Αρχείο Δράσεων

Δράσεις Έτους 2022

1

Συμμετοχή του Τμήματος Δεξιοτήτων Επικοινωνίας του ΣΘΕ-LLLGR στο 13ο Συνέδριο Μητρικού Θηλασμού που διοργανώνει ο Γαλαξίας - Σύλλογος Πιστοποιημένων Συμβούλων Γαλουχίας IBCLC Ελλάδος στα Ιωάννινα!

Στις 25-28 Μαρτίου 2022, θα πραγματοποιηθεί το 13ο Συνέδριο Μητρικού Θηλασμού που διοργανώνει ο Γαλαξίας - Σύλλογος Πιστοποιημένων Συμβούλων Γαλουχίας IBCLC Ελλάδος στα Ιωάννινα! Οι Σύμβουλοι μας θα συμμετέχουν σε αυτό, στηρίζοντας την προσπάθεια του συλλόγου για την παροχή τεκμηριωμένης γνώσης σε επαγγελματίες υγείας, γονείς και όσους ενδιαφέρονται για τον θηλασμό.

Ευχαριστούμε για την πρόσκληση συμμετοχής του Τμήματος Δεξιοτήτων Επικοινωνίας του ΣΘΕ-LLLGR με τα παρακάτω σεμινάρια:

Παρασκευή 25/3/2022:

  • 16.00-20.00 | Σεμινάριο Δεξιοτήτων Επικοινωνίας | Υπεύθυνες Εκπαιδεύτριες: Καψάλη Αναστασία, Μαρκάκη Ειρήνη, Πετροπούλου Χαρά

Σάββατο 26/03/2022:

  • 11.00-11.30 | Role-play Συνάντησης LLL | Μιχαηλίδου Ελισάβετ - Ειρήνη, Κωνσταντάτου Ουρανία

  • 15.30-19.30 | Σεμινάριο Δεξιοτήτων ΕπικοινωνίαςΥπεύθυνες Εκπαιδεύτριες: Καψάλη Αναστασία, Μαρκάκη Ειρήνη, Πετροπούλου Χαρά

Δείτε αναλυτικά όλο το πρόγραμμα του 3ημέρου.

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

Bebbo: H UNICEF γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Γονέων με μια νέα εφαρμογή γονικής μέριμνας

Η ειδικά σχεδιασμένη εφαρμογή για γονείς και φροντιστές παιδιών από 0 έως 6 ετών παρουσιάστηκε σε influencers και δημοσιογράφους μέσα από μια διαδραστική εκδήλωση που έλαβε χώρα την Τρίτη 31 Μαΐου στο αίθριο του ξενοδοχείο Coco-Mat BC.

ΑΘΗΝΑ, 1 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022 - Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γονέων στις 1 Ιουνίου το Γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα παρουσίασε τη νέα παγκόσμια εφαρμογή γονικής μέριμνας του Οργανισμού, Bebbo, σε μια ξεχωριστή εκδήλωση στο ξενοδοχείο Coco-Mat BC.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από το χώρο της δημοσιογραφίας, influencers, bloggers και celebrities - μεταξύ των οποίων η Χριστίνα Κοντοβά, οι αδερφές Κλέλια και Άννι Πανταζή, η Λυδία Παπαϊωάννου και ο Παναγιώτης Χατζηδάκης - οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για το νέο ψηφιακό εργαλείο της UNICEF που προσφέρει πολύτιμη βοήθεια σε κάθε νέο γονέα και φροντιστή κατά τα πρώτα χρόνια ζωής των παιδιών τους.

Το Βebbo είναι μια δωρεάν εφαρμογή, διαθέσιμη ήδη σε 13 χώρες και 20 γλώσσες, η οποία παρέχει συμβουλές και άρθρα από ειδικούς για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων σχετικά με την υγεία και τη σωστή ανάπτυξη του παιδιού, τη διατροφή και το θηλασμό, την πρώιμη μάθηση, τη σημασία του παιχνιδιού, τη γονεϊκή φροντίδα, την προστασία και την ασφάλεια του βρέφους καθώς και την ευημερία του ίδιου του γονέα.

Η εφαρμογή περιλαμβάνει εύχρηστες λειτουργίες και εργαλεία που επιτρέπουν σε κάθε γονέα να παρακολουθεί και να καταγράφει ενεργά τα αναπτυξιακά στάδια κάθε ηλικιακής περιόδου, εμβολιασμούς και ιατρικούς ελέγχους, λαμβάνοντας σχετικές ειδοποιήσεις βάσει της ηλικίας του παιδιού. (Συνέχεια...)

