Αρχείο Δράσεων

Δράσεις Έτους 2024

3

1ο Φεστιβάλ Παιδιού και Οικογένειας Βόλου "Δε θέλω δώρο, θέλω χρόνο"

24 και 25 Μαΐου 2024

Ο Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece συμμετέχει στο το 1ο Φεστιβάλ Παιδιού και Οικογένειας Βόλου, με τίτλο «Δε θέλω δώρο, θέλω χρόνο», στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου.

Το Φεστιβάλ αποτελεί αφορμή για μια μεγάλη γιορτή για τα παιδιά και τις οικογένειες, γεμάτη δράση και διασκέδαση. Πλαισιώνεται από βιωματικά εργαστήρια, διαδραστικά ομαδικά-οικογενειακά παιχνίδια, μουσικά δρώμενα, εργαστήρια σύγχρονων ψηφιακών δεξιοτήτων, και άλλες καλλιτεχνικές, ψυχαγωγικές και επιτελεστικές δράσεις, για όλο τον κόσμο. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία από το Γενικό Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου και εκδήλωση ενημέρωσης για όσους επιθυμούν να γίνουν Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών από την ομάδα «Νίκος Χαλκιάς-Ένας Ήρωας για πολλούς».

Η είσοδος και η συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες είναι δωρεάν

2

OPEN AGORA: Παιδί, Οικογένεια

Ο Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece συμμετέχει στο 2ο Open Agora αφιερωμένο στη θεματική: Παιδί, Οικογένεια, που θα πραγματοποιηθεί στις 18 και 19 Μαΐου 2024 στον Θόλο, στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

1

ΒΟΛΟΣ: Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

Η La Leche League Ομάδα Βόλου σάς προσκαλεί σε μια εκδήλωση για τη Γιορτή της Μητέρας, την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 στις 18:00, στο Volos Inn Elegant Hotel, Πολυμέρη 79 στον Βόλο.

Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί, θηλάζουσες μητέρες ή μη, αυτή τη θαυμαστή γιορτή.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη Σύμβουλο της Ομάδας, Μαρία Γεωργακού (τηλ. 2421107606 & 6988533763, mariageo@lllgreece.gr)

Δράσεις Έτους 2023

10

Ηράκλειο: Γιορτή Θηλασμού 2023

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού*, η εθελοντική ομάδα διαδικτυακής υποστήριξης «Ηράκλειο: Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας» (https://www.facebook.com/groups/Irakleio.bfm ), σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece (https://www.lllgreece.org/lllgr ) διοργανώνει την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023 από τις 11:00 π.μ. έως τις 15:00 στην αίθουσα Οδυσσέας Ελύτης του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού (Μονής Αγκαράθου 9) μια εκδήλωση-γιορτή για τον μητρικό θηλασμό και την οικογένεια!

Το 2023 είναι η χρονιά που επιστρέφουμε στην κανονικότητα και γιορτάζουμε το θηλασμό όπως του αξίζει! (Διαβάστε περισσότερα...)

Στη φετινή μας γιορτή, δίνεται η ευκαιρία σε μητέρες της πόλης μας ή και από άλλα μέρη της χώρας, να ενθαρρύνουν, να μοιραστούν εμπειρίες και να υποστηρίξουν άλλες οικογένειες που προσφέρουν μητρικό γάλα στα παιδιά τους, είτε θηλάζοντας είτε αντλώντας. Στόχος μας είναι να ενδυναμωθούν και να αγκαλιαστούν όλες οι οικογένειες ώστε να κατακτήσουν τους στόχους τους. Και όταν οι εμπειρίες μοιράζονται, οι γονείς ενδυναμώνονται, ο θηλασμός βελτιώνεται και το περιβάλλον ωφελείται!

Σας περιμένουμε λοιπόν, φέτος, θηλάζουσες ή μη, μέλλοντες ή υπό σκέψη γονείς, πρώην θηλάζουσες, φίλοι και λοιποί συγγενείς, ΟΛΟΥΣ εσάς που στηρίζετε τον μητρικό θηλασμό ή θέλετε να ενημερωθείτε. Ελάτε στα Ιδρύματα Καλοκαιρινού, να γιορτάσουμε μαζί την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού 2023 και να ΕΝΘΑΡΥΝΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ και να κάνουμε τη διαφορά για τους εργαζόμενους γονείς.

Οι συντονίστριες διοργάνωσης της Εκδήλωσης:

Ηράκλειο: Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας

Οι Σύμβουλοι Θηλασμού της La Leche League International, Ομάδα Ηρακλείου Κρήτης

9

Δράμα: Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού 2023

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, η LLL Ομάδα Δράμας του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece  και η Facebook Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού Δράμας σάς προσκαλούν σε ένα Breastfeeding Café.

