5. Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
6. Εκλογές για την ανάδειξη νέας Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με το Καταστατικό το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι έχουν
μόνο τα τακτικά μέλη, δηλαδή οι Σύμβουλοι. Στην Ετήσια Γενική Συνέλευση έχουν δικαίωμα να
παρασταθούν όλα τα μέλη που είναι οικονομικώς τακτοποιημένα. 

Μέλη που δεν έχουν ανανεώσει συνδρομή το τρέχον έτος, θα μπορούν να την ανανεώσουν σε προσεχή
τακτική Μηνιαία Συνάντηση ή κατά την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης.

Τα τακτικά μέλη που δικαιούνται να ψηφίσουν στη Συνέλευση μπορούν να εξουσιοδοτήσουν εγγράφως
άλλο τακτικό μέλος να παραστεί και να ψηφίσει για 
λογαριασμό τους. Στην περίπτωση αυτή, παρακαλούμε
όπως ενημερωθεί προς τούτο πριν 
τη Συνέλευση, η Γραμματέας του Δ.Σ. Εύα Δουκάκη 
(τηλέφωνο
6936 778164, eva_doukaki@yahoo.gr, φαξ 2310 778164) και να χορηγηθεί έγγραφη εξουσιοδότηση 
στον/στην εκπρόσωπο, η οποία και θα πρέπει να προσκομισθεί κατά τη Γενική Συνέλευση.
Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ: Παρακαλείσθε να έχετε μαζί σας το δελτίο της Αστυνομικής σας Ταυτότητας
ή διαβατήριο. Σε περίπτωση ανανέωσης συνδρομής, παρακαλείσθε να προσέλθετε μισή 
ώρα νωρίτερα.

Πρόσκληση Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΘΕ-LLLGR

ΣΕ ΚΟΖΑΝΗ ΚΑΙ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

Κοζάνη, Σάββατο 11/03/17      
Πτολεμαΐδα, Κυριακή 12/03/17


ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ ΔΙΔΥΜΩΝ

Με χαρά σας ανακοινώνουμε τη σύσταση καινούριας Ομάδας του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος-
La Leche League Greece
στην Ηγουμενίτσα


Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε τη Σύλβια Κάτση: 26650 22027ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΘΕ-LLLGR ΣΕ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ ΚΑΙ ΑΡΤΑ

 

 Πτολεμαΐδα, Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017           
Άρτα, Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017


ΕΚΤΑΚΤΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΣΘΕ-LLLGR ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΙΕΡΙΑΣΈνας Κύκλος 4 Συναντήσεων θα πραγματοποιηθεί στην Κατερίνη Πιερίας αυτή τη
φορά! 

Τις Συναντήσεις θα συντονίσουν οι Σύμβουλοι των LLL Ομάδων Θεσσαλονίκης. 
Σας περιμένουμε!

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ & ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2017
ΟΜΑΔΑΣ ΚΡΗΤΗΣΣας περιμένουμε στην Εορταστική Συνάντηση και Κοπή Πίτας της Ομάδας μας, όπου θα δημιουργήσουμε 3 
θεματικούς κύκλους συζήτησης (Εγκυμοσύνη, Θηλασμός Μωρού, Θηλασμός Νηπίου) με κεντρικό θέμα: 
« Μητρικός Θηλασμός: Από το Α ως το Ω ».
Θα συζητήσουμε για τις εμπειρίες μας, τους προβληματισμούς μας αλλά και την ιδιαίτερη σχέση του
θηλασμού από την εγκυμοσύνη μέχρι και τον αποθηλασμό. Ελάτε να νιώσετε τη χαρά της υποστήριξης
μητέρας προς μητέρα, να ενημερωθείτε για τις τρέχουσες πληροφορίες για θέματα θηλασμού και να
γνωρίσετε μητέρες με κοινά ενδιαφέροντα και φιλοσοφία. Τη συζήτηση θα συντονίσουν οι Σύμβουλοι
Θηλασμού της LLLI, οι οποίες είναι ειδικά εκπαιδευμένες, στην οικογένεια του Διεθνούς Συνδέσμου
Θηλασμού, μητέρες, που προσφέρουν 
εθελοντικά τις υπηρεσίες τους.Αν θέλετε να φέρετε κάτι προτιμήστε ένα μικρό, υγιεινό κέρασμα για να
μοιραστούμε!

Σας περιμένουμε!
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΤΟΥΣ 2016Με χαρά σας ανακοινώνουμε τη σύσταση καινούριας Ομάδας του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος
-
La Leche League Greece στα ΧανιάΓια περισσότερες πληροφορίες καλέστε την Αφροδίτη Κλεινάκη: 28210 43394


Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Θηλασμού LLL Ομάδα ΞάνθηςΣυμμετοχή σε Γιορτή Θηλασμού στη "ΓΕΝΕΣΙΣ"  Η «ΓΕΝΕΣΙΣ», η μεγαλύτερη Μαιευτική Κλινική στη Β. Ελλάδα, διοργανώνει
εκδήλωση με στόχο την προώθηση του μητρικού θηλασμού και την
ενημέρωση γύρω από τα οφέλη του.


Η «ΓΙΟΡΤΗ ΘΗΛΑΣΜΟΥ» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016
(10:00 – 14:00), στις εγκαταστάσεις της Κλινικής ΓΕΝΕΣΙΣ, στο πλαίσιο της
παγκόσμιας εβδομάδας μητρικού θηλασμού (1-7 Νοεμβρίου).


Την εκδήλωση στηρίζουν με τη συμμετοχή τους το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης
Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και o Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος -
La Leche League Greece, μέλος της παλαιότερης και μεγαλύτερης οργάνωσης θηλασμού στον κόσμο.


Για όλες τις πτυχές του θηλασμού και τα ευεργετικά του αποτελέσματα θα μιλήσουν ειδικοί επιστήμονες
υγείας. Μεταξύ αυτών και η κα. Μ. Σιδηροπούλου, Ιατρός Δ.Υ. ΕΣΥ, Προϊστάμενη Πρόληψης και
Προαγωγής Υγείας , η κα. Α. Αδαμίδου, Ιατρός Δ.Υ. ΕΣΥ, Ειδικός Γενικής Ιατρικής, η κα. Ν. Διάκου,
Σύμβουλος Θηλασμού της La Leche League International, Professional Liaison του Συνδέσμου Θηλασμού
Ελλάδος - La Leche League Greece και η κα. Ν. Δούδαλη, Κλινική Ψυχολόγος και Ψυχαναλύτρια,
Μέλος Β.Ψ.Ε. και IARPP.


Κατά τη διάρκεια της «ΓΙΟΡΤΗΣ ΘΗΛΑΣΜΟΥ» θα πραγματοποιηθούν ομιλίες, επιστημονικές παρουσιάσεις
και προβολές ενημερωτικών βίντεο, ενώ θα διοργανωθούν διαδραστικά τραπέζια όπου νέες και μέλλουσες
 μητέρες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν γύρω από κάθε τι που αφορά στο μητρικό θηλασμό.
Φυσικά, στη ΓΕΝΕΣΙΣ δεν ξεχνάμε ποτέ ότι η μητρότητα και ο θηλασμός είναι πάνω από όλα γιορτή!
Για αυτό το λόγο η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσα σε ένα άκρως εορταστικό κλίμα, με ζωντανή
μουσική, απασχόληση παιδιών, μπουφέ και πολλές ακόμη εκπλήξεις.


Την εκδήλωση θα ανοίξει ο κ. Γ. Φραγγίδης, Πρόεδρος Δ.Σ. ΓΕΝΕΣΙΣ, Μαιευτήρας–Γυναικολόγος, ενώ
χαιρετισμό θα απευθύνει η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΠΚΜ,
κα. Γ. Μπισμπινά. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία της και η σύζυγος του Περιφερειάρχη
Κεντρικής Μακεδονίας κ. Α. Τζιτζικώστα, κα Ε. Βλάχου.


Πληροφορίες για τη «ΓΙΟΡΤΗ ΘΗΛΑΣΜΟΥ»:

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016, 10:00 – 14:00

Κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ: Τέρμα 17ης Νοέμβρη, Πυλαία Τ.Κ. 54301, Θεσσαλονίκη

Ελεύθερη είσοδοςΓιορτή Θηλασμού 2016 στις Σέρρες
«Θηλασμός: Κλειδί για την Aειφόρο Aνάπτυξη»

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού,
η
 ομάδα "Σέρρες: Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας",
με την υποστήριξη του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος- La Leche League Greece,
διοργανώνει την 
Κυριακή, 6 Νοεμβρίου και ώρα 11:00-14:00,
στον πεζόδρομο Κων/νου Καραμανλή
μια
γιορτή για τον θηλασμό με σκοπό την
υποστήριξη, την ενημέρωση και την εξοικείωση με την εικόνα της μητέρας που
θηλάζει.
Γιορτή Θηλασμού 2016 στο Ηράκλειο Κρήτης
«Θηλασμός: Κλειδί για την Aειφόρο Aνάπτυξη»

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού*,
η εθελοντική ομάδα διαδικτυακής υποστήριξης «Ηράκλειο: Ομάδα Υποστήριξης
μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας
»
με την υποστήριξη του Συνδέσμου Θηλασμού
Ελλάδος-
La Leche League Greece, διοργανώνει την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 και
ώρα 
11:00 π.μ.- 2:00 μ.μ., στο Αίθριο της Λότζια (Δημαρχείο Ηρακλείου).
Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν διασκεδαστές, θα μοιραστεί ενημερωτικό υλικό
και η Σύμβουλος Θηλασμού της
La Leche League International, Βίκυ Μπαζούλα
Παπαδάκη θα εκπροσωπήσει τον ΣΘΕ-LLLGR ενισχύοντας το κομμάτι
της ενημέρωσης του κοινού.