«Η παιδική προστασία και η πρώιμη ανάπτυξη είναι μια από τις βασικές προτεραιότητες της UNICEF παγκοσμίως» δήλωσε η Μαριέλλα Μιχαηλίδου, Ειδική σε θέματα Παιδικής Προστασίας της UNICEF στην Ελλάδα, συμπληρώνοντας, «το Bebbo στοχεύει να γίνει ο βασικός σύμμαχος γονικής μέριμνας στην Ελλάδα και τον κόσμο παρέχοντας αξιόπιστες και έγκυρες πληροφορίες ώστε γονείς και φροντιστές να λαμβάνουν άμεσα και εύκολα τη υποστήριξη που χρειάζονται για να μεγαλώσουν ένα υγιές και χαρούμενο παιδί».

Την εκδήλωση πλαισίωσαν με παρεμβάσεις η Δρ. Ιωάννα Αντωνιάδου-Κουμάτου, Αναπτυξιακή Παιδίατρος MD, και Τέως Διευθύντρια της Διεύθυνσης Κοινωνικής και Αναπτυξιακής Παιδιατρικής του Ινστιτούτου Υγείας Παιδιού, εκπρόσωποι του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος - La Leche League Greece, καθώς και η Δρ. Λιάνα Μαϊλλη, Παιδίατρος με μετεκπαίδευση στην Παιδιατρική Φυματιολογία και πρώην Πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου - Medecins du Monde Grece.

Οι εισηγητές ανέπτυξαν θεματικές που αναπτύσσονται σε βάθος στην εφαρμογή όπως ο θηλασμός, η πρώιμη και παιδική ανάπτυξη, ο παιδικός εμβολιασμός και το βιωματικό παιχνίδι.

Συγκεκριμένα, η Δρ. Αντωνιάδου-Κουμάτου, τόνισε τον καθοριστικό ρόλο που παίζει η οικογένεια στην ανάπτυξη ενός παιδιού καθώς και για τη μεγάλη σημασία του να αποδέχεται ένας γονέας τη διαφορετικότητα τόσο την δική του ως γονέα όσο και του παιδιού. Επίσης, επεσήμανε τη μεγάλη ανάγκη που υπάρχει για έγκυρη πληροφόρηση και στήριξη των γονέων, αναφέροντας πως το Bebbo μπορεί να καλύψει το κενό που υπάρχει σήμερα και να αποτελέσει μια πλατφόρμα που μπορεί κάθε νέος γονέας να χρησιμοποιεί ώστε να έχει τεκμηριωμένη πληροφόρηση αλλά και χρήσιμα διαδραστικά εργαλεία που καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος θεμάτων σχετικά με την παιδική ανάπτυξη.

Η Δρ. Μαϊλλη, ανέλυσε το θέμα του παιδικού εμβολιασμού, απατώντας σε βασικά ερωτήματα και ανησυχίες που έχει ένας νέος γονέας και τονίζοντας τον καταλυτικό ρόλο των εμβολίων στην ασφάλεια και προστασία της υγείας κάθε παιδιού.

Τέλος, εκπρόσωποι του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος - La Leche League Greece, μίλησαν για μύθους και αλήθειες γύρω από το μητρικό θηλασμό τονίζοντας πως η διαδικασία του θηλασμού είναι μια διαφορετική εμπειρία για την κάθε μητέρα.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μία ενότητα αφιερωμένη στο βιωματικό παιχνίδι με εισηγήτρια την κ. Κατερίνα Μπάστα, Ψυχοθεραπεύτρια, Σύμβουλο Γονέων, και Ιδρύτρια του φορέα ‘Παιχνιδόσωμα’, η οποία μέσα από μία διαδραστική ομαδική δραστηριότητα ανέδειξε το πως μπορεί το παιχνίδι να λειτουργήσει αποτελεσματικά ως εργαλείο σύνδεσης παιδιού - γονέα.

Η εν λόγω εφαρμογή γονικής φροντίδας καθώς και το κάλεσμα της UNICEF προς δημοσιογράφους και influencers αποτελεί μέρος της υλοποίησης του 5ετούς Εθνικού Προγράμματος του Οργανισμού για την Ελλάδα το οποίο ενώνει κρατικούς και ανεξάρτητους φορείς, ΜΜΕ, Κοινωνία των Πολιτών, ακαδημαϊκό κλάδο, άτομα από τον χώρο της δημοσιότητας αλλά και τον καθένα από εμάς να θέσουμε ως προτεραιότητα το βέλτιστο συμφέρον κάθε παιδιού στη χώρα μας. Ο χώρος που φιλοξένησε την εκδήλωση καθώς και το catering ήταν ευγενική χορηγία της COCO MAT ΒC.