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023 στις 11:30 π.μ. στο Πάρκο Κομνηνών Δράμας

Σάς περιμένουμε για να γνωριστούμε και να μοιραστούμε σκέψεις και εμπειρίες γύρω από τον θηλασμό!

8

Λέσβος: Συνάντηση Θηλασμού στις 07 Ιουλίου 2023 από την Κάριτας Ελλάς

Το κοινωνικό κέντρο της Κάριτας Ελλάς στη Λέσβο οργανώνει συναντήσεις για εγκυμονούσες και νέες μητέρες. Στις 07/07 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με θέμα " Η τέχνη του θηλασμού" με προσκεκλημένη ομιλήτρια τη Σύμβουλο Θηλασμού της La Leche League, Κατερίνα Παυλή.

Περισσότερες πληροφορίες και εκδήλωση ενδιαφέροντος στο 2251302684 ή στο lesvoscenter@caritas.g

7

Ο Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece στο rebirth FESTIVAL!

Και ο Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece συμμετέχει στο rebirth FESTIVAL!

Το φεστιβάλ αποτελεί μια μεγάλη γιορτή για ReΒirth στην τέχνη της μαίευσης και τα αναπαραγωγικά δικαιώματα.

Σάββατο 24/6/2023, στο Κέντρο της Γης, Πάρκο Τρίτση. Από τις 10 το πρωί, μέχρι και τα μεσάνυχτα, θα υπάρχουν δρώμενα για μικρά και μεγάλα παιδιά, βιωματικά εργαστήρια, ομιλίες, ζωντανή μουσική και θέατρο.

Ο Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece υποστηρίζει πλήρως τον Διεθνή Κώδικα Εμπορίας Υποκατάστατων Μητρικού Γάλακτος και δεν δέχεται χορηγία από κανενός είδους εταιρείες που παράγουν υποκατάστατα μητρικού γάλακτος, συναφή εξοπλισμό και συμπληρωματικές τροφές. Οι Σύμβουλοι της LLLI δηλώνουμε υπεύθυνα ότι δεν έχουμε λάβει για την ομιλία αυτή και για την παρουσία μας σε αυτή την εκδήλωση, καμία χρηματική, υλική ή άλλου είδους υποστήριξη από εταιρία υποκατάστατων μητρικού γάλακτος ή άλλη εταιρία με συναφή εξοπλισμό και συμπληρωματικές τροφές.

Περισσότερες πληροφορίες: https://fb.me/e/2a3oALN9c  

6

Χρόνια Πολλά ΜΑΜΑ – Ηράκλειο, 14/05/2023 στις 11:30-14:00

Κάτι όμορφο ετοιμάζεται στο Ηράκλειο Κρήτης! Την Κυριακή 14/05 στις 11:30-14:00 τιμάμε τη Γιορτή της Μητέρας στο TALOS PLAZA με μια δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, η οποία θα πλαισιώνεται με αφήγηση παραμυθιού από την Ευαγγελία Ορφανουδάκη, παιδαγωγό και αφηγήτρια παραμυθιού, καθώς και ζωγραφική με θεματικό εικαστικό. 

Ευχαριστούμε την κα Μάντυ Παπαδάκη, Operational Manager του TALOS PLAZA για την πρόσκληση και τη συνεργασία!

Θα χαρούμε να γιορτάσουμε όλοι μαζί!

5

14ο ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ – ΑΘΗΝΑ 2023

Ο Σύλλογος Διεθνώς Πιστοποιημένων Συμβούλων Γαλουχίας IBCLC Ελλάδος & Κύπρου «ΓΑΛΑΞΙΑΣ», θα πραγματοποιήσει το 14ο Ετήσιο Συνέδριο Θηλασμού (σε Υβριδική Μορφή) με τίτλο «Θηλασμός Σήμερα, Επενδύουμε στο Αύριο» στις 13 και 14 Μαΐου του 2023, στον φιλόξενο χώρο του Σεράφειου Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, με τη συνεργασία του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος-Lα Leche League Greece και του Δικτύου Δράσης για τη Βρεφική Διατροφή, IBFAN Ελλάδας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Στο συνέδριο συμμετέχουν 3 καταξιωμένοι επιστήμονες από το εξωτερικό και 11 διακεκριμένοι Έλληνες ειδικοί που με τις ομιλίες τους στοχεύουν στο να καλύψουν ένα μεγάλο φάσμα τεκμηριωμένης γνώσης, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα της επιστημονικής κοινότητας.

Θα ενημερωθούμε για:

Θα μάθουμε ό,τι πιο πρόσφατο για:

Θα πληροφορηθούμε σχετικά με:

Παράλληλα με το ταξίδι γνώσης για τον θηλασμό, δίνουμε τη δυνατότητα σε όποιον/α ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει:

Το συνέδριο χρονικά συμπίπτει με τη γιορτή της μητέρας, την οποία θα φροντίσουμε να τιμήσουμε με δράσεις μας.