* Η Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού-World Breastfeeding Week (WBW) γιορτάζεται κάθε 1-7 Αυγούστου από το 1992 (στην
Ελλάδα κάθε 1-7 Νοεμβρίου) από υποστηρικτές του θηλασμού σε πάνω από 170 χώρες. Εγκρίνεται και υποστηρίζεται από τη UNICEF,
τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO), τη Διεθνή Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) και Υπουργεία Υγείας σε πολλές χώρες.

Η Παγκόσμια Συμμαχία Δράσης για τον Μητρικό Θηλασμό (WABA) προβαίνει κάθε χρόνο σε μία σειρά προωθητικών δράσεων με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής
γνώμης για την αξία του θηλασμού. Το σύνθημα για το 2016 είναι "Θηλασμός: Κλειδί για την Αειφόρο Ανάπτυξη" και συνδέεται με τους 17 Στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη
με ορίζοντα το 2030, οι οποίοι υιοθετήθηκαν από την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία των Κρατών-Μελών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών τον Σεπτέμβριο του 2015.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Βρετανικής Ιατρικής Επιθεώρησης The Lancet, τα οποία επικαλείται η WABA, η πλήρης αξιοποίηση του θηλασμού μπορεί να σώσει τη
ζωή 823.000 παιδιών και να συνεισφέρει 302 δισεκατομμύρια δολλάρια ετησίως στην παγκόσμια οικονομία. Η ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Εβδομάδας Θηλασμού παρέχει
πληροφορίες σε διάφορες γλώσσες αλλά και σε σχέση με τα θέματα προηγούμενων ετών. Για την Ελλάδα και την Κύπρο, ο Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος ετοίμασε το
προωθητικό υλικό στα Ελληνικά σε συνεργασία με τη WABA.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://www.facebook.com/events/1179005422154214/


Εκδηλώσεις για τον θηλασμό
Βιβλιοθήκες Δήμου ΘεσσαλονίκηςΣυμμετοχή σε Ημερίδα στο Ηράκλειο Κρήτης


Ο Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece συναντά την 
Ομάδα Υποστήριξης Θηλασμού & Μητρότητας Καστοριάς

Ενημερωτική συνάντηση του ΚΠΘ Σύρου


Έκτακτη Συνάντηση στην Πρέβεζα


Συνάντηση Εμπλουτισμού στα Ιωάννινα


Έκτακτη Συνάντηση στην Ηγουμενίτσα

Συμμετοχή σε Ημερίδα στο Ναύπλιο


Την Κυριακή 26 Ιουνίου 2016 και ώρα 18:30, οι Σύμβουλοι της LLLI, Άντα Παλατζιάν
και Κορίνα Μουζάκη θα συμμετέχουν στην
ημερίδα για τον θηλασμό, της Πύλης
Πολιτισμού του Ναυπλίου. 

Ευχαριστούμε για την πρόσκληση!
Καλή επιτυχία!

Συνάντηση Εμπλουτισμού για το Babywearing
LLL Ομάδα Σερρών

 


Έκτακτη Συνάντηση στην Κέρκυρα


Έκτακτη Συνάντηση της LLL Ομάδας Ξάνθης
   
Οι LLL Ομάδες της Νότιας και της Νοτιοδυτικής Αθήνας σας προσκαλούν σε μια

Έκτακτη Συνάντηση Νηπίων


Η Συνάντηση θα γίνει την Τετάρτη 29 Ιουνίου, στις 6:00 μ.μ στον χώρο του mamama, Πριήνης 22 Νέα
Σμύρνη, 17122, τηλ. 210 9414434, 
www.mamama.gr

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε τις Συμβούλους:
Νότιας Αθήνας: 
Γεωργία Φραγκάκη 210 9229279 
Πηνελόπη Καραγκούνη 210 3456037 
Νοτιοδυτικής Αθήνας: 
Κατερίνα Μιχαηλίδου 210 5819265 
Κορίνα Μουζάκη 210 4908227
Ουρανία Κωνσταντάτου 6980361483 

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ: Σίνδος Θεσσαλονίκης

Τετάρτη 06 Ιουλίου 2016 στις 6:00 μ.μΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ: Κάρπαθος
Κυριακή 28 Μαΐου 2016 στις 18:00 στο ξενοδοχείο Ηλέκτρα στα Πηγάδια Καρπάθου


Οικογενειακό πικ-νικ των Ομάδων του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος-La leche League Greece
στη ΘεσσαλονίκηΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ
(ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ)

Την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016
 από τις 11:00 έως τις 16:00

Στον κήπο των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης
(στους Ελαιώνες Πυλαίας https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=z40Fhh6kC7qA.kgt-uVfImm-o&hl=el )Πρόσκληση Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών του
Σωματείου με την επωνυμία 
«ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ 
(La Leche 
League Greece)».


Σύμφωνα με τον Νόμο και το Καταστατικό του Σωματείου, το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί όλα 
τα μέλη (επίτιμα, τακτικά και αρωγά) του Σωματείου με την επωνυμία «Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος
(La Leche League Greece)» στην Ετήσια 
Γενική Συνέλευση, την Κυριακή 8 Μαΐου 2016 στις 10:00 π.μ.
Σε περίπτωση μη απαρτίας, 
η Γενική Συνέλευση θα γίνει την Κυριακή 15 Μαΐου 2016 στις 10:00 π.μ.
Η Γενική 
Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα συνεδριάσεων στο Ξενοδοχείο Titania, στην Αθήνα,
στην οδό Πανεπιστημίου 52. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον χώρο 
της Συνέλευσης, μπορείτε
να επικοινωνήσετε με την Άντα Παλαντζιάν (Ταμία του ΔΣ) 
μέσω e-mail στο adapalandjian@gmail.com.

Πρόσκληση Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης

Invitation to the Annual General Assembly for members of the Association
“SYNTHESMOS THILASMOU ELLADOS (La Leche League Greece)”.

Following the Law and the Articles of Association, the Executive Committee invites all 
members (honorary, regular and supporting) of the Association “Synthesmos Thilasmou Ellados
 - La Leche League Greece) to the Annual General Assembly, on Sunday, the 8th of May 2016 
at 10:00 am. In case of non-quorum, the AGM will take place on Sunday the 15th of May 2016
at 10:00 am. The Annual General Meeting will be held at a Meeting Room in Titania Hotel in Athens
(52, 
Panepistimiou street).
For more information about the venue of the AGM, you can contact Ada Paladjian
(Treasurer of EC: adapalandjian@gmail.com).Με χαρά σας ανακοινώνουμε τη σύσταση καινούριας Ομάδας του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος-
La Leche League Greece
στη Λαμία

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε τη Σοφία Παύλου στο 22313 04160


Συλλογή Ενημερωτικών Φυλλαδίων
Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece

 
Με μεγάλη χαρά θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε ότι κυκλοφορεί η αναθεωρημένη συλλογή
ενημερωτικών φυλλαδίων για τον Μητρικό Θηλασμό του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος- La Leche
League Greece.  Αυτό το βιβλίο είναι το αποτέλεσμα μιας μεγάλης και πολύχρονης προσπάθειας
Συμβούλων και μητέρων με σκοπό την ανανέωση των πληροφοριών των ενημερωτικών φυλλαδίων, που
περιέχονταν στο «Μητρικό Θηλασμό», την πρώτη πηγή πληροφοριών για τα μέλη του Συνδέσμου. Είναι
αλήθεια ότι πολλές μητέρες γνώρισαν τον ΣΘΕ-LLLGR από εκείνα τα πρώτα μας φυλλάδια. Ευχόμαστε
ολόψυχα η νέα συλλογή φυλλαδίων να συντροφεύσει πολλές μητέρες στο προσωπικό τους ταξίδι στον
θηλασμό και τη μητρότητα.

 
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την τοπική σας Σύμβουλο ή να
επισκεφτείτε την
ιστοσελίδα μας.


    Ο Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece συναντά την 
Ομάδα Υποστήριξης Θηλασμού & Μητρότητας Γρεβενών


ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ: Ρόδος
Παρασκευή 1 Απριλίου 2016
στις 18:00-20:00 στην αίθουσα Ροδινιού, Ροδίνι, Ρόδος
Με χαρά σας ανακοινώνουμε τη σύσταση καινούριας Ομάδας του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος- 
La Leche League Greece στα Ιωάννινα

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε την Άσπα Ματσανιώτη στο 2651112929


Οι Ομάδες του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος -La Leche League Greece συγκεντρώνουν
μάρσιπους (sling, mei tai, wrap και pouch)

Θα τους διαθέσουν στις μητέρες πρόσφυγες στην Ειδομένη, στη Λέσβο, στον Ελαιώνα και στην Καβάλα,
Σύμβουλοι Θηλασμού της LLLGR που μεταβαίνουν για να προσφέρουν υποστήριξη και πληροφορίες
σχετικά με τον θηλασμό.

