Μητέρες Πρόσφυγες

Δίπλα στις Μητέρες Πρόσφυγες

Σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, επιδημιών ή πολέμων, ο θηλασμός ενός παιδιού μπορεί να κάνει τη διαφορά ανάμεσα στη ζωή και τον θάνατο. Οι μητέρες χρειάζονται κατάλληλη βοήθεια και υποστήριξη για να ξεκινήσουν να θηλάζουν, να συνεχίσουν να θηλάζουν ή να επαναγαλακτίσουν προκειμένου να εξασφαλίσουν επαρκή και ασφαλή τροφή για τα παιδιά τους και προστασία από τις αρρώστιες, ιδίως μέσα σε συνθήκες κακής υγιεινής που συχνά συνοδεύουν τις έκτακτες αυτές καταστάσεις. 

H La Leche League, τόσο σε διεθνές επίπεδο όσο και στη χώρα μας, μέσω του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece, υποστηρίζει, με όσα μέσα διαθέτει, μητέρες πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα μας, προκειμένου να θηλάσουν τα παιδιά τους. 

Στην ενότητα αυτή θα βρείτε πληροφορίες (στα ελληνικά και αγγλικά) σχετικά με τον θηλασμό σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, πληροφορίες για μητέρες (και στα αραβικά) και όσους υποστηρίζουν τις μητέρες να θηλάσουν σε τέτοιες συνθήκες, καθώς επίσης και πληροφορίες για τις δράσεις των Συμβούλων της La Leche League τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό στο πλαίσιο της υποστήριξης των μητέρων-προσφύγων. 

Ε.Δ 15/02/17

Χρήσιμο Υλικό | Helpful Resources

Α. For those supporting mothers 

1. LLLI Resources


2. Other Resources

B. For mothers

Δράσεις Διεθνώς (LLLI)

Περισσότερες πληροφορίες: My Donate

Δράσεις στην Ελλάδα

Οι Ομάδες του ΣΘΕ/LLL GREECE συγκέντρωσαν μάρσιπους (sling, mei tai, wrap και pouch). Τους διέθεσαν στις μητέρες πρόσφυγες στην Ειδομένη, στη Λέσβο, στον Ελαιώνα και στην Καβάλα οι Σύμβουλοι Θηλασμού της LLL Greece που μετέβησαν στους χώρους υποδοχής για να προσφέρουν υποστήριξη και πληροφορίες σχετικά με τον θηλασμό.

Εμπειρίες Συμβούλων

σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης 

για περισσότερο υλικό