Σας προσκαλούμε σε ένα διήμερο γεμάτο εμπειρίες που θα μας φέρει ακόμα πιο κοντά στον θηλασμό, ο οποίος αποτελεί την καλύτερη παρακαταθήκη για ένα υγιές μέλλον για όλους.

14 Μαΐου, μια μέρα γιορτής για το πιο σημαντικό πρόσωπο της ζωής μας

Στο Σεράφειο Κέντρο του Δήμου Αθηναίων ελάτε με τα παιδιά σας, με τους συντρόφους σας, με τους φίλους σας, με όποιον εσείς επιθυμείτε για να ενημερωθείτε, να ψυχαγωγηθείτε και να γνωριστείτε με τους επαγγελματίες υγείας που περιβάλλουν τη μητέρα και το μωρό της! Ελάτε να γνωριστείτε με άλλες μητέρες, να ανταλλάξετε απόψεις, προβληματισμούς και εμπειρίες ή και να κάνετε καινούριες φιλίες!

Δωρεάν Είσοδος την Κυριακή 14/05/2023 στις Ομιλίες που περιλαμβάνονται στο  Στρογγυλό Τραπέζι: Η μητέρα και η υποστήριξή της, μεταξύ 12:00 και 14:00*

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ:

Τις δράσεις μας θα στηρίξουν με τη συμμετοχή τους και την παρουσία τους εκπρόσωποι της Εθελοντικής Ομάδας Υποστήριξης Θηλασμού Αττικής, τιμώντας μαζί μας τη Γιορτή της Μητέρας.

*Δωρεάν Είσοδος στις Ομιλίες:

12:00 - 12:45 Μη παρεμβατικός τοκετός στην Ελλάδα: Μύθος ή πραγματικότητα; Θεωρήσεις στην ανθρώπινη αναπαραγωγή, Παπουτσής Δημήτριος

12:45 - 13:00 ENCA Hellas Σεβασμός στη γέννα, Βασιλάκη Ιωάννα, Ανδρουλάκη Μαρία & Φιλιππάκη Ευαγγελία

13:00 - 13:30 Πένθος Θηλασμού – Τι είναι, από τι προκαλείται και πώς επηρεάζει την οικογένεια; Μπούμη Ράνια & Ζαμπουνίδου Αναστασία

13:30 - 14:00 Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece: Υποστήριξη γονέα προς γονέα, Καλπογιάννη Βάσια & Κωνσταντάτου Ουρανία

4

Έκτακτη Συνάντηση του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος στη Λάρισα

Χώρος Διεξαγωγής: Πολυχώρος Φρούριο, Λόφος Φρουρίου, Λάρισα

09 Ιανουαρίου 2023, Δευτέρα στις 16:00-18:00, με θέμα: «Θηλασμός: Από το Α ως το Ω»

Συντονίζει η Σύμβουλος Θηλασμού της La Leche League, Έλενα Γκίκα

Πληροφορίες: τηλ. 6982252469, email: elenagk@lllgreece.gr

Δήλωση Συμμετοχής

3

Έκτακτη Συνάντηση του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος στα Τρίκαλα

Χώρος Διεξαγωγής: Μουσείο Τσιτσάνη (Πρ. Διοικητήριο Φυλακών), Βενιζέλου και Καρδίτσης 1, Τρίκαλα 421 00

05 Ιανουαρίου 2023, Πέμπτη στις 10:30-12:30, με θέμα: «Συχνές ερωτήσεις για τον θηλασμό»

Συντονίζει η Σύμβουλος Θηλασμού της La Leche League, Έλενα Γκίκα 

Πληροφορίες: τηλ. 6982252469, email: elenagk@lllgreece.gr

Δήλωση συμμετοχής

2

Δράση υποστήριξης και ενημέρωσης για τον θηλασμό στον Μύλο των Ξωτικών

Χώρος Διεξαγωγής: Μύλος Ματσόπουλου, Κλεινού 10, Τρίκαλα, 42100

04 Ιανουαρίου 2023, Τετάρτη στις 10:30-13:30 και 17:00-19:30

Συντονίζει η Σύμβουλος Θηλασμού της La Leche League, Έλενα Γκίκα 

Μια συνεργασία του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος – La Leche League Greece με τον Μύλο των Ξωτικών

Πληροφορίες: τηλ. 6982252469, email: elenagk@lllgreece.gr

1

Έκτακτη Συνάντηση του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος στο Ηράκλειο

Χώρος Συνάντησης: Μέσα στο Χριστουγεννιάτικο Κάστρο, στο Εργαστήρι Συναισθημάτων.

02 Ιανουαρίου 2023, Δευτέρα στις 18:00-19:30, με θέμα: «Θηλασμός από το Α έως το Ω»


Συντονίζουν οι Σύμβουλοι Θηλασμού της La Leche League, Βίκυ Μπαζούλα Παπαδάκη, Ειρήνη Μαρκάκη, Θεοδώρα Χατζηδάκη & Στέλλα Τσακλίδου.