Θέλουμε κάθε μωρό να βρίσκεται στη ζεστή αγκαλιά της μαμάς του και αυτή να έχει χέρια ελεύθερα,
για να πιάνει σφιχτά τα άλλα της παιδιά. 

                                       

Αν μπορείτε να βοηθήσετε, επικοινωνήστε μαζί μας στα:
• 210 8035152 ή στείλτε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: maria.fertaki@gmail.com,
για  
την Αττική (Μαρία Φερτάκη)
• 2310 345707 ή στείλτε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: nkapsali@gmail.com,
για τη Θεσσαλονίκη (Αναστασία Καψάλη)

• 69735 29322 για την Λέσβο (Μάγια-Ελένη Κουφάκη)
• 6951 924271 ή στείλτε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση:  kalli-apo@hotmail.com,
για τη Δράμα (Κάλλη Μαλαμάτου)

ή επικοινωνήστε με τις κατά τόπους Συμβούλους των LLL Ομάδων για τις υπόλοιπες
περιοχές της χώρας.


Αφίσα σε πλήρες μέγεθος: Άνοιγμα / Αποθήκευση
Κουβεντιάζοντας για τον θηλασμό στους Δήμους Θεσσαλονίκης

Την Παρασκευή 22/01/2016, σας περιμένουμε στην τέταρτη συνάντηση!
Μια συνεργασία του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος - La Leche League Greece, με
το Δίκτυο Δράσης για τη βρεφική και παιδική διατροφή IBFAN Ελλάδας και την
εθελοντική ομάδα, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ : Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων
Υποστήριξης Θηλασμού.

Στη συνάντηση αυτή συμμετέχουν οι Σύμβουλοι της LLLI, Εύα Δουκάκη και
Ξανθούλα Καραβασίλη.
2015

Κουβεντιάζοντας για τον θηλασμό στους Δήμους Θεσσαλονίκης

Την Παρασκευή 18/12/2015, σας περιμένουμε στην τρίτη συνάντηση! Μια
συνεργασία του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος - La Leche League Greece, με το
Δίκτυο Δράσης για τη βρεφική και παιδική διατροφή IBFAN Ελλάδας και την
εθελοντική ομάδα, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ : Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων
Υποστήριξης Θηλασμού. 

Στη συνάντηση αυτή, συμμετέχει η Σύμβουλος της LLLI, Ζωή Τριανταφυλλίδου.Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Θηλασμού
LLL Ομάδα ΞάνθηςΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ 
ΚΠΘ Λαμίας 

Εάν είστε γυναίκα και ενδιαφέρεστε για το θηλασμό, σας καλωσορίζουμε στη φιλική 
συνάντησή μας που προγραμματίζεται στην οικία της Παναγιώτας Μωραγιάννη, Ολύμπου 3
(2ος όροφος) 

Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015, 11:00 π.μ.-1:00 μ.μ.

Εισαγωγή στερεών και αποθηλασμός 

για πληροφορίες καλέστε: 6973487314 

Τη συζήτηση θα συντονίζει η Yπεύθυνη του Κέντρου Πληροφόρησης Θηλασμού Λαμίας, 
Σοφία Παύλου, που προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της. 

Mπαμπάδες, μωρά και νήπια είναι ευπρόσδεκτα! 
Μπορείτε να φέρετε και ένα μικρό, υγιεινό κέρασμα για να μοιραστούμε! 

Για βοήθεια σε θέματα θηλασμού και περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να μιλήσετε με μια Σύμβουλο
του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος (LLLGreece) (τηλ. 210 6003249 ή ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας :

www.lllgreece.org

Σας περιμένουμε! Κουβεντιάζοντας για τον θηλασμό στους Δήμους Θεσσαλονίκης

Τη Δευτέρα 23/11/15, σας περιμένουμε στη δεύτερη συνάντηση!
Μια συνεργασία του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος - La Leche League Greece,
 με το Δίκτυο Δράσης για τη βρεφική και παιδική διατροφή IBFAN Ελλάδας και την
εθελοντική ομάδα, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ : Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων
Υποστήριξης Θηλασμού.

Πρώτη Πανελλαδική Έκθεση Θηλάστρων & Ημερίδα Άντλησης Μητρικού Γάλακτος

Στα πλαίσια της Πρώτης Πανελλαδικής Έκθεσης Θηλάστρων θα πραγματοποιηθεί
ενημερωτική Ημερίδα Άντλησης Μητρικού Γάλακτος, με εισηγήσεις από τις
Σύμβουλους Θηλασμού Κωνσταντίνα Γραμματικού (Διεθνώς Πιστοποιημένη
Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC),
Εύα Δουκάκη (Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος -
La Leche League Greece) και Ξανθούλα Καραβασίλη (Σύνδεσμος Θηλασμού
Ελλάδος - La Leche League Greece)
, πάνω σε θέματα θηλασμού
και αντλήσεων.

Δελτίο ΤύπουΦθινοπωρινό Παζάρι 2015 -LLL Ομάδων Θεσσαλονίκης
ΓΙΟΡΤΗ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2016-ΗΡΑΚΛΕΙΟ


Η εθελοντική ομάδα διαδικτυακής υποστήριξης "Ηράκλειο: Ομάδα Υποστήριξης
Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας", με την υποστήριξη του Συνδέσμου Θηλασμού
Ελλάδος, διοργανώνουν μια γιορτή για τον θηλασμό στην έναρξη της φετινής
Παγκόσμιας Εβδομάδας Θηλασμού ! 

Δείτε το τηλεοπτικό σποτ!Κουβεντιάζοντας για τον θηλασμό στους Δήμους Θεσσαλονίκης
 
Κύκλος ενημερωτικών ομιλιών σχετικά με την διάδοση, υποστήριξη και προστασία
του 
Μητρικού Θηλασμού στη Θεσσαλονίκη. 
Στην πρώτη συνάντηση, τον Σύνδεσμο Θηλασμού Ελλάδος θα εκπροσωπήσει η
Σύμβουλος 
της LLLI , Νατάσα Διάκου.

Η τράπεζα γάλακτος του Νοσοκομείου Έλενα Ε. Βενιζέλου

Είσαι πλέον νέα μητέρα... Θηλάζεις το μωρό σου αποκλειστικά; Το γνωρίζεις πώς δίνοντας μόνο ένα
λίτρο από το περίσσευμα από το γάλα σου, σώζεις από δυο έως και πέντε πρόωρα νεογνά από
νεκρωτική εντεροκολίτιδα και λοιμώξεις;


Πώς; Ενημερώσου από το αναλυτικό αρχείο : Η τράπεζα γάλακτος του "Έλενα"

Δίνοντας το περίσσευμα από το γάλα σας στην Τράπεζα Μητρικού Γάλακτος του Νοσοκομείου Έλενα Ε.
Βενιζέλου σώζετε δεκάδες ανθρώπινες ζωές προώρων νεογνών.


Για πληροφορίες συλλογής και αποστολής του γάλακτος (από θηλάζουσες μητέρες με βρέφη έως 6
μηνών)
προς το Νοσοκομείο Έλενα Ε. Βενιζέλου, επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 2132051360 και
2106462782 ή στο email breastfeeding-dept@hospital-elena.grΗ θέση της LLLI Milk Donation Policy
"The first priority of LLLI is to help mothers to breastfeed their babies at the breast. A second priority
is to help mothers when it is necessary for them to express and safely store and handle their own milk
for their babies.
When their own mother's milk is unavailable, babies may need human milk donated by other mothers.
According to the World Health Organization, donor milk is the best option following one's own
expressed milk..."


"Η πρώτη προτεραιότητα της LLLI είναι να βοηθήσει τις μητέρες να θηλάσουν τα μωρά τους στο στήθος.
Μία δεύτερη προτεραιότητα είναι να βοηθήσει τις μητέρες να αντλήσουν, να αποθηκεύσουν και να
χειριστούν με ασφάλεια το γάλα τους για τα μωρά τους όταν αυτό είναι αναγκαίο. Όταν το γάλα της ίδιας
της μητέρας δεν είναι διαθέσιμο, τα μωρά μπορεί να χρειαστούν να λάβουν  ανθρώπινο γάλα που έχει
δοθεί από άλλες μητέρες δότριες. Σύμφωνα 
με τον Π.Ο.Υ. το γάλα δότριας είναι η καλύτερη επιλογή μετά
από το αντλημένο γάλα της μητέρας..."


Πηγήhttp://www.llli.org/llleaderweb/lv/lvjulaug95p53.html


Σας περιμένουμε στο Οικογενειακό Πικ Νικ 
και Συνάντηση Εμπλουτισμού 

για τα μέλη από την Ομάδα Ανατολικής Αττικής!Σας περιμένουμε στο Οικογενειακό Πικ Νικ στη Θεσσαλονίκη!

Συμμετέχοντας στο 6ο Φεστιβάλ Αλληλεγγύης στην Κέρκυρα!

Καλοκαιρινό Παζάρι της LLL Ομάδας Δράμας

Πολιτιστικός Σύλλογος Σολωμού Κορινθίας

Συνάντηση Νηπίων & Bazaar 

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ: ΧΙΟΣ

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2015 στις 5.30 μ.μ.
Θέμα: Κάνοντας μια καλή αρχή στο θηλασμό

Ο Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece συναντά την ομάδα εθελοντών υποστήριξης
μητρικού θηλασμού Χίου σε μια έκτακτη συνάντηση στη Χίο.