Σχετικά με την UNICEF

Η UNICEF μέσα από τα προγράμματά της προωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο τα δικαιώματα και την ευημερία κάθε παιδιού. Μαζί με τους εταίρους μας, εργαζόμαστε σε 191 χώρες και περιοχές ώστε να μετατρέψουμε αυτή τη δέσμευση σε πράξη, εστιάζοντας τις προσπάθειές μας προς όφελος των πλέον ευάλωτων και αποκλεισμένων παιδιών αλλά και όλων των παιδιών του κόσμου. Μάθετε περισσότερα για το έργο της UNICEF στην Ελλάδα και τον κόσμο στο www.unicef.org/greece.

Στοιχεία Επικοινωνίας: Όλγα Σιώκου Σιόβα, Επικεφαλής Επικοινωνίας | Τηλ: +30 211 2340 297 | Email: osiokou-siova@unicef.org

Aκολουθήστε τη UNICEF Greece: Facebook, Instagram, Twitter

3

Η Εθελοντική Ομάδα Προαγωγής Θηλασμού & Μητρότητας Λέρου σας προσκαλεί την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022 στην ανοιχτή συζήτηση με θέμα "Μύθοι & Αλήθειες για τον θηλασμό" με την εθελόντρια Σύμβουλο Θηλασμού της La Leche League, Δέσποινα Μασάκη, στην παιδική χαρά στα Τεμένια στις 19:00!

Δράσεις Έτους 2021

1

που απευθυνόταν σε επαγγελματίες υγείας, φοιτητές αλλά και γονείς,την Κυριακή 21 Μαρτίου 2021 μέσω της πλατφόρμας του zoom και σε απευθείας σύνδεση στην πλατφόρμα Κοινωνικής Δικτύωσης Facebook με τίτλο: «Η τέχνη της ενεργητικής ακρόασης και της ενσυναίσθησης στην επικοινωνία».

2

Επτάωρο διαδικτυακό Εργαστήρι Ανάπτυξης Δεξιοτήτων Επικοινωνίας για Επαγγελματίες Υγείας την Κυριακή 23 Μαΐου 2021 με τον Σύλλογος Διεθνών Πιστοποιημένων Συμβούλων Γαλουχίας IBCLC Ελλάδος και Κύπρου «Γαλαξίας»

Ο σχεδιασμός, η οργάνωση και ο συντονισμός έγινε από τη Νατάσσα Καψάλη (Εθελόντρια Σύμβουλος Θηλασμού-La Leche League Leader/Συντονίστρια του Τμήματος Προετοιμασίας Συμβούλων-Coordinator of Leader Accreditation/Συντονίστρια και Εκπαιδεύτρια στο Τμήμα Δεξιοτήτων Επικοινωνίας-Facilitator and Trainer in Communication Skills Department LLLGreece). Στο πλαίσιο της Εκπαίδευσής τους συνεργάστηκαν στην πρακτική εξάσκηση και στα παιχνίδια ρόλων η Ειρήνη Μαρκάκη (Εθελόντρια Σύμβουλος Θηλασμού-La Leche League Leader/Βοηθός Συντονίστρια του Τμήματος Προετοιμασίας Συμβούλων-Associate Coordinator of Leader Accreditation/Provisional Facilitator in CSD–LLLGreece) και η Χαρά Πετροπούλου (Εθελόντρια Σύμβουλος Θηλασμού-Leche League Leader/Provisional Facilitator in CSD LLLGreece). Η επιτυχής ολοκλήρωση του Εργαστηρίου οφείλεται όχι μόνο στις τρεις Συμβούλους που είχαν τον ρόλο των εμψυχωτριών και συντονιστριών αλλά και στην ανταπόκριση της ενεργής παρουσίας όλης της ομάδας. Όλοι ανυπομονούμε να ξαναβρεθούμε για περισσότερη εξάσκηση και αλληλεπίδραση!

Έτσι ξεκίνησε μια όμορφη συνεργασία ανάμεσα στις Συμβούλους του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος–LLL Greece και στους Επαγγελματίες Υγείας (IBCLC). Μια συνεργασία και σύμπνοια εξαιρετικά σημαντική για τον κοινό σκοπό που μας συνδέει βαθιά: την υποστήριξη και την ενδυνάμωση των γονέων.


Δράσεις Περιόδου 2012-2020