Πληροφορίες στο email: vicky@lllgreece.gr

Δράσεις Έτους 2022

6

Θηλασμός. Η Πρόσκληση της φύσης

Στο πλαίσιο εορτασμού της φετινής Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού (ΠΕΜΘ) 2022 – World Breastfeeding Week (WBW), όπως έχει καθιερωθεί να εορτάζεται κάθε χρόνο στη χώρα μας την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου (01-07 Νοεμβρίου), η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, σε συνεργασία με το Δίκτυο Μαιών/των και τις ειδικευόμενες νοσηλεύτριες Δημόσιας Υγείας της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, διοργανώνουν δράσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης για την προαγωγή του μητρικού θηλασμού, και υποστήριξης των γυναικών, των οικογενειών τους και ευρύτερα του κοινού.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΣΠΕΡΙΔΑΣ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022: «ΘΗΛΑΣΜΟΣ. Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ»

Αγαπίου Δημήτρης, Υποδιοικητής  7ης ΥΠΕ Κρήτης 

Συντονισμός της Εσπερίδας : Ανδρουλάκη  Ρουμπία, Mαία –Msc Κ.Υ. Ηρακλείου Κρήτης 


Σιδερά Δήμητρα,  Δικηγόρος Εφετείου Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος του Δ.Σ. του IBFAN (Ελλάδος) Δίκτυο Δράσης για την Παιδική  Διατροφή και μέλος της Νομικής Ομάδας IBFAN ΕΛΛΑΔΟΣ 


Παπαχρίστου Αλεξάνδρα, Πρωτοδίκης, Πολιτικής-Ποινικής Δικαιοσύνης ΜΔΕ Ιδιωτικού Δικαίου, Συγγραφέας  του Βιβλίου « Η αστική ιατρική ευθύνη στην αναίτια καισαρική τομή και τον εν γένει επεμβατικό τοκετό(Εκδόσεις Σάκκουλα)


Μπαζούλα Παπαδάκη Βίκυ,  Σύμβουλος Θηλασμού της La Leche League International, Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος –La Leche League Greece, Υπεύθυνη επικοινωνίας για την ΠΕΘ/WBW, για Ελλάδα και Κύπρο, για λογαριασμό της WABA 


Εκίζογλου Χρύσα,  MSc Μαία  –Ψυχολόγος, Διεθνώς Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας , μέλος της ομάδας έργου «ΑΛΚΥΟΝΗ» -ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΡΙΚΟ ΘΗΛΑΣΜΟ  


Πουλικίδου Σοφία, Μητέρα τριών Παιδιών


Γιαλιτάκη Φιλία, Υπεύθυνη Συντονισμού Δικτύου Πρωτοβάθμιων  Υπηρεσιών Υγείας Μαιών –Μαιευτών  7ης ΥΠΕ Κρήτης


5

Ηράκλειο, Συνάντηση-Γιορτή Θηλασμού

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022 στο Πάρκο Γεωργιάδη-ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΓΙΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022 στο Πάρκο Γεωργιάδη

Έπειτα την ανακοίνωση της πολιτικής προστασίας για έντονα καιρικά φαινόμενα την Κυριακή 6 Νοεμβρίου και για την προστασία όλων μας η συνάντηση-γιορτή αναβάλλεται για την επόμενη Κυριακή 13 Νοεμβρίου!

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, η εθελοντική ομάδα διαδικτυακής υποστήριξης «Ηράκλειο: Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας» σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece (www.lllgreece.org), διοργανώνει την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022 μια συνάντηση-γιορτή για τον μητρικό θηλασμό και την οικογένεια!

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, η εθελοντική ομάδα διαδικτυακής υποστήριξης «Ηράκλειο: Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας» σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece (www.lllgreece.org), διοργανώνει την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022 μια συνάντηση-γιορτή για τον μητρικό θηλασμό και την οικογένεια!

Επιτέλους στην #ΠΕΘ2022 μπορούμε να βρεθούμε από κοντά! Ελάτε να μοιραστούμε συναισθήματα, εμπειρίες, απορίες, προβληματισμούς…και τάπερ! Ελάτε να κάνουμε ένα πικ νικ-συνάντηση-γιορτή στον μητρικό θηλασμό και τη μητρότητα…στο πάρκο!

Εσύ που σκέφτεσαι να γίνεις μητέρα, εσύ που είσαι έγκυος, εσύ που θηλάζεις το μωρό σου, εσύ που θηλάζεις το νήπιό σου έλα στην παρέα μας την Κυριακή 06 Νοεμβρίου στις 11.00 στο πάρκο Γεωργιάδη! Εσύ μαμά που δεν θηλάζεις το μωρό σου, ειδικά εσύ, έλα στην παρέα μας να μοιραστείς την δική σου αγάπη τις δικές σου εμπειρίες, απορίες και πεποιθήσεις γιατί μαζί με εσένα μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα!