Εάν είστε γυναίκα και ενδιαφέρεστε για το θηλασμό, σας καλωσορίζουμε στη φιλική συνάντηση μας που
προγραμματίζεται 
στο χώρο της Φωτογραφικής Λέσχης Χίου, Αμάντου 26 (πίσω από τη Μητρόπολη).

Τη συζήτηση θα συντονίζει η Γεωργία Φραγκάκη, Σύμβουλος του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος, η οποία
είναι μια ειδικά εκπαιδευμένη και με προσωπική εμπειρία στον θηλασμό μητέρα, που προσφέρει
εθελοντικά τις υπηρεσίες της. 

Mπαμπάδες, μωρά και νήπια είναι ευπρόσδεκτα! Σας περιμένουμε! 

Για πληροφορίες σχετικά με τη Συνάντηση καλέστε στα: 6936927491,6978565031Ο Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος - La Leche League Greece και το Blog 31ebdomades γιορτάζουν την
παγκόσμια ημέρα Αγκαλιάς Καγκουρό στις 09/05/15 και ώρα 17.00-19.00, 
με μια συνάντηση με θέμα:
Θηλασμός με Πρόωρο μωρό
Η συνάντηση αφορά μέλλοντες γονείς καθώς και γονείς με εμπειρία προωρότητας.
Τη συνάντηση συντονίζουν οι: LLL Leader Άντα Παλαντζιάν και η blogger Κέλλυ Σώκου.

Σας περιμένουμε! 
Ηράκλειο, 13/2/2015

Η Ομάδα Κρήτης του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece εμπνεύστηκε από τις
μητέρες και τις οικογένειές τους που συμμετέχουν στις Συναντήσεις και δημιούργησε ένα διαφορετικό
ημερολόγιο για να αποτυπώσει την τρυφερή σχέση του θηλασμού. Ένα σημειωματάριο που θα κρατά
φυλαγμένες όλες εκείνες τις αναμνήσεις  που θέλουμε να μην σβήσει ο χρόνος.

Μέσα από τις εικόνες του ημερολογίου μεταφέρεται ένα δυνατό μήνυμα. Ο θηλασμός είναι δώρο ζωής
που ενισχύει ολόκληρη την οικογένεια και προσφέρει εμπειρίες για τις επόμενες γενιές με την ελπίδα ότι
θα συνεχίσουν την τέχνη του θηλασμού. 
Ο Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος – La Leche League Greece ευχαριστεί θερμά τις μητέρες και τις 
οικογένειες που φωτογραφήθηκαν, τους συντελεστές που προσέφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους
αλλά και όλους εκείνους που θέλοντας να στηρίξουν το έργο του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος-
La Leche
League Greece
 και τη διάδοση του μητρικού θηλασμού στη χώρα μας ανέλαβαν την υλοποίηση του
ημερολογίου. Το ημερολόγιο θα είναι διαθέσιμο σε όλες τις Ομάδες του Συνδέσμου σε όλη την Ελλάδα.

Ο Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος – La Leche League Greece ( www.lllgreece.org &
www.facebook.com/LaLecheLeagueGreece  ) είναι ένα μη κερδοσκοπικό Σωματείο και εκπροσωπεί στην
Ελλάδα το Διεθνή Σύνδεσμο Θηλασμού [La Leche League International, www.llli.org)].Η LLLI που ιδρύθηκε
το 1956 στις Ηνωμένες Πολιτείες, διαθέτει ομάδες σε 70 χώρες παγκοσμίως και θεωρείται η μεγαλύτερη
και παλαιότερη οργάνωση θηλασμού στον κόσμο που συμβουλεύει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας
(World Health Organization) και τη UNICEF για θέματα σχετικά με το θηλασμό. 
Η LLL πλαισιώνεται σε
διεθνές επίπεδο από μια Επιστημονική Επιτροπή (Health Advisory Council), η οποία αποτελείται από 40
περίπου ειδικούς επιστήμονες απ’ όλο τον κόσμο (γιατρούς, ψυχολόγους, μαίες, διαιτολόγους, κ.ά.) και
το έργο της είναι να συμβουλεύει την οργάνωση σε ιατρικά θέματα και να αξιολογεί τις τελευταίες έρευνες
και το πληροφοριακό υλικό της LLL.
Οι Σύμβουλοι Θηλασμού της LLL (LLL Leaders) είναι πρώτα απ’ όλα
μητέρες με πείρα πάνω στο θηλασμό, που έχουν εκπαιδευτεί ειδικά μέσα στο Διεθνή Σύνδεσμο για να
μπορούν να βοηθούν άλλες μητέρες να μάθουν την τέχνη του θηλασμού. Προσφέρουν τις υπηρεσίες τους
εθελοντικά και εκτός από τις Μηνιαίες Συναντήσεις δέχονται και τηλεφωνήματα από μητέρες.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κ. Βίκυ Μπαζούλα – Παπαδάκη,

Σύμβουλο Θηλασμού της La Leche League (Ομάδα Κρήτης), τηλ.2810 316607, vicky@itcrete.eu

www.lllgreece.org  & https://www.facebook.com/LaLecheLeagueGreece

Με χαρά σας ανακοινώνουμε τη σύσταση καινούριας Ομάδας του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος-
La Leche League Greece στη Δράμα.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε την Κάλλη Μαλαμάτου στο τηλ: 25210 67365  


Με χαρά σας ανακοινώνουμε τη σύσταση καινούριας Ομάδας του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος-
La Leche League Greece στο Ρέθυμνο Κρήτης.
Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε την Αλίκη Παναγιωτάκη στο τηλ: 28310 30323  ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΝ ΤΟΚΕΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ

Η Ομάδα Θεσσαλονίκη: Ομάδα Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας διοργανώνει ημερίδα για τον τοκετό
και το θηλασμό με θέμα: «Το δικαίωμα στον τοκετό και στον θηλασμό». Η ημερίδα απευθύνεται σε
επαγγελματίες υγείας, σε μητέρες, σε μέλλουσες μητέρες και σε όσους ασχολούνται με την δυάδα
μητέρα-βρέφος.
Ημερομηνία και ώρα ημερίδας: Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015 10:00πμ
Τοποθεσία: Ξενοδοχείο Grant Hotel Palace , Μοναστηρίου 305-307 , 54628 Θεσσαλονίκη
Το Σύνδεσμο Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece θα εκπροσωπήσει η Σύμβουλος της LLLI
Εύα Δουκάκη ,μιλώντας για τη La Leche League, το έργο της, καθώς και για το θέμα
"Θηλασμός και επιστροφή στην εργασία".
 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΤΟΥΣ 2014


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ ΣΤΟ ΒΟΛΟ


Η Ομάδα Βόλου του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος (LLL Greece) θα διοργανώσει
Χριστουγεννιάτικη Γιορτή για μικρούς και μεγάλους, όπου θα έχουμε:

· Χαριστικό Παζάρι βρεφικών και παιδικών ρούχων, παπουτσιών, παιχνιδιών, βιβλίων,
μικρών αντικείμενων καθώς και μεγάλων όπως κούνιες σε φωτογραφίες, έναντι
συμβολικού χρηματικού ποσού.

· χριστουγεννιάτικη μουσική και τραγούδια

· Ζωγραφική, κουκλοθέατρο και άλλα παιχνίδια για τα παιδιά

Επιπλέον, θα γίνει μία Λαχειοφόρος Αγορά με πλούσια δώρα!

Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου, στον παιδικό σταθμό
ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ, Σταθά 60 και Ρήγα Φεραίου στο Βόλο.


Η Ομάδα Συνδέσμου Θηλασμού Βόλου 
Σύμβουλος Ομάδας: Μυρτώ Χρονάκη, 2421030758
Με αφορμή τον Παγκόσμιο Εορτασμό Εβδομάδας Θηλασμού, έρχονται στον ΙΑΝΟ δυο εκπρόσωποι της
τεκμηριωμένης επιστήμης του Μητρικού Θηλασμού, ο Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδας και η ιατρός 
Άννα Πατσούρου, οι οποίοι θα μιλήσουν για τον «Μακροχρόνιο θηλασμό, έναν στόχο ζωής».

Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ, Σταδίου 24, Αθήνα

Σάββατο 15 Νοεμβρίου στις 15:00 Φθινοπωρινό Παζάρι Ομάδων Θεσσαλονίκης

 ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ: Πτολεμαΐδα


Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014 στις 17.00
Θέμα: Ο θηλασμός μετά τον πρώτο χρόνο


Εάν είστε γυναίκα και ενδιαφέρεστε για τον θηλασμό, σας καλωσορίζουμε στις φιλικές συναντήσεις μας 
που θα πραγματοποιηθούν στην Πτολεμαΐδα.

Τη συζήτηση θα συντονίζουν η Ξανθούλα Καραβασίλη και η Ζωή Τριανταφυλλίδου, Σύμβουλοι του 
Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος, οι οποίες είναι ειδικά εκπαιδευμένες και με προσωπική εμπειρία στον
θηλασμό μητέρες, που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους.

Τόπος Συνάντησης: καφετέρια Splender, 25ης Μαρτίου 50

Μπαμπάδες, γιαγιάδες, μωρά και νήπια είναι ευπρόσδεκτα! Για το καλό όλων μας μην έρχεστε στις 
Συναντήσεις αν εσείς ή τα παιδιά σας είσαστε άρρωστοι.
Σας περιμένουμε!


ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ: Άρτα
    


ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ: Ηράκλειο    


ΟΜΑΔΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Σας προσκαλούμε σε ένα οικογενειακό πικ-νικ, 

Τo Σάββατο 5 Ιουλίου 2014, από τις 10:30 το πρωί στο σπίτι της Κάθυ Δουνούλη, Κυβέλης 37, 
Χαμολιά Μαρκόπουλου, Τηλ 22990-27421 http://goo.gl/maps/OttHL 

Στις 12.00 θα γίνει συζήτηση με θέμα:
"Επικοινωνία στο ζευγάρι: Απαραίτητη για μια ειρηνική και ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή"

Ελάτε να γίνουμε μια παρέα, να απολαύσουμε μαζί τη φύση, να συζητήσουμε, να χαλαρώσουμε κάτω 
από τα δέντρα και να μοιραστούμε ένα μπουφέ με τις γευστικές προσφορές κάθε οικογένειας. Μπορείτε 
να προγραμματίσετε μια γρήγορη βουτιά στη θάλασσα πριν τη Συνάντηση και να δοκιμάσετε την τύχη σας 
στη λαχειοφόρο αγορά για την ενίσχυση του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος και της LLLInternational. 
Θα υπάρχει Σύμβουλος διαθέσιμη για να μοιραστείτε τυχόν απορίες σας. 


Μη ξεχάσετε το φαγητό σας ή ένα πιάτο για το μπουφέ μας, τα παιχνίδια σας και κάτι να απλώσετε κάτω 
για να καθίσετε. 

Σύμβουλος Θηλασμού της Ομάδας: Κάθυ Δουνούλη 2299027421 

Για πληροφορίες για το πικ νικ : lllanattiki@gmail.com


ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ: Δράμα

Σάββατο, 19 Ιουλίου 2014 στις 19.00-21.00

Θέμα: Διατροφή της εγκύου-Στερεές τροφές- Απογαλακτισμός


Εάν είστε γυναίκα και ενδιαφέρεστε για τον θηλασμό, σας καλωσορίζουμε στη φιλική συνάντησή μας που
προγραμματίζεται στο σπίτι της Ελένης Αβραμίδου στη Νέα Αμισό Δράμας.

Τη συζήτηση θα συντονίζει μία Σύμβουλος του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος, η οποία είναι μία ειδικά
εκπαιδευμένη και με προσωπική εμπειρία στον θηλασμό μητέρα, που προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες
της.

Μπαμπάδες, μωρά και νήπια είναι ευπρόσδεκτα, επίσης και ένα μικρό, υγιεινό κέρασμα για να
μοιραστούμε!

Σας περιμένουμε!ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ: Πτολεμαΐδα

Σάββατο, 7 Ιουνίου 2014 (11:30-13:00)
Θέμα: Θηλασμός και καθημερινότητα: προκλήσεις και λύσεις

Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου 2014 (11:30-13:00)
Θέμα: Ο θηλασμός μετά τον πρώτο χρόνο

Εάν είστε γυναίκα και ενδιαφέρεστε για τον θηλασμό, σας καλωσορίζουμε στις φιλικές συναντήσεις μας
πουθα πραγματοποιηθούν στην Πτολεμαΐδα.

Τη συζήτηση θα συντονίζουν η Ξανθούλα Καραβασίλη και η Ζωή Τριανταφυλλίδου, Σύμβουλοι του
Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος, οι οποίες είναι ειδικά εκπαιδευμένες και με προσωπική εμπειρία στον
θηλασμό μητέρες, που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους.

Τόπος Συνάντησης: καφετέρια Splender, 25ης Μαρτίου 50

Μπαμπάδες, γιαγιάδες, μωρά και νήπια είναι ευπρόσδεκτα! Για το καλό όλων μας μην έρχεστε στις
Συναντήσεις αν εσείς ή τα παιδιά σας είσαστε άρρωστοι.
Σας περιμένουμε!


                                        
ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ: Ρόδος 
 
Σάββατο, 17 Μαΐου 2014 (18:00-20:00)
Θέμα: Πώς να κάνετε μία καλή αρχή με το θηλασμό στο Μαιευτήριο και οι πρώτες μέρες στο σπίτι με
το μωρό σας.

Σας καλωσορίζουμε στη φιλική Συναντήση μας, όπου συζητάμε για τις εμπειρίες μας, τους
προβληματισμούς μας αλλά και την ιδιαίτερη σχέση του θηλασμού. Ελάτε να νιώσετε τη χαρά της 
υποστήριξης μητέρας προς μητέρα, να ενημερωθείτε για τις τρέχουσες πληροφορίες για τα θέματα 
θηλασμού και να γνωρίσετε μαμάδες με κοινά ενδιαφέροντα και φιλοσοφία.
Τη συζήτηση συντονίζει η Σύμβουλος Θηλασμού Βίλλυ Κάλτσα, μια ειδικά εκπαιδευμένη, στην οικογένεια
του Διεθνούς Συνδέσμου Θηλασμού, μητέρα, που προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της.
Μπορείτε να έρθετε μαζί με το μπαμπά και φυσικά το μωρό σας ή το νήπιο σας. 
Θερμή παράκληση, για την καλή υγεία όλων μας, μην έρχεστε στις Συναντήσεις αν εσείς ή το παιδάκι σας
νιώθετε αδιαθεσία ή είστε άρρωστοι.

Τοποθεσία: Στο ξενοδοχείο Eden Roc,Λεωφόρος Καλλιθέας, Ρόδος

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στείλτε email στο : 

omada.thilasmou.rodou@gmail.com. www.thilasmos.euΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ -ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ: Δράμα   
 
Σάββατο, 5 Απριλίου 2014 (18.00-19.30)
Θέμα: Μύθοι και αλήθειες για τον θηλασμό

Εάν είστε γυναίκα και ενδιαφέρεστε για τον θηλασμό, σας καλωσορίζουμε στη φιλική συνάντησή μας 
που προγραμματίζεται στην οικία της Άννυς Παπαδοπούλου στο Πανόραμα Δράμας (απέναντι από το 
Παιδικό Σταθμό "Παιδικόραμα").

Τη συζήτηση θα συντονίζει η Σοφία Μαυροπούλου, Σύμβουλος του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος, η 
οποία είναι μία ειδικά εκπαιδευμένη και με προσωπική εμπειρία στον θηλασμό μητέρα, που προσφέρει 
εθελοντικά τις υπηρεσίες της.Μπαμπάδες, μωρά και νήπια είναι ευπρόσδεκτα, επίσης και ένα μικρό, 
υγιεινό κέρασμα για να μοιραστούμε! 
Σας περιμένουμε!


ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ: Ρέθυμνο, Κρήτης 

Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 (11.00-13.30)
Θέμα: Η Τέχνη του Θηλασμού 


Εάν είστε γυναίκα και ενδιαφέρεστε για το θηλασμό, σας καλωσορίζουμε στη φιλική συνάντηση μας που
προγραμματίζεται στην οικία Αλίκης Παναγιωτάκη, Εμμανουήλ Παχλά 36, Περιβόλια. 

Τη συζήτηση θα συντονίζει η Βίκυ Μπαζούλα Παπαδάκη, Σύμβουλος του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος, η
οποία είναι μια ειδικά εκπαιδευμένη και με προσωπική εμπειρία στον θηλασμό μητέρα, που προσφέρει
εθελοντικά τις υπηρεσίες της. 

Mπαμπάδες, μωρά και νήπια είναι ευπρόσδεκτα, επίσης και ένα μικρό, υγιεινό κέρασμα για να
μοιραστούμε! Σας περιμένουμε! 


      


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ- Αθήνα 

Παρασκευή, 28/03/14 (19.00-20.30)

Θηλασμός & επιστροφή στην εργασία 


Σύμβουλοι της Απογευματινής Ομάδας "Βόρειας Αθήνας"
Μαρία Μποβολή (210-6542023) & Άντα Παλαντζιάν (210-6208151)

Τόπος διεξαγωγής: Gymboree Ψυχικό, Λ.Κηφισίας 198, 1os όροφος, οδηγίες:

Δωρεάν για τα μέλη της LLL
Εάν δεν είστε μέλος μπορείτε να ανανεώσετε τη Συνδρομή σας στη Συνάντηση!Με χαρά σας ανακοινώνουμε τη σύσταση καινούριας Ομάδας του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος-
La Leche League Greece στην Κόρινθο.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε την Κωνσταντίνα Καπετανοπούλου στο 27410 86321


Με χαρά σας ανακοινώνουμε τη σύσταση καινούριας Ομάδας του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος-
La Leche League Greece στο Ηράκλειο Κρήτης.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε τη Βίκυ Μπαζούλα στο 2810316607


ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ: Κατερίνη
Σας περιμένουμε στην έκτακτη Συνάντηση του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος -
La Leche League Greece στην Κατερίνη με θέμα: «Θηλασμός: μία τέχνη που μαθαίνεται»,

Την Κυριακή 16 Μαρτίου 2014, στις 11:00, στο σπίτι της Μάγδας Μιχαηλίδου, Ζαλόγγου 100.
Μωράκια, παιδάκια και μπαμπάδες είναι ευπρόσδεκτοι!


ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ: Πτολεμαΐδα

Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου 2014 στις 6.00 μ.μ.

Θέμα: “Γιατί να θηλάσω το μωρό μου; - Οι χαρές και οι δυσκολίες του Θηλασμού”

Τόπος Συνάντησης: Καφετέρια Splender, 25ης Μαρτίου 50

Παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Ευαγγελία Κούκουρα την ημέρα της Συνάντησης για  τυχόν αλλαγή
του προγράμματος. Υγιεινά κεράσματα είναι πάντα ευπρόσδεκτα!

Συντονισμός της Συνάντησης: Ελισάβετ Μιχαηλίδου, Σύμβουλος Θηλασμού της LLL


ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ: Πολύγυρος Χαλκιδικής

Θέμα: «Θηλασμός: μία τέχνη που μαθαίνεται»

Συντονισμός: Νατάσσα Διάκου 
Στις 12 Ιανουαρίου 2014 στις 4.00 μ.μ.

Στον ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΞΕΝΩΝΑ "ΜΑΡΕΛΙΑ" της Ελευθερίας Νικήτογλου

Οδός Πολυτεχνείου & Χαριλάου Τρικούπη, Τ.Κ. 63100, Πολύγυρος Χαλκιδικής


15 Δεκεμβρίου 2013 , ημέρα Κυριακή και ώρα 11η πρωινή στην Κροκίδειο Αίθουσα της Ιεράς 
Μητρόπολης Κορίνθου, η οποία  βρίσκεται στην οδό Κροκιδά αρ. 4, δίπλα από το πρώην κτίριο Νομαρχίας.

Θέμα: Μύθοι και Αλήθειες για το Θηλασμό.


Για περισσότερες πληροφορίες , οι ενδιαφερόμενες μπορούν να καλούν την Κωνσταντία Καπετανοπούλου,
στο 2741086321.
θεσσαλονικη

Φθινοπωρινό Χαριστικο Παζαρι 

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

(11:00 – 16:00)

στον παιδικό σταθμό/νηπιαγωγείο Κοκκινοσκουφίτσα


11.00 Μαμά, μαμά, κοίτα! Εσύ!

Ζωγραφίζουμε το πορτρέτο της μαμάς με την Αμαλία Ευαγγελοπούλου

11:30 Συγκέντρωση προσοχής

Μια έμφυτη ικανότητα των παιδιών που τόσο συχνά αποδυναμώνεται με τον Κίμ. Καμπουρόπουλο

12.00 Εμείς θα κάνουμε το γύρο του κόσμου

Παράσταση μαριονέτας, όπου ντεκόρ είναι το σώμα της κουκλοπαίκτριας και πρόσωπα τα ίδια της τα 

χέρια με την Ιωάννα Μαμακούκα

12.30 Κηπουρική και DIY για μητέρες & παιδιά

Φτιάχνουμε με εύκολο τρόπο καινούρια φυτά – παιδάκια, αλλά και μικρά δωράκια με λουλούδια ή 

αρωματικά φυτά με την Αιμιλία Ροδοπούλου

13.00 Καφές με τις Συμβούλους

Ανοιχτή πρόσκληση για ενημέρωση & συζήτηση με μητέρες και μέλλοντες γονείς για το θηλασμό

13.30 Κηπουρική και DIY για μητέρες & παιδιά

14.00 Τους φόβους μου νικώ!

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση του φόβου, βασισμένο σε μύθο της φυλής των Μασάι

με τη Ρένα Αθανασοπούλου

14:30 Γνωριμία με τους υφασμάτινους μάρσιπους 

Μαθαίνουμε για το babywearing και φοράμε τα μωρά μας αγκαλιά με την Ελισάβετ Μιχαηλίδου

15.00 Κηπουρική και DIY για μητέρες & παιδιά

 

Στο παζάρι θα βρείτε:

Μπουφέ με Σπιτικά εδέσματα, γλυκά & ποτά, Χειροποίητα είδη, Ρούχα από δεύτερο χέρι (για βρέφη, 

παιδιά & εγκύους), Βιβλία, Αντικείμενα και παιχνίδια για βρέφη και παιδιά, Λαχειοφόρο Αγορά με δώρα

για όλη την οικογένεια και … πολλά άλλα !

Η είσοδος στο παζάρι και τις δραστηριότητες είναι ελεύθερη

Σας ευχαριστούμε πολύ για την παρουσία σας και τη στήριξη σας

στο Σύνδεσμο Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece


ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ: Ρέθυμνο, Κρήτης 

Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2013 στις 6:30μ.μ. – 8:30μ.μ.

Θέματα συζήτησης:

1. Θηλασμός: Οι πρώτες μέρες στο σπίτι

2. Πώς συνεχίζω με τον θηλασμό αφού αρχίσει το μωρό μου να τρώει στερεές τροφές

Εάν είστε γυναίκα και ενδιαφέρεστε για το θηλασμό, σας καλωσορίζουμε στη φιλική  συνάντηση μας

που προγραμματίζεται στη Σχολή Χορού Bailando Fuerte, Χατζ.Γιανναρη 42, Ρέθυμνο.

Τη συζήτηση θα συντονίζει η Νικολαίδου Μαρία, σύμβουλος του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος η οποία 

είναι μια ειδικά εκπαιδευμένη και με προσωπική εμπείρα στον θηλασμό μητέρα που προσφέρει 

εθελοντικά τις υπηρεσίες της.

Mπαμπάδες, μωρά και νήπια είναι ευπρόσδεκτα, επίσης και ένα μικρό, υγιεινό κέρασμα για να 

μοιραστούμε! Σας περιμένουμε!ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ: Ηράκλειο, Κρήτης

Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2013

Θέματα συζήτησης:

1.11:00 -13:30 – Θηλασμός: Οι πρώτες μέρες στο σπίτι

2.5:00- 7:30 – Θηλασμός: Πώς συνεχίζω αφού αρχίσει το μωρό μου να τρώει στερεές τροφές 


Εάν είστε γυναίκα και ενδιαφέρεστε για το θηλασμό, σας καλωσορίζουμε στη φιλική  συνάντηση μας   

που προγραμματίζεται στη Αίθουσα “Οδυσσέα Ελύτη” 

του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού,στην οδό Μονής Αγκαράθου 9 

(πίσω απο τον Άγιο Δημήτριο).

Τη συζήτηση θα συντονίζει η Νικολαΐδου Μαρία, Σύμβουλος του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος η 

οποία είναι μια ειδικά εκπαιδευμένη και με προσωπική εμπείρα στον θηλασμό μητέρα που προσφέρει

εθελοντικά τις υπηρεσίες της.

Mπαμπάδες, μωρά και νήπια είναι ευπρόσδεκτα, επίσης και ένα μικρό, υγιεινό κέρασμα για να 

μοιραστούμε! Σας περιμένουμε!

 ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ: Χανιά, Κρήτης

Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2013 στις 6:00μ.μ.– 8:00 μ.μ.

Θέματα συζήτησης:

1. Θηλασμός: Οι πρώτες μέρες στο σπίτι

2. Πώς συνεχίζω με τον θηλασμό αφού αρχίσει το μωρό μου να τρώει στερεές τροφές

Εάν είστε γυναίκα και ενδιαφέρεστε για το θηλασμό, σας καλωσορίζουμε στη φιλική  συνάντηση μας

που προγραμματίζεται στη Πολιτιστικό Κέντρο της Μητροπόλεως, Αντ. Γιάνναρη 2, πλησίον του 

Δεσποτικού.

Τη συζήτηση θα συντονίζει η Νικολαίδου Μαρία, σύμβουλος του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος η οποία 

είναι μια ειδικά εκπαιδευμένη και με προσωπική εμπείρα στον θηλασμό μητέρα που προσφέρει 

εθελοντικά τις υπηρεσίες της.

Mπαμπάδες, μωρά και νήπια είναι ευπρόσδεκτα, επίσης και ένα μικρό, υγιεινό κέρασμα για να 

μοιραστούμε! Σας περιμένουμε!


ΟΙΚΟΓΙΟΡΤΗ-ΒΟΛΟΣ


Tην Παρασκευή 4, το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Οκτωβρίου,η Σύμβουλος Θηλασμού της La Leche 
League Greece Μυρτώ Χρονάκη και οι μητέρες-μέλη του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος, θα συμμετέχουν
στην Οικογιορτή που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο πάρκο Αγίου Κωνσταντίνου στο Βόλο.
Ο Σύνδεσμος θα διαθέτει δικό του περίπτερο με ενημερωτικό υλικό για τον θηλασμό και τις 
δραστηριότητες του Συνδέσμου. Στη διάρκεια της Γιορτής θα γίνουν δύο ομιλίες και συζητήσεις για τον 
θηλασμό, στις οποίες θα μπορεί να συμμετέχει κάθε ενδιαφερόμενη/ος, καθώς και μουσική και παιχνίδια
για τα παιδιά!
Σας προσκαλούμε για να ενημερωθείτε για τον Μητρικό Θηλασμό, την τέχνη και τα οφέλη του για τη 
μητέρα, το παιδί, την οικογένεια, αλλά και για όλη την κοινωνία.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με email myrto.ch@gmail.com και με την 

ηλεκτρονική διεύθυνση του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος (La Leche League Greece),

http://www.lllgreece.org/


 


ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ:Ζάκυνθος

Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Μητρικός θηλασμός: Προβλήματα, αιτίες,πρόληψη και κατάλληλη αντιμετώπιση.