Σύνθημα-Θέμα της #ΠΕΘ2022 είναι «Προάγουμε Τον Θηλασμό: Εκπαιδευόμαστε και Υποστηρίζουμε»

Η τριάδα των δύο ενηλίκων και ενός βρέφους του λογότυπου Καμπάνιας της WBW/ΠΕΘ για τους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης (ΣΑΑ) περιβάλλεται από μια μπλε γραμμή που αντιπροσωπεύει το "σύστημα υποστήριξης" που διαμορφώνεται από τις κοινότητες για την υποστήριξη του μητρικού θηλασμού.

Μέρος αυτού του συστήματος υποστήριξης είμαστε όλες εμείς που περιμένουμε να σας ακούσουμε και να σας στηρίξουμε την Κυριακή 06 Νοεμβρίου 2022!

Η #ΠΕΘ2022 θα επικεντρωθεί στην ενίσχυση της ικανότητας των φορέων που πρέπει να προστατεύουν, να προωθούν και να υποστηρίζουν τον μητρικό θηλασμό σε διάφορα επίπεδα της κοινωνίας. Οι φορείς αυτοί αποτελούν τη Θερμή Αλυσίδα υποστήριξης του μητρικού θηλασμού.

Το κοινό στο οποίο στοχεύουν, συμπεριλαμβανομένων των κυβερνήσεων, των συστημάτων υγείας, των χώρων εργασίας και των κοινοτήτων, θα ενημερωθεί, θα εκπαιδευτεί και θα ενδυναμωθεί ώστε να ενισχύσουν την ικανότητά τους να παρέχουν και να διατηρούν περιβάλλοντα φιλικά προς τον θηλασμό για τις οικογένειες στον κόσμο μετά την πανδημία.

Ο μητρικός θηλασμός είναι σημείο κλειδί για τις στρατηγικές βιώσιμης ανάπτυξης μετά την πανδημία, καθώς βελτιώνει τη διατροφή, διασφαλίζει την επισιτιστική ασφάλεια και μειώνει τις ανισότητες μεταξύ και εντός των χωρών. Το θέμα συνάδει με τη Θεματική Ενότητα 1* της Καμπάνιας της WBW/ΠΕΘ2030 για τους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης (ΣΑΑ), η οποία υπογραμμίζει τους δεσμούς ανάμεσα στον μητρικό θηλασμό και την καλή διατροφή, την επισιτιστική ασφάλεια και τη μείωση των ανισοτήτων.

(πηγή: https://www.lllgreece.org/wbw-waba)

Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού 2022 - Προάγουμε Τον Θηλασμό: Εκπαιδευόμαστε και Υποστηρίζουμε

#WBW2022 #WABA #breastfeeding #SDGs #worldbreastfeedingweek2022 #buildingbackbetter #stepupforbreastfeeding #educateandsupport #WarmChain #ΠΕΘ2022 #ΠροάγουμεΤονΘηλασμό #ΕκπαιδευόμαστεΚαιΥποστηρίζουμε #Θηλασμός #ΣΑΑ #ΠαγκόσμιαΕβδομάδαΘηλασμού2022 #ΘερμήΑλυσίδαΓιαΤονΘηλασμό

4

Promotion tv spot_ LLL Χανιά 2022.mp4

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022

Δελτίο Τύπου για την Εκδήλωση Θηλασμού από τον ΣΘΕ-LLLGR στα Χανιά (05/11/22)

Ο Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος – La Leche League Greece[1] (προφέρεται Λα Λέτσε Λίγκ), στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού 2022, η οποία στη χώρα μας γιορτάζεται την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου (01-07 Νοεμβρίου), συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Κρήτης (Περιφερειακή Ενότητα Χανίων), Εκδήλωση Θηλασμού, με τίτλο «Ο κύκλος του θηλασμού», το Σάββατο 05 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 16.30-20.00, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, που βρίσκεται επί της οδού Ανδρέα Παπανδρέου 74, στα Χανιά.

Σκοπός της Εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και υποστήριξη των οικογενειών της κοινότητας, η συνεχιζόμενη εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας που πλαισιώνουν τη δυάδα του θηλασμού και η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού σχετικά με τον θηλασμό.

Η Εκδήλωση θα περιλαμβάνει:

Οι δύο κύκλοι γονέων που θα ολοκληρώσουν την Εκδήλωση θα πραγματοποιηθούν με τη μορφή των Συναντήσεων που συντονίζει ο ΣΘΕ-LLLGR, όπου οι γονείς μπορούν να μοιραστούν τις εμπειρίες, τις ανάγκες, τις ανησυχίες, τις προκλήσεις και τα ερωτήματα που προκύπτουν στο ταξίδι του θηλασμού με ενεργητική συμμετοχή όλων. Τη συζήτηση συντονίζουν οι Σύμβουλοι Θηλασμού της LLLI που είναι ειδικά εκπαιδευμένες και έμπειρες μητέρες που έχουν θηλάσει ένα ή περισσότερα παιδιά, και προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους. Μέσα από τις Συναντήσεις οι οικογένειες λαμβάνουν έγκυρη ενημέρωση, υποστήριξη και ενδυνάμωση για να πετύχουν τον δικό τους στόχο θηλασμού. Τα θέματα των κύκλων αυτών θα είναι «Συχνές Ερωτήσεις γύρω από τον Θηλασμό» και «Βήματα για μια καλή αρχή στον Θηλασμό» αντίστοιχα.

Η Εκδήλωση απευθύνεται σε θηλάζουσες ή μη, μέλλοντες ή υπό σκέψη γονείς, πρώην θηλάζουσες, ΟΛΟΥΣ όσοι στηρίζουν τον μητρικό θηλασμό ή θέλουν να ενημερωθούν. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα, τις Ομιλίες και τους Χορηγούς της Εκδήλωσης, μπορείτε να βρείτε στη σελίδα της Εκδήλωσης στο Facebook:

https://www.facebook.com/events/427728759529022/

Αν έχετε οποιαδήποτε απορία σχετικά με την Εκδήλωση, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υπεύθυνη Σύμβουλο Έλενα Γκίκα στο email: elenagk@lllgreece.gr.

Με εκτίμηση,

Έλενα Γκίκα, Αφροδίτη Κλεινάκη-Χαιρετάκη και Ελένη Οικονόμου

Σύμβουλοι Θηλασμού τηςLa Leche League International

Ομάδα Χανίων Κρήτης

3

Η Εθελοντική Ομάδα Προαγωγής Θηλασμού & Μητρότητας Λέρου σας προσκαλεί την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022 στην ανοιχτή συζήτηση με θέμα "Μύθοι & Αλήθειες για τον θηλασμό" με την εθελόντρια Σύμβουλο Θηλασμού της La Leche League, Δέσποινα Μασάκη, στην παιδική χαρά στα Τεμένια στις 19:00! 

 Bebbo: H UNICEF γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Γονέων με μια νέα εφαρμογή γονικής μέριμνας

Η ειδικά σχεδιασμένη εφαρμογή για γονείς και φροντιστές παιδιών από 0 έως 6 ετών παρουσιάστηκε σε influencers και δημοσιογράφους μέσα από μια διαδραστική εκδήλωση που έλαβε χώρα την Τρίτη 31 Μαΐου στο αίθριο του ξενοδοχείο Coco-Mat BC.

 

ΑΘΗΝΑ, 1 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022 - Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γονέων στις 1 Ιουνίου  το Γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα παρουσίασε τη νέα παγκόσμια εφαρμογή γονικής μέριμνας του Οργανισμού, Bebbo, σε μια ξεχωριστή εκδήλωση στο ξενοδοχείο Coco-Mat BC.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από το χώρο της δημοσιογραφίας, influencers, bloggers και celebrities - μεταξύ των οποίων η Χριστίνα Κοντοβά, οι αδερφές Κλέλια και Άννι Πανταζή, η Λυδία Παπαϊωάννου και ο Παναγιώτης Χατζηδάκης - οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για το νέο ψηφιακό εργαλείο της UNICEF που προσφέρει πολύτιμη βοήθεια σε κάθε νέο γονέα και φροντιστή κατά τα πρώτα χρόνια ζωής των παιδιών τους.

Το Βebbo είναι μια δωρεάν εφαρμογή, διαθέσιμη ήδη σε 13 χώρες και 20 γλώσσες, η οποία παρέχει συμβουλές και άρθρα από ειδικούς για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων σχετικά με την υγεία και τη σωστή ανάπτυξη του παιδιού, τη διατροφή και το θηλασμό, την πρώιμη μάθηση, τη σημασία του παιχνιδιού, τη γονεϊκή φροντίδα, την προστασία και την ασφάλεια του βρέφους καθώς και την ευημερία του ίδιου του γονέα.

Η εφαρμογή περιλαμβάνει εύχρηστες λειτουργίες και εργαλεία που επιτρέπουν σε κάθε γονέα να παρακολουθεί και να καταγράφει ενεργά τα αναπτυξιακά στάδια κάθε ηλικιακής περιόδου, εμβολιασμούς και ιατρικούς ελέγχους, λαμβάνοντας σχετικές ειδοποιήσεις βάσει της ηλικίας του παιδιού. (Συνέχεια...)