Η Συνάντηση ξεκινά στις: 19.00

Τόπος: Φροντιστήριο Γνωστικό στα Πηγαδάκια έναντι πρατηρίου καυσίμων shell


ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ: Ρόδος

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013, στις 6:00μ.μ.-8:00μ.μ.

Θέματα: Μητρικός θηλασμός : φυσικός τρόπος διατροφής των ανθρώπων 

Προβλήματα: αιτίες , πρόληψη και κατάλληλη αντιμετώπιση εως τον φυσικό απογαλακτισμό


Εάν είστε γυναίκα και ενδιαφέρεστε για το θηλασμό, σας καλωσορίζουμε στη φιλική  συνάντηση μας

που προγραμματίζεται στον παιδότοπο MILOU, οδός Γ. Σεφέρη 2, Ρόδος (www.milou.gr). 

Τη συζήτηση θα συντονίζει η Σύμβουλος Θηλασμού Kατερίνα Μιχαηλίδου του Συνδέσμου Θηλασμού

Ελλάδος-La Leche League Greece, παράρτημα του Διεθνούς Οργανισμού La Leche League International

 -www.llli.org  .           

Mπαμπάδες, μωρά και νήπια είναι ευπρόσδεκτα, επίσης και ένα μικρό, υγιεινό κέρασμα για να 

μοιραστούμε!

Σας περιμένουμε!


LLL FAMILY PICNIC και Συνάντηση Ζευγαριών  

Σάββατο 8/6/2013 προσέλευση από 10:30

H  Συζήτηση “Θηλάζουμε. Θα βρούμε το προσωπικό μας χρόνο ξανά σαν ζευγάρι;” 

θα πραγματοποιηθεί στις 12:00

Όλοι φέρνουμε από μια πιατέλα σπιτικό φαγητό η γλυκό για το μπουφέ μας και το μαγιό για 

μπάνιο στην θάλασσα.

 

Τόπος της Συνάντησης/ ΠΙΚΝΙΚ 8/6/2013

στο σπίτι της Κάθυ Δουνούλη, Κυβέλης 37, Χαμολιά Μαρκόπουλο , τηλ 22990-27421

http://goo.gl/maps/OttHL


Σημεία Θηλασμού Στο Ηράκλειο

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ

Δήμος Ηρακλείου

Λότζια

Γραφείο Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής

1ο ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ

(ΚΕ.ΚΟΙ.Φ. – Α.Π.Η. ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑΣ)

Βουρδουμπάδων 12 & Δαμιανού γωνία

1ο ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ              (ΚΕ.ΚΟΙ.Φ-Α.Π.Η ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ)

Αγίου Τίτου 1

2ο ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ

(ΚΕ.ΚΟΙ.Φ. – Α.Π.Η. ΚΑΤΣΑΜΠΑ)

Αγησιλάου 4, Κατσαμπάς

2ο ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ

(ΚΕ.ΚΟΙ.Φ. – Α.Π.Η. ΠΟΡΟΥ)

Μεγάλου Κωνσταντίνου 15, Πόρος

3ο ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ

(ΚΕ.ΚΟΙ.Φ. – Α.Π.Η. ΘΕΡΙΣΣΟΥ)

Μιχαήλ Αρχαγγέλου & Μίνωος (γωνία), Θέρισσος

3ο ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ

(ΚΕ.ΚΟΙ.Φ-Α.Π.Η ΤΑΛΩΣ)

Μάχης Κρήτης & Ηφαίστου (γωνία), Τάλως

3ο ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ

(ΚΕ.ΚΟΙ.Φ-Α.Π.Η ΔΕΙΛΙΝΩΝ)

Εργοτέλους & Ηπείρου (γωνία), Δειλινά

4ο  ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ (ΚΕ.ΚΟΙ.Φ-Α.Π.Η ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ)

Χατζάκη 40, Αγ. Ιωάννης

4ο ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ

(ΚΕ.ΚΟΙ.Φ-Α.Π.Η ΦΟΡΤΕΤΣΑΣ)

Ιπποκράτους 8, Φορτέτσα

4ο ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ

(ΚΕ.ΚΟΙ.Φ-Α.Π.Η ΜΑΣΤΑΜΠΑ)

Πατριάρχου Φωτίου 46, Μασταμπάς

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ

(ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η ΝΕΑΣ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΥ)

 

Διονυσίου και Αρτεμησίας 13, Νέα Αλικαρνασσός

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ

ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η ΤΕΜΕΝΟΥΣ

(Ν.ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΣ)

Προφήτης Ηλίας

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΒΑΣΙΛΕΙΩΝ (ΦΟΡΤΕΤΣΑ)

Πλατεία Ελευθερίας

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΔΑΦΝΩΝ

Δαφνές

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΚΑΛΑΝΙΟΥ (ΚΑΤΣΑΜΠΑΣ)

Σκαλάνι

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟ ΒΙΚΕΛΑΙΑΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Χορτατσών-Κυδωνίας

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

Λεωφ.  62 Μαρτύρων 146

ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΤΑΔΙΟ

 

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Σμύρνης 26

 

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ

1ος ΚΥΝΕΓΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Οδός 1878 αρ. 35

ANTONELLA - Ένδυση

Οδός 1821 93

ASTORIA CAPSIS – Ξενοδοχείο

Πλατεία Ελευθερίας

BALOO TOYS - Παιχνίδια

Λ.Καλοκαιρινού 51

BAMBINO - Είδη βρεφανάπτυξης

Μπιζανίου 1

CRETA AQUARIUM - Ενυδρείο

Γούρνες

FUNNYLAND – Παιδότοπος

Λ.Ικάρου 13

GOODY’S - Fast Food Restaurant

Μιχελιδάκη 6

GRAND PIZZA - Πιτσαρία

Λ.62 Μαρτύρων 300

HONDOS CENTER - Πολυκατάστημα/Beauty Care

25ης Αυγούστου & Κορωναίου

HOPPY FEET - Παιδική υπόδηση

Καλοκαιρινού 56

KΟΟΒΕΒΕ – Βρεφική Περιποίηση

Γιαμαλάκη 50

LAPIN HOUSE – Παιδική Ένδυση

Οδός 1821 31

MEDIA STROM

Λ. Κνωσσού 256

MOTHERCARE – Είδη βρεφανάπτυξης

Μουρέλου 5 & Μιχελιδάκη

OVIESSE - Ένδυση

Λ.Σοφικλή Βενιζέλου & Μίνωος

(TALOS PLAZA)

PINK – Pedicure

Ιδομενέως 38

PLAY&LEARN - Χώρος Δημιουργικής Έκφρασης

Λ.62 Μαρτύρων 41

PRENATAL - Είδη βρεφανάπτυξης

Δικαιοσύνης 51

ROAD - Βιβλιοπωλείο

Χάνδακος 29

SANDY’S – Beauty Care

Έβανς 34

SAVE EVA - Ένδυση&Υπόδηση

Ζωγράφου 5

THIROS - Δερμάτινα Είδη

Ζωγράφου 5

TOMMY HILFIGER - Ένδυση

Καλοκαιρινού Λυσιμάχου 15-17

VOTRE – Beauty care

Ίδης 25

YAMAMAY - Ένδυση

Δαιδάλου 3

YAMAMAY - Ένδυση

Talos Plaza

ΑΘΗΝΑ ΕΣΚΙΟΓΛΟΥ - Σύμβουλος Συντονιστής Ασφαλειών

Οδός 1878 αρ. 35

ΑΚΡΑΤΟΝ – Βιολογικά Προϊόντα

Λ.Κνωσσού 225

ΑΝΑΛΟΓΙΟ - Βιβλιοπωλείο

Χούρδου Ρούσου 8

ΒΕΝΕΡΗΣ - Φούρνος/Café

Γιαννιστών 12 & Σμύρνης

ΒΙΒΛΙΟΧΑΡΤΟΠΩΛΕΙΟ “Περί…γραφής και λόγου”

Λεωφόρος Α. Παπανδρέου 24-26

ΓΕΡΜΑΝΟΣ Λ.ΚΝΩΣΣΟΥ 210 -Τηλεεπικοινωνίες

Λ.Κνωσσού 210

ΓΕΩΡΓΑΝΤΩΝΑΚΗ - Βιβλιοπωλείο

Καρτερού 48

ΔΑΙΔΑΛΟΣ – Κόσμημα, γάμος, βάφτιση

Χάνδακος 33 & Ευγενικού 

ΔΟΚΙΜΑΚΗΣ - Βιβλιοπωλείο

Καντανολέων 4

ΔΟΡΚΑΣ - Υπόδηση

Κοραή 8

ΔΟΥΛΟΥΦΑΚΗΣ - Φαρμακείο

Έβανς 52, Πλατεία Κορνάρου

ΔΟΥΛΟΥΦΑΚΗΣ - Φαρμακείο

Ατλαντίδος 22, Μασταμπάς

ΕΙΡΗΝΗ ΤΡΥΦΙΔΗ Κομμωτήρια

Ηροδότου 158, Νέα Αλικαρνασσός

ΕΥΗ ΜΑΡΚΑΚΗ – Αισθητική Φροντίδα

Περδικάρη 2

ΚΑΒΟΥΣΑΝΟΣ - Φαρμακείο

Αγ. Μηνά 9

ΚΙΧΛΗ - Βιβλιοπωλείο

Ευγενικού&Χάνδακος - Βουρβάχων 1

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΙΔΡ.ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ

Μονής Αγκαράθου 9

ΛΗΤΩ - Είδη βρεφανάπτυξης

Λ.Κνωσσού 276

ΛΥΔΑΚΗ - Φαρμακείο

Ίδης 8, Μεϊντάνι

ΜΙΚΡΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΜΑΖΙ - Παιδότοπος

Μιλάτου & Ιδαίου Άντρου

ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Λ.Σοφικλή Βενιζέλου

ΜΠΙΣΚΟΤΟ - Café

Χάνδακος 36Γ

ΝΑΝΤΙΝ - Παιδική Ένδυση

Μονής Οδηγητρίας 14

ΝΑΤΑΛΙΑ ΑΓΓΕΛΙΔΑΚΗ - Φαρμακείο

Αγίου Μηνά 40

ΟΜΗΡΟΛΗΣ - Πολυκαταστήματα/ Είδη βρεφανάπτυξης

Λ.62 Μαρτύρων 35

ΟΡΦΑΝΟΥΔΑΚΗΣ ΧΑΡ. - Φαρμακείο

Ίδης 32, Στάση Μεϊντάνι

ΠΑΠΟΥΤΣΩΜΕΝΟΣ ΛΥΚΟΣ - Βιβλιοπωλείο

Καγιαμπή 3

ΠΕΝΤΟΒΟΛΑ – Είδη Δώρων

Μ.Μουσούρου 8

ΠΕΡΒΟΛΑΡΑΚΗΣ - Αθλητική Ένδυση&Υπόδηση

Λ.Καλοκαιρινού 55

ΣΒΟΥΡΑ - Παιδότοπος

Ηρώ Κωνσταντοπούλου - Αγιος Ιωάννης Χωστός

ΣΚΟΥΝΤΑΚΗΣ - Φαρμακείο

Αβέρωφ 3

ΤΕΧΝΗ ( Μπαλτζάκη Λυδία ) - Είδη Γάμου& Βάφτισης/ψηφιακό τυπογραφείο

Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 12

ΤΖΩΡΑΚΟΛΕΥΘΕΡΑΚΗΣ – Φαρμακείο

Μιχελιδάκη 2

ΤΣΑΒΟΛΑΚΗ ΜΑΙΡΗ - Κεντήματα

Μουρέλου 3

ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ – SUPER MARKET

Λεβήνου & Θερίσσου γωνία

ΧΟΡΟΚΙΝΗΣΗ Σχολή Χορού

Λασιθίου 10


Google Map : http://goo.gl/maps/jW6p2

Σας προσκαλούμε την Παρασκευή 1η Μαρτίου στις 17:30 το απόγευμα,

 στη Συνάντηση Εμπλουτισμού με Θέμα:"Αυτόνομα Παιδιά στο Σπίτι

και θα περιλαμβάνει διάλεξη, οπτικό υλικό & συζήτηση με την Μοντεσσοριανή Παιδαγωγό

Ντίνα Νομικού. 

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Αγία Παρασκευή, στην οδό Κύπρου 37Β.


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ (Μόνο για μέλη)

Παρασκευή 29 Μαρτίου στις 10:30πμ

Θέμα: Στοργική Καθοδήγηση κι Οριοθέτηση

Τοποθεσία: Εργαστήρι του Νέου Κόσμου, Τυμφρηστού 13 (μετρό Συγγρού - Φιξ), Νέος Κόσμος

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Σύμβουλος Θηλασμού της La Leche League,  Γεωργία Φραγκάκη

Σημ: Εάν δεν είστε ήδη μέλος και θέλετε να παρακολουθήσετε τη συνάντηση μπορείτε να γίνεται 

επιτόπου μέλη πληρώνοντας τη συνδρομή των 20 ευρώ.
ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ: Σέρρες 

Στις 17 Φεβρουαρίου, στις 5.00μ.μ.

Θέμα: Μύθοι και πραγματικότητα για το θηλασμό

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Σύμβουλος Θηλασμού της La Leche League, Νατάσσα Διάκου
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΤΟΥΣ 2012

Χριστουγεννιάτικο Bazaar - Γιορτή το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στο Βόλο

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή

Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση της ομάδας του Βόλου. 
Χριστουγεννιάτικο Παζάρι - Γιορτή με ροφήματα και γλυκά για μικρούς και μεγάλους. 
Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στα Εκπαιδευτήρια Ξένων Γλωσσών Δ. Αντωνίου.


Εβδομάδα Εορτασμού του Μητρικού Θηλασμού στην Ελλάδα / Ηράκλειο Κρήτης

Εκδηλώσεις του Κέντρου Πληροφόρησης Θηλασμού στο Ηράκλειο Κρήτης

Εκδηλώσεις του Κέντρου Πληροφόρησης Θηλασμού 
Ηρακλείου Κρήτης / Εβδομάδα Θηλασμού, 

από 1 έως 7 Νοεμβρίου 2012

Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί την εβδομάδα θηλασμού, 

να ενημερωθείτε για το μητρικό θηλασμό,την τέχνη και τα ωφέλη
του για τη μητέρα, το παιδί, την οικογένεια,αλλά και όλη την 
κοινωνία.

Εβδομάδα Εορτασμού του Μητρικού Θηλασμού στην Ελλάδα / Θεσσαλονίκη


Στις 4 Νοεμβρίου 2012 

διοργανώνουμε χαριστικό Παζάρι στον παιδικό σταθμό 
Κοκκινοσκουφίτσα, στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης.

Αν έχετε μεταχειρισμένα, αλλά σε καλή κατάσταση, παιχνίδια, 
ρούχα (για βρέφη, παιδιά και έγκυες) βιβλία ή άλλα αντικείμενα 
για μωρά και θέλετε να τα χαρίσετε στο Παζάρι,επικοινωνήστε 
τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά με τις Συμβούλους στις Ομάδες 1 & 2 
στη Θεσσαλονίκη . 

Περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν στις Συναντήσεις και μέσω 
της ιστοσελίδας μας.Εβδομάδα Εορτασμού του Μητρικού Θηλασμού στην Ελλάδα / Βόλος

Εκδηλώσεις που θα γίνουν από την Ομάδα μας στο Βόλο την Εβδομάδα Εορτασμού του Μητρικού Θηλασμού

Εκδηλώσεις της Ομάδας Βόλου / Εβδομάδα Θηλασμού, 

από 1 έως 7 Νοεμβρίου 2012.

Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί την εβδομάδα θηλασμού, 
να ενημερωθείτε για το μητρικό θηλασμό, την τέχνη και τα οφέλη 
του για τη μητέρα, το παιδί, την οικογένεια, αλλά και όλη την 
κοινωνία, στον πεζόδρομο της Ερμού, στο κέντρο του Βόλου,
μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου.

Συνάντηση του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος –La Leche League Greece στο Ηράκλειο Κρήτης

Εάν είστε γυναίκα και ενδιαφέρεστε για το θηλασμό, σας καλωσορίζουμε στη φιλική Συνάντησή μας που 
θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Ηρακλείου 
(Παλιά Λαχαναγορά, Παραλιακή Λεωφόρος-απέναντι από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας)

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Κάθυ Δονούλη, Σύμβουλος Θηλασμού του Συνδέσμου Θηλασμού 
Ελλάδος (LLL Greece), που είναι μια ειδικά εκπαιδευμένη και έμπειρη θηλάζουσα μητέρα που 
προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της

Mπαμπάδες, μωρά και νήπια είναι ευπρόσδεκτα! Μπορείτε να φέρετε ένα μικρό, υγιεινό κέρασμα.

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

10:30-13:30  Θηλασμός και Μητρότητα: Υπάρχει “Τέλεια” Σχέση;

16:00-19:00  Θηλασμός: Μέχρι Πότε Τελικά;


Συνάντηση του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος –La Leche League Greece 
στα Χανιά, Κρήτης

Εάν είστε γυναίκα και ενδιαφέρεστε για το θηλασμό, σας καλωσορίζουμε στη φιλική  συνάντησή μας που προγραμματίζεται στη Κήπος Cafe στο Δημοτικό Κήπο Χανίων

Τη συζήτηση θα συντονίζει η Σύμβουλος Θηλασμού Κάθυ Δουνούλη του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος,

μια ειδικά εκπαιδευμένη και έμπειρη θηλάζουσα μητέρα που προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της.

Mπαμπάδες, μωρά και νήπια είναι ευπρόσδεκτα.  Σας περιμένουμε!

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

11:00-14:00  Θηλασμός και Μητρότητα: Υπάρχει “Τέλεια” Σχέση;


Συνάντηση του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος – La Leche League Greece 
στη Λαμία

Εάν είστε γυναίκα που ενδιαφέρεται για το θηλασμό, σας καλωσορίζουμε στη φιλική Συνάντηση που θα  θα γίνει στη Λαμία το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012 στις 6.00 μ.μ..

Το θέμα της συνάντησης « Ο Θηλασμός από το Α ως το Ω ».

Θα μοιραστούμε πληροφορίες σχετικές με το θηλασμό και με τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μητέρες.

Τη συζήτηση διευθύνει η Σύμβουλος Θηλασμού Άντα Παλαντζιάν, που είναι μια ειδικά εκπαιδευμένη και έμπειρη θηλάζουσα μητέρα που προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της.

Μπαμπάδες, μωρά και νήπια είναι ευπρόσδεκτα.