«Η παιδική προστασία και η πρώιμη ανάπτυξη είναι μια από τις βασικές προτεραιότητες της UNICEF παγκοσμίως» δήλωσε η Μαριέλλα Μιχαηλίδου, Ειδική σε θέματα Παιδικής Προστασίας της UNICEF στην Ελλάδα, συμπληρώνοντας, «το Bebbo στοχεύει να γίνει ο βασικός σύμμαχος γονικής μέριμνας στην Ελλάδα και τον κόσμο παρέχοντας αξιόπιστες και έγκυρες πληροφορίες ώστε γονείς και  φροντιστές να λαμβάνουν άμεσα και εύκολα τη υποστήριξη που χρειάζονται για να μεγαλώσουν ένα υγιές και χαρούμενο παιδί».

Την εκδήλωση πλαισίωσαν με παρεμβάσεις η Δρ. Ιωάννα Αντωνιάδου-Κουμάτου, Αναπτυξιακή Παιδίατρος MD, και Τέως Διευθύντρια της Διεύθυνσης Κοινωνικής και Αναπτυξιακής Παιδιατρικής του Ινστιτούτου Υγείας Παιδιού, εκπρόσωποι του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος - La Leche League Greece, καθώς και η Δρ. Λιάνα Μαϊλλη, Παιδίατρος με μετεκπαίδευση στην Παιδιατρική Φυματιολογία και πρώην Πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου - Medecins du Monde Grece.

Οι εισηγητές ανέπτυξαν θεματικές που αναπτύσσονται σε βάθος στην εφαρμογή όπως ο θηλασμός, η πρώιμη και παιδική ανάπτυξη, ο παιδικός εμβολιασμός και το βιωματικό παιχνίδι.

Συγκεκριμένα, η Δρ. Αντωνιάδου-Κουμάτου, τόνισε τον καθοριστικό ρόλο που παίζει η οικογένεια στην ανάπτυξη ενός παιδιού καθώς και για τη μεγάλη σημασία του να αποδέχεται ένας γονέας τη διαφορετικότητα τόσο την δική του ως γονέα όσο και του παιδιού. Επίσης, επεσήμανε τη μεγάλη ανάγκη που υπάρχει για έγκυρη πληροφόρηση και στήριξη των γονέων, αναφέροντας πως το Bebbo μπορεί να καλύψει το κενό που υπάρχει σήμερα και να αποτελέσει μια πλατφόρμα που μπορεί κάθε νέος γονέας να χρησιμοποιεί ώστε να έχει τεκμηριωμένη πληροφόρηση αλλά και χρήσιμα διαδραστικά εργαλεία που καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος θεμάτων σχετικά με την παιδική ανάπτυξη.

Η Δρ. Μαϊλλη, ανέλυσε το θέμα του παιδικού εμβολιασμού, απατώντας σε βασικά ερωτήματα και ανησυχίες που έχει ένας νέος γονέας και τονίζοντας τον καταλυτικό ρόλο των εμβολίων στην ασφάλεια και προστασία της υγείας κάθε παιδιού.  

Τέλος, εκπρόσωποι του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος - La Leche League Greece, μίλησαν για μύθους και αλήθειες γύρω από το μητρικό θηλασμό τονίζοντας πως η διαδικασία του θηλασμού είναι μια διαφορετική εμπειρία για την κάθε μητέρα.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μία ενότητα αφιερωμένη στο βιωματικό παιχνίδι με εισηγήτρια την κ. Κατερίνα Μπάστα, Ψυχοθεραπεύτρια, Σύμβουλο Γονέων, και Ιδρύτρια του φορέα ‘Παιχνιδόσωμα’, η οποία μέσα από μία διαδραστική ομαδική δραστηριότητα ανέδειξε το πως μπορεί το παιχνίδι να λειτουργήσει αποτελεσματικά ως εργαλείο σύνδεσης παιδιού - γονέα.

Η εν λόγω εφαρμογή γονικής φροντίδας καθώς και το κάλεσμα της UNICEF προς δημοσιογράφους και influencers αποτελεί μέρος της υλοποίησης του 5ετούς Εθνικού Προγράμματος του Οργανισμού για την Ελλάδα το οποίο ενώνει κρατικούς και ανεξάρτητους φορείς, ΜΜΕ, Κοινωνία των Πολιτών, ακαδημαϊκό κλάδο, άτομα από τον χώρο της δημοσιότητας αλλά και τον καθένα από εμάς να θέσουμε ως προτεραιότητα το βέλτιστο συμφέρον κάθε παιδιού στη χώρα μας. Ο χώρος που φιλοξένησε την εκδήλωση καθώς και το catering ήταν ευγενική χορηγία της COCO MAT ΒC.

 

Σχετικά με την UNICEF 

 

Η UNICEF μέσα από τα προγράμματά της προωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο τα δικαιώματα και την ευημερία κάθε παιδιού. Μαζί με τους εταίρους μας, εργαζόμαστε σε 191 χώρες και περιοχές ώστε να μετατρέψουμε αυτή τη δέσμευση σε πράξη, εστιάζοντας τις προσπάθειές μας προς όφελος των πλέον ευάλωτων και αποκλεισμένων παιδιών αλλά και όλων των παιδιών του κόσμου. Μάθετε περισσότερα για το έργο της UNICEF στην Ελλάδα και τον κόσμο στο www.unicef.org/greece

 

Στοιχεία Επικοινωνίας: Όλγα Σιώκου Σιόβα, Επικεφαλής Επικοινωνίας | Τηλ: +30 211 2340 297 | Email: osiokou-siova@unicef.org     

 

Aκολουθήστε τη UNICEF Greece: Facebook, Instagram, Twitter 

1

Συμμετοχή του Τμήματος Δεξιοτήτων Επικοινωνίας του ΣΘΕ-LLLGR στο 13ο Συνέδριο Μητρικού Θηλασμού που διοργανώνει ο Γαλαξίας - Σύλλογος Πιστοποιημένων Συμβούλων Γαλουχίας IBCLC Ελλάδος στα Ιωάννινα! 

Στις 25-28 Μαρτίου 2022, θα πραγματοποιηθεί το 13ο Συνέδριο Μητρικού Θηλασμού που διοργανώνει ο Γαλαξίας - Σύλλογος Πιστοποιημένων Συμβούλων Γαλουχίας IBCLC Ελλάδος στα Ιωάννινα! Οι Σύμβουλοι μας θα συμμετέχουν σε αυτό, στηρίζοντας την προσπάθεια του συλλόγου για την παροχή τεκμηριωμένης γνώσης σε επαγγελματίες υγείας, γονείς και όσους ενδιαφέρονται για τον θηλασμό.

Ευχαριστούμε για την πρόσκληση συμμετοχής του Τμήματος Δεξιοτήτων Επικοινωνίας του ΣΘΕ-LLLGR με τα παρακάτω σεμινάρια:

Παρασκευή 25/3/2022:

Σάββατο 26/03/2022:

Δείτε αναλυτικά όλο το πρόγραμμα του 3ημέρου.

Δράσεις Έτους 2021

1

που απευθυνόταν σε επαγγελματίες υγείας, φοιτητές αλλά και γονείς,την Κυριακή 21 Μαρτίου 2021 μέσω της πλατφόρμας του zoom  και σε απευθείας σύνδεση στην πλατφόρμα Κοινωνικής Δικτύωσης Facebook με τίτλο:  «Η τέχνη της ενεργητικής ακρόασης και της ενσυναίσθησης στην επικοινωνία». 

2

Επτάωρο διαδικτυακό Εργαστήρι Ανάπτυξης Δεξιοτήτων Επικοινωνίας για Επαγγελματίες Υγείας την Κυριακή 23 Μαΐου 2021 με τον Σύλλογος Διεθνών Πιστοποιημένων Συμβούλων Γαλουχίας IBCLC Ελλάδος και Κύπρου «Γαλαξίας»

Ο σχεδιασμός, η οργάνωση και ο συντονισμός έγινε από τη Νατάσσα Καψάλη (Εθελόντρια Σύμβουλος Θηλασμού-La Leche League Leader/Συντονίστρια του Τμήματος Προετοιμασίας Συμβούλων-Coordinator of Leader Accreditation/Συντονίστρια και Εκπαιδεύτρια στο Τμήμα Δεξιοτήτων Επικοινωνίας-Facilitator and Trainer in Communication Skills Department LLLGreece). Στο πλαίσιο της Εκπαίδευσής  τους συνεργάστηκαν στην πρακτική εξάσκηση και στα παιχνίδια ρόλων η Ειρήνη Μαρκάκη (Εθελόντρια Σύμβουλος Θηλασμού-La Leche League Leader/Βοηθός Συντονίστρια του Τμήματος Προετοιμασίας Συμβούλων-Associate Coordinator of Leader Accreditation/Provisional Facilitator in CSD–LLLGreece) και η Χαρά Πετροπούλου (Εθελόντρια Σύμβουλος Θηλασμού-Leche League Leader/Provisional Facilitator in CSD LLLGreece). Η επιτυχής ολοκλήρωση του Εργαστηρίου οφείλεται όχι μόνο στις τρεις Συμβούλους που είχαν τον ρόλο των εμψυχωτριών και συντονιστριών αλλά και στην ανταπόκριση της ενεργής παρουσίας όλης της ομάδας. Όλοι ανυπομονούμε να ξαναβρεθούμε για περισσότερη εξάσκηση και αλληλεπίδραση!

Έτσι ξεκίνησε μια όμορφη συνεργασία ανάμεσα στις Συμβούλους του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος–LLL Greece και στους Επαγγελματίες Υγείας (IBCLC). Μια συνεργασία και σύμπνοια εξαιρετικά σημαντική για τον κοινό σκοπό που μας συνδέει βαθιά: την υποστήριξη και την ενδυνάμωση των γονέων.


Δράσεις Περιόδου 2012